T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Anayasa'yı siyaset korur'

Anayasal düzeni korumada öncelikli vazifenin siyaset kurumunda olduğunu belirten AK Parti lideri Erdoğan, "Anayasal düzeni korumaya yönelik tüm önlemler, demokrasi sınırları içinde kalınarak alınmalıdır" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasal düzeni koruma görevinin siyaset kurumuna ait olduğunu söyledi. Erdoğan, "Anayasal düzeni korumaya yönelik tüm önlemler, demokrasi sınırları içinde kalınarak alınmalıdır" diye konuştu.

AK Parti lideri Erdoğan, partisinin grup toplantısında MGK'ya sunulan irtica raporunu isim vermeden eleştirdi. Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkelerini ve anayasal düzeni koruma konusunda herkesin hassas olması gerektiğini belirten Erdoğan, "Devletimize dönük tehditlerin tanımlanmasında ve gereken tedbirlerin alınmasında siyaset kurumu, öncelikli bir işleve sahiptir. Siyaset kurumunun bu işlevini yok eden uygulamalardan kaçınılması gerekir. Bugün devletimiz içerde büyük bir ekonomik krizle boğuşmaktadır; dış politikadaki gelişmeler ise son derece dinamiktir. Bu şartlar altında milli bünyemizin sağlığını korumak ve toplumsal barışı zedeleyen uygulamalardan kaçınmak, ülkemizin geleceği adına son derece önemlidir" diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde yaşanan tartışmaların çelişkili bir durum olduğunu kaydererek, "Ortada kişilerle ilgili tek tek bir değerlendirme yok. Devletin kanunlarına göre kurulmuş belli okullardan mezun olmuş insanların topyekün dışlanması sözkonusudur. Bu, demokratik düzende asla kabul edilemeyecek bir ayrımcılıktır" şeklinde konuştu.

Tasarıdaki şüpheler

Erdoğan, bankalara kaynak aktarılmasına ilişkin düzenlemeyle ilgili şüpheleri giderilmedikçe, bu yasanın çıkmasına karşı olduklarını bildirdi. Erdoğan, "Devletin bankalara kefil olması, iyiniyetli olmayan bankacıları yolsuzluk ve yanlış yapma konusunda cesaretlendirmiştir. Eğer devlet son tasarıda olduğu gibi kimi bankalara yardım etmeyi düşünüyorsa bir ayrıma gitmeden, Şubat 2001'deki açık pozisyonları gereği zarar gören tüm banka ve şirketleri tazmin etmelidir. Kimi siyasetçilere ve gruplara ait bankalar baştan beri kötü durumdayken kayrıldılar. Fon'a devredilmediler de ortalığın nispeten sakinleşmesi ve fırtınanın geçmesi beklendi de şimdi onlar mı kurtarılıyor?"

Hükümet 'gerici'

Erdoğan, doğalgaz konusunda yaşanan tartışmalara değinerek, insanları kömür almaya yönelten hükümetin 'gerici' olduğunu kaydetti. Erdoğan, partisinin açlık ve soğuktan ölen insanlar konusunda bir kanun teklifi hazırladığını belirterek, "Sırf bu nedenle bu hükümet gericidir. Sırf bu nedenle hükümet istifa edip çekip gitmelidir" dedi.

'DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇİLMEZ'

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasıyla ilgili, "Bu konu Sayın Kanadoğlu ile Anayasa Mahkemesi arasında cerayan eden bir olaydır. Biz bu olayın muhatabı değiliz" dedi. AK Parti'nin çalışmalarına bütün hızıyla devam ettiğini belirten Erdoğan, ihtar verilmesi halinde ne yapacağının sorulması üzerine, "Doğmamış çocuğa don biçilmez" dedi.

 
Avrupa çifte standartlı
'Bizi uyarma görevin yoktur'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, işleri ağır aldıkları gerekcesiyle kendilerini uyaran Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu'na sert bir dille cevap verdi.
Niyet Mektubu'nu çöpe attı
IMF'ye verilen niyet mektubunda verilmedik taahhüt kalmadığını, belirten Veysel Candan, "Hükümet, hükümet olduğunun farkında değil" dedi.
Erdoğmuş: 312 ayıbı artık bitmeli
AB yeni bir liste hazırlayabilir
Ecevit: Saddam'dan bize ne
Türkiye'nin notası Atina'yı karıştırdı
Türkiye'nin 24 Ekim'de verdiği bir Nota ile Rodos ile Kıbrıs arasındaki tüm uçuşlar hakkında güvenlik gerekçeleriyle bilgi istediği iddiası Atina'yı karıştırdı. Yunan Ethnos gazetesi, konuyu "Gri tahrik, hedef Ege" başlığıyla manşetine taşırken, Dışişleri Sözcüsü Panos Beglitis, konunun Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nı ilgilendirdiğini söyledi. Nota'da R-19 ve G-18 hava koridorlarının önemli bölümünün Türkiye'nin egemenlik alanından geçtiğinin vurgulandığını kaydeden Ethnos, Ankara'nın bölgeyi kullanacak tüm uçakların uçuş planlarını sunmasını istediğini yazdı. Ethnos, Türkiye'nin, devletlere ait olanlar dahil, tüm silah ve cephane gibi maddeler taşıyan veya fotoğraf çekme imkanına sahip uçakların diplomatik geçiş izni almaları gerektiğini, aksi halde Türk savaş uçaklarınca önleneceklerini bildirdiğini kaydetti.

4 Ocak 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED