T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Terörizmi gizli
servisler üretiyor

Bauer, 11 Eylül'den sonra ABD'nin dünya basınını istediği gibi yönlendirdiğini belirtti. İstihbarat servislerinin sırlarını ifşa eden Bauer, M15'in Kaddafi'yi devirmek için bir dönem Ladin'le çalıştığını belirtti.

Fransa'daki Büyük Doğu Mason Locası Başkanı Alain Bauer, dün yeni kitabının piyasa çıkması nedeniyle Paris Uluslarası Basın Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Bauer, "Olaydan sonra Amerika dünya basınını istediği gibi yönlendirdi ve gazeteciler de olayları atlamamak için kendilerine verilen her materyali doğruluğunu araştıracak zamanları olmadığı için olduğu gibi kullandı" dedi. Bauer konuşmasını şöyle sürdürdü: "Afganistan'da Bin Ladin'in kaldığı mağaraların bilmem kaç katlı olduğu, havalandırma, ısınma, uydu ile haberleşme ve bunun gibi birçok sistemle donatıldıkları açıklandı, basın bunu alıp aynen yayınladı ama operasyonlar sürüp mağaralar ele geçirilince böyle sofistike şeylerin olmadğı normal bir mağaradan farkları olmadığı ortaya çıktı."

Bauer: "Molla Ömer'in bir fotoğrafı yayınlanıp duruyor, kim tanıyor, kim gördü Molla Ömer'i de buna inanılıyor, o fotoğraf kesinlikle Molla Ömeri'in değil belki çoktan ölmüş birinindir. Molla Ömer motorsikletle kaçtı denildi, aynısı yazıldı, hiç gözünüzün önüne getirdiniz mi? Afganistan'da akaryakıtın bulunmadığı dağlarda son model bir motorsikletin üzerinde Molla Ömer ve kaçıyor, bu sadece bir komedi filminde olur" dedi. Bauer konuşmasında şu iddialara da yer verdi: "ABD gizli servisi CIA 11 Eylül saldırısının olacağını biliyordu ama zamanını tam olarak tespit edememişti. Bilmiyordu diyorum zira Temmuz ayında ellerindeki Ladin ve el Kaide bilgileri ile Suudi Arabistan gizli servis başkanının emekliye ayrılmasını sağlaması bunun en önemli göstergesiydi."

El Kaide'nin gerçek lideri Ladin mi?

Bauer: "Aslında hiç kimse el Kaide ile ilgili birşey bilmiyor, hatta bu örgütün gerçek adının el Kaide olup olmadığı konusunda bile tartışmalar var. Bin Ladin'in bu örgütün gerçek lideri olmadığı kesin, o nedenle kimse Ladin'in dediklerini önemsemiyor. Asıl, Ladin'i kullananların söyledikleri önemlidir, zira Ladin birkaç kez İslam dünyasının ayağa kalkması için çağrı yaptı, hiçbir hareket olmadı, eğer gerçek lider o olsaydı mutlaka sözü dinlenirdi.

El Kaide bir örgüt değil terörizmin altyapısı sağlam olan bir şirkettir. Herkes bu şirkete bir saldırı ısmarlayabilir, bir networktur, el Kaide aslında her altı ay bir saldırı düzenliyor, ellerinde bir terör projesi olanlar başvurduğunda finanse ediyor. Bu nedenle el Kaide'yi Ladin değil onun isminin öne çıkmasını isteyenler yönetiyorlar" dedi.

Kaddafi'ye "Ladin tuzağı"

Bauer konuşmasında: "Saldırı Amerika'ya karşı yapıldı ama acısını zengin ülkeler değil fakir ülkeler çekti, çeşitli ülkelerde turizm ve diğer alanlarda 10 milyondan fazla kişinin işini kaybettiği belirtiliyor. Ladin'i gizli servisler meydana getirdi, bütün teröristleri onlar üretiyor. Ladin 1968'de Kaddafi'yi devirmek için M15'in hesabına çalıştı" dedi.

BÜYÜK ÜLKELER TERÖRİSTLERLE PAZARLIK YAPIYOR

Bauer "Büyük ülkeler teröristle pazarlık yaparken küçük ülkeler terörizmle mücadele ediyorlar. Teröristlerin hepsi taşerondur, ideolojik terör kalmamıştır. Terörün ne yüzü, ne formatı, ne de kimin yaptırdığını bilmek son derece güçtür. Amerika 11 Eylül'den sonra Irak'a da saldırıyı ortaya attı. Irak'ın adı bugüne kadar uluslarası terörizme bulaşmamıştır. Bunu neyle izah edebiliriz. Çıkarları olan ülkeler vardır, bu çıkarlar uğruna mağdur edilen ülkeler vardır ve bu çarkın işleyi yeni değildir" dedi.

SAVAŞ YENİ BAŞLADI

Büyük Doğu Mason Locası Başkanı Alain Bauer'in gizli sevrislere danışmanlık yaptığı ortaya çıktı. Fransa'da dünyadaki terörle ilgili araştırmalar yapan ve bu konuda kitapları yayınlanan aynı zamanda gizli servis elemanlarına istihbarat ve terör konularında ders verip danışmanlık yapan Alain Bauer ile Xavier Raufer'ın 11 Eylül saldırısından sonra yazdıkları "La Guerre fait que commence- Savaş daha yeni başladı" adlı kitapları piyasaya çıktı. Kitapta uluslarası terörizm, gizli örgütler, finansmanları, silah ve saldırılarıyla yarının senaryolarını anlatılıyor. Bauer, kitabında, CIA ve İngiliz gizli servisi M15'in gizli sırlarını da ifşa ediyor.

 
Şiddeti körükleyen karar
İsrail kabinesi Arafat'ın Ramallah'tan çıkmasına izin vermedi. Arafat, sadece Ramallah'ta dolaşabilecek. Filistinliler'i ayaklandıran İsrail'in bu kararını, Filistin yönetimi "utanç verici" olarak değerlendirdi.
ABD'ye göre Ladin hâlâ Tora Bora'da
Amerikan yönetimi, 11 Eylül'de ABD'de düzenlenen saldırıların bir numaralı sorumlusu olarak gösterilen Usame Bin Ladin'in Afganistan-Pakistan sınırında bir yerde gizlendiğini düşünüyor.
HALİLZADE: İRAN BARIŞ SÜRECİNİ TEHDİT EDİYOR
ABD'nin Afganistan özel temsilcisi Zalmay Halilzade, İran'ı, Afganistan'daki barış sürecini tehdit etmekle suçladı. Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Halilzade, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'ın kaçan el Kaide ve Taliban üyelerine barınma imkanı sağladığını ve Afganistan'a komandolarını göndererek, Amerikan destekli geçici Afgan hükümetini çökertmeye çalıştığını ileri sürdü. Halilzade, dün İran'a giden geçici hükümetin başkanı Hamid Karzai'nin, Washington'ın bu konudaki kaygılarını İranlı yetkililerle yaptığı görüşmelerde dile getirmesinin beklendiğini ifade etti. Halilzade, Afganistan ile İran arasında, birbirlerinin içişlerine karışmama ilkesiyle normal ilişkilerin kurulmasını istediklerini belirtti.
İNGİLTERE, ABD'NİN IRAK HAREKATINA DESTEK İÇİN HAZIR İngiltere'de yayımlanan The Observer gazetesi, ABD Başkanı George Bush ve İngiltere Başbakanı Tony Blair'in önümüzdeki Nisan ayında biraraya gelerek, Irak'a yönelik bir harekatın ayrıntılarını görüşeceklerini öne sürdü. Blair'in bir buçuk ay içinde Washington'a gideceğini yazan gazete, bunu, İngiliz hükümetinin Irak'a yönelik olası bir harekata tam destek vereceğinin "açık bir göstergesi" olarak değerlendirdi. Gazete, İngiltere Başbakanlığı'ndan bir yetkilinin, "Bu görüşme, terörizme karşı yapılan savaşın ikinci dalgasını oluşturacak saldırının ele alınacağı bir görüşme olacak" şeklindeki sözlerini aktardı.
25 Şubat 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED