AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Turizm iyi yolda

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, İstanbul'da meydana gelen terör eylemlerinin Türk turizmini çok etkilemediğini söyledi. Türk turizminin 'iyi bir yolda' olduğunu belirten Mumcu, "Türk turizmi dünyanın en istikrarlı ve hızlı gelişen turizmidir" dedi. Turizmin 11 aylık durumunu anlatan Bakan Mumcu, geçen yıl Kasım ayında Türkiye'ye 602 bin turistin geldiğini hatırlatarak, "Bu yıl Kasım ayında 768 bin turist Türkiye'ye gelmiştir. Bu yüzde 16'lık bir büyümeyi göstermektedir" diye konuştu. 11 aylık dönemde Türkiye'ye 13 milyon 307 bin turistin geldiğini ifade eden Bakan Mumcu, turizmden 9,8 milyar dolar gelir beklediklerini söyledi.

  • BEHÇET GÜNGÖR

    Yatırımlarda kemer sıkmaya devam

    Kamu, yatırımlarda gelecek yıl da kemer sıkmaya devam edecek. 2004'te 200-300 adedinin yatırım programından çıkarılması planlanırken, iz ödenek uygulaması da sürecek. Ancak daha önce programdan çıkarılacak yatırımlar için DPT ve YPK görüşleri alınırken, bu yıl programdan çıkarılacak projeleri yatırımcı kuruluşların belirlenmesi isteniyor.

    Akaryakıt istasyonları: Yazarkasanın mali külfetini kaldıramayız

    Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkan vekili Rasih Arbay, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile akaryakıt bayilerine getirilen yazarkasa kullanma zorunluluğunu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Ancak, getireceği 10 bin dolarlık mali külfeti kaldıramayız. Bayiler için 10-15 bin dolarlık masraf resmen (öl) anlamına gelir. Getireceği külfetten dolayı sistemin uygulanmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu. Arbay, Petrol Piyasası Yasa Tasarısı gündeme geldiğinden bu yana kamuoyunda akaryakıt bayilerini çirkin gösterme çabalarının olduğunu da ileri sürdü.

    TUSİAD, Roma'da UNICE Başkanlar Konseyi'ne katılacak

    Avrupa özel sektörünün temsil kuruluşu UNICE'nin Başkanlar Konseyi, 12-13 Aralık'ta Bürksel'de toplanacak AB Zirvesi öncesinde, 5 Aralık'ta Roma'da biraraya gelecek. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan bir heyetle, zirveye katılmak üzere Roma'ya gitti. Tüm Avrupa ülkelerinin özel sektör örgütlerinin başkanları ve üst düzey temsilcilerinden oluşan katılımcılar, UNICE Roma Zirvesi öncesinde, Avrupa özel sektör heyeti olarak İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi tarafından kabul edilecekler. TÜSİAD heyeti temaslarında, Türkiye'nin AB üyeliği yolunda attığı adımları Avrupalı muhataplarına aktaracak.

    Arınç: Yatırımın olmadığı ülkede sendikal haklar olmaz

    Genel Kurul'un dünkü açılışına katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç da yatırımın ve üretimin olmadığı bir ülkede ne sendikal hakların ileriye gidebileceğini, ne özgürlüklerin ne de ülkeni gelişmesinin mümkün olacağını kaydetti. CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral ise konuşmasında kendilerinin "sendika ağalığı değil, işçiye kölelik yaptıklarını" söyledi. Türk-İş Genel Başkanlığı görevini unutmadığını belirten Meral, miting alanlarını özlediğini kaydetti.

    Vakıfbank'a 200 milyon dolar dış kredi

    Vakıfbank, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen bir törenle, 15 ayrı ülkeden 36 bankanın katılımıyla sağlanan sendikasyondan 200 milyon dolarlık kredi sağladı. Alınan kredi ihracatçı KOBİ'lere çok uygun koşullarda ihracat kredisi olarak verilecek.



  • 5 Aralık 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED