AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
İtalya'da da yılın düğünü konuşuldu

İtalyan basını, Berlusconi'nin nikah şahitliğini yaptığı Bilal Erdoğan ile Reyyan Uzuner'ın düğününü manşetlerine taşıdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın düğünü, İtalyan basınında manşetlere taşındı. İtalya'nın önde gelen gazeteleri La Repubblica, Corriere della Sera ve II Messaggero, Türkiye'de "yılın düğünü" olarak değerlendirilen törene birer tam sayfa ayırdı.

II Messaggero gazetesi, Silvio Berlusconi'nin "Türkiye ve AB arasındaki evlilik için çalışıyorum" sözlerini manşetine taşırken, Berlusconi'nin Türkiye'ye AB yolunda destek verdiğini bir kez daha kanıtladığını belirtti. Gazete, Berlusconi'nin "Buraya, Başbakan Erdoğan'a ve Türk halkına beslediğim dostluğu göstermek için geldim" sözlerine yerverirken, "Berlusconi, büyük Türk halkına, AB ile birlikte kalkınma ve refah vaadetti" diye yazdı.

"Elini öpmedim, eğildim"

"Berlusconi: Türkiye'yi AB'de görmek istiyorum" başlıklarını kullanan İtalyan basını, İtalya Başbakanı'nın "Türkiye'nin AB'ye girişini ben değil, tüm Avrupa Konseyi istiyor ve bu yolda devam ediyoruz" şeklindeki ifadesini, Türkiye'nin AB üyeliği hakkında şüphe bildiren AB Komisyonu Başkanı Romano Prodi'ye Berlusconi'den yanıt olarak yorumladı.Berlusconi'nin gelin Reyyan Uzuner'in elini öpmesi, Corriere della Sera gazetesinde "El öpmek yasak", La Repubblica gazetesinde ise "Erdoğan junior'ın düğününde, Başbakan'ın geline gafı" şeklinde verildi. Gazetelerde, "Berlusconi'nin İslami kuralları tam bilmeyerek gelinin elini öpmesi küçük bir problem yaşattı. Genç eş, utanarak elini geri çekti" ifadeleri kullanıldı.

La Repubblica gazetesi, Berlusconi'nin, "Ben biliyorum ki, burada kadınlar yanaklarından öpülmez. Benimkisi bir saygı hareketiydi ve sadece eğildim, gerçekten öpmedim" dediğini yazdı.

İtalya Başbakanı'nın damat ve gelin ile Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a verdiği hediyeler de İtalyan gazetelerinde geniş yer buldu. Berlusconi, Emine Erdoğan'a hediye ettiği bilezikle ilgili olarak "Öğrendiğime göre, burada gelenek olarak damadın annesine de bir hediye verilirmiş" dedi. La Stampa gazetesi, "Berlusconi'den geline kolye, damada saat ve first lady'ye bilezik" diye yazdı.

Televizyonlar da geniş yer verdi

Bilal Erdoğan-Reyyan Uzuner'in evliliği, İtalyan televizyonlarında da geniş yer aldı. Televizyonlarda, Berlusconi'nin şu sözleri verildi:

"Dış politika, kişisel yakınlaşmalar gösterilerek de yapılır. İtalya, bugün geçmişte olmadığı kadar uluslararası alanda saygın. Çünkü geçmişte, bilinen tüm sağlam ilişkilerin istikrarını, yani içtenliği engelleyen dış politika sorumluları ve başbakanlar oldu.

İleri adımlar, daha sonra dostluk ortamını yarattı. Ben, sadece dünya çapındaki merkezlerle değil, özellikle İtalyan ekonomisi ve işadamları için önemli olan ülkelerde en iyi sonuçlarla bunu yapmaya çalışıyorum."

Mutluluk dilediler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın nikah törenine Alman B.Z. gazetesi fotoğraflarla yer verdi. Türkçe "Mutluluklar dileriz" başlığıyla verilen haberde, İstanbul'daki nikah törenine yaklaşık 14 bin davetlinin katıldığı belirtildi.

TRT için geri sayım
TRT Genel Müdürlüğü için, RTÜK'e dün itibariye 19 kişi adaylık başvurusunda bulundu. 14 Ağustos'a kadar sürecek olan başvurulurda, gizli oyla belirlenen üç aday Bakanlar Kurulu'na bildirilecek.
Uluslararası hukukun yerini Amerika'nın çıkarları aldı
Ünlü filozof Prof. Dr. Jürgen Habermas ABD'nin kendi çıkarlarını uluslararası hukukun yerine geçirdiğini belirtti.
LPG istasyonlarına koruyucu ürün şartı
LPG istasyonlarında yaşanan yangınlar sonrasında harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, alınan önlemler çerçevesinde, bundan sonra LPG istasyonlarına infilak önleyici ürün kullanımı zorunluluğu getirdi.
Sivas kırsalında örgüt operasyonu
Güvenlik güçleri, kırsal kesimlerde bulunan ve kimliklerini belirlediği örgüt üyelerine yönelik operasyonlar yaparken, sözkonusu kişilerin resimlerini halkın görebileceği yerlere asarak, vatandaşları uyarıyor.
7 kilo yağ alınamaz
Antalya'da Berna Şallı adlı bir genç kızın liposuction ameliyatından sonra hayatını kaybetmesi üzerine bu yöntemle ilgili akla pekçok soru takıldı. Acaba 'liposuction'ın ölüm riski nedir?
Engelliye engelli sahip çıktı
Belden aşağısı tutmayan engelli Mehmet, gözlerinden ameliyat olmak için 9 milyar liraya ihtiyacı olan genç Serdar'a yardım etmek için çırpınıyor.
Van Gölü'nde yelken keyfi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde yürütülen çalışmalarla Van Gölü'nde kano, rüzgar sörfü ve dalgıçlık kursları açıldı.
4 kamu hastanesi SSK'ya devredilecek
Zincirleme dehşet
Afyon'un Dazkırı ilçesine bağlı Gökçek kasabası yakınlarında, minibüs, kamyon ve otomobilin karıştığı üç araçlı zincirleme trafik kazasında 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
Şüpheli paketlere dokunmayın
Huzurevi yerine "Şefkat Evi" önerisi
Kapkaççılar 'bit pazarı'nda yargıç çarptı
Edirne'de 108 'kaçak' yakalandı
İstanbul'a 5 yeni Anadolu İHL
Kısa kısa..



12 Ağustos 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED