T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Batı için kötü senaryo

"Batı'nın ölümü" adlı kitabı amazon.com'da satışa sunulan Buchanan, Batı medeniyetinin artık ömrünü tamamladığını öne sürdü. ABD'nin 2050'ye kadar üçüncü dünya ülkesi olacağını savunan Buchanan, Batı dünyasının ölüm nedenin, "Hıristiyan inancın ölümüne" bağladı. Buchanan, İslam nüfusunun Avrupa'yı işgal edeceğini öne sürdü.

ABD'de 2000 yılında yapılan başkanlık seçiminde Reform Partisi'nden başkan adayı olan Patrick J. Buchanan, batı dünyasının sonunun geldiğini ve ABD'nin 2050 yılına kadar üçüncü dünya ülkeleri arasında yer alacağını savundu. Buchanan'ın büyük tartışmalara neden olacak "Batının Ölümü" (Death of the West) adlı kitabı kitap satan Amazon.com'da satışa sunuldu. Kitabın yanını 11 Eylül saldırıları nedeniyle ertelenmişti. Kitabında, İslam, Arap ve Afrika milletlerinin Avrupa'yı işgal edeceğini anlatan Buchanan, birinci dünya ülkeleri arasında sayılan Japonya gibi milletlerin de yeryüzünden yavaş yavaş silinmeye başlayacağını ileri sürdü.

Batılı nüfus yüzde 10'a inecek

Dünyanın ve ABD'nin geleceğine ilişkin öngörülerini, Birleşmiş Milletler'in nüfus araştırmalarına dayandıran Buchanan, 2050 yılında dünya nüfusunun sadece yüzde 10'unun Avrupa kökenli olacağını, Avrupa halkının üçte birinin 60 yaşın üzerinde olacağını ve her 10 kişiden birinin 80 yaşının üstünde olacağını öne sürdü. Buchanan'a göre, bugünden 2050 yılına kadar Asya, Afrika ve Latin Amerika 4 milyar nüfusa ulaşırken, Almanya, Polonya, Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya'nın aynı oranda nüfusu ise ortadan kalkacak.

Çin Sibirya'yı işgal edecek

Pat Buchanan'a göre, 2050 yılında 23 milyon Alman, 16 milyon İtalyan ve 30 milyon Rus, ortadan kaybolacak. Rusya, Siberya'yı Çin'e kaptırırken, Kafkaslar ve Orta Asya'dan atılacak. Rusya ölürken, İslam nüfusu bu bölgede patlayacak. Buchanan, İsrail'deki 4,2 milyon Filistinli'nin ise Batı Şeria ve Gazze'de, 2025'e kadar 9 milyon nüfusa ulaşacağını da savundu.

İslam dünyanın en yaygın dini

"Batının Ölümü" kitabında Buchanan, ABD'-nin "kutuda tutma" politikasına karşılık Irak'ın 42 milyona, İran'ın ise 94 milyona ulaşacağını ve bu oranın herhangi bir Avrupa ülkesinden daha yüksek olacağını öngördü. İslam'ın, dünyanın en yaygın dini olan katolisizmi zaten şu anda geçmiş olduğunu savunan Buchanan, bütün Hıristiyan milletlerin ölmeye başlayacağını ve batının, nüfustan kaynaklanan bu problemi çözmesinin muhtemel görünmediğini de ileri sürdü.

ABD-Meksika savaşı mı?

Buchanan, ABD Başkanı George W. Bush'un partisi olan Cumhuriyetçi Parti'yi, sınırları göçmenlere açık tutma politikası yüzünden "intihara teşebbüs" ile suçlarken, Meksika'dan gelen fakir ve işsizlerin, Amerikan vergileriyle iş sahibi edildiği ve eğitildiğini savundu. Kitapta, radikal ve militan Hispanik ve Meksikalı liderlerin, ABD'nin güney batısının kültürel ve demografik olarak ele geçirilmesini planladıklarını ve ABD ile Meksika'-nın bu yüzden savaşa gireceğini de ileri sürdü. "Beyaz Amerikalılar"ın hızla California'ya kaçtığını ve diğer eyaletlerin azınlıklara kaldığını savunan Buchanan, California'da bile, sadece 2000 yılında 8,4 milyon yabancının doğduğunu kaydetti.

ABD üçüncü dünya ülkesi olacak

Fakir ülkelerden akan göçmenlerle ABD'nin, 2050'de bir üçüncü dünya ülkesi olacağını savunan Buchanan, ABD ile birlikte batı dünyasının ölüm nedenini ise, "batı dünyasında Hıristiyan inancın ölümüne" bağladı.

Pat Buchanan, "Ne zaman inançlar ölürse insanlar da ölür. Yeni bir ateist medeniyet yükseliyor ve bu baskın kültür ile birlikte mahkemeler, Hıristiyanlığı, medeniyetimizin tapınaklarından dışarı sürüyor" ifadelerini kullandı.

Doğum kontrol haplarını da, "batı medeniyetinin intihar tableti" olarak niteleyen Buchanan, ABD'nin kurtuluşunun beyaz Hıristiyan kökenine dönmek ve dışardan nüfus göçünü önlemekle sağlanacağını savundu. Buchanan, 200 milyon seçmeni olan ABD'de, Kasım 2000 başkanlık seçiminde yüzde 1'den az oy almıştı.

 
Biyolojik savaş hazırlığı
Irak'a saldırıya hazırlanan ABD, İsrail'e biyolojik ve nükleer savaşa karşı korunma malzemesi gönderdi. Savaş gemileri nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlara karşı kullanılan antidotları Hayfa limanına indirdi.
ABD'DE IRAK'I SAVUNMA GRUBU KURULDU
Eski adalet bakanı Clark, Irak'a yönelik Amerikan saldırısını engellemek için, "Savaşı ve ırkçılığı durdur" adlı bir çalışma grubu kurdu.
Savaş değil diplomasi kazanacak Hindistan diyalog istedi ve olası savaşta nükleer silah kullanmayacağını açıkladı. Pakistan ise, diplomatik çabaların iyi yolda olduğunu açıkladı. Hindistan Başbakanı Atal Behari Vajpayii, Pakistan ile savaşın "zorunluluk" olmadığını ve ikili diyalogun yeniden kurulmasının "terörizmin durdurulmasına" bağlı olduğunu söyledi. Vajpayii, "Savaşın zorunluluk olmadığını düşünüyorum ve savaşı engellemek için elimden gelen çabayı sarfedeceğim. Diplomatik yöntemler, var olan sorunları çözmek için uygulanabiliyorsa, neden başka yollara başvuralım" diye konuştu. Pakistan ise, gerginliği azaltmaya yönelik diplomatik çabaların "iyi yolda" olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlık sözcüsü, iki ülke arasında durumun tamamen normale dönmesi için, Hindistan'ın sınıra yığınak yapmaya son vermesi gerektiğini söyledi. Diğer yandan Pakistan polisi, Hint istihbaratınca desteklendiğini ileri sürdüğü örgütlere ait önemli miktarda silah, cephane ve patlayıcı ele geçirdiğini açıkladı. Polis Müdürü Şuayib Suddle, basına yaptığı açıklamada, Kuetta yakınlarındaki Kıllı Feyzabad köyünde çok sayıda roket, otomatik tüfek, el bombası ele geçirildiğini belirtti. Aynı köyde 29 Aralık`ta da çok sayıda silh ele geçirilmişti.
4 Ocak 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED