AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Guantanamo'da iki yıl
Küba'daki Guantanamo Kampı'nda iki yıl esir tutulan ve geçtiğimiz hafta serbest bırakılan Yüksel Çelikgöğüs ve Sakarya'daki ailesi 24 ay boyunca verdikleri mücadeleyi anlattılar.

Azmedip tüm engelleri yendi
Kemal Demirel, yanlış ameliyat sonucu kendisini tekerlekli sandalyeye mahkum eden doktoruna kızdı, yaşama sımsıkı sarıldı. Bugün Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'nin Başkanı.

Engelli evinden çıkmaya korkuyor

YÖK'te eğitim paraları çikolataya gitmiş!
YÖK tarafından kullanılan Milli Eğitimi Geliştirme Projesi için Dünya Bankası'ndan alınan 23 milyon 100 bin dolarlık kredi, Gürüz ve bazı üyelerin seyahatleriyle çikolata ve kahve parasına harcanmış.

Alemdaroğlu'na suç duyurusu
Kemal Alemdaroğlu'nun, 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' ve ilgili mevzuat gereğince 4 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İmam-hatip Liseleri masaya yatırılıyor
Ensar Vakfı, Değerler Eğitim Merkezi, bir sempozyumla İmam-hatip liselerini, dünü bugünü ve geleceğiyle masaya yatırıyor.

Diyanet'ten Alevi kültürüne katkı
Hacı Bektaş-ı Veli'nin 'Makâlât' isimli eseri başta olmak üzerer Aleviliğin önemli kitapları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından aslına uygun olarak basılacak.

Bürokratlar: Bizi siyasiler yaktı!
Rus doğalgazının getirilmesine ilişkin projede yolsuzluk yapıldığının tespit edilerek ceza verilen bürokratlar, bu kararları aldıran siyasilere hesap sorulmasını istiyor.

Uzanlar'ın 4 kamyon evrağı inceleniyor
Hanefi Avcı'nın bizzat yönettiği Uzan Operasyonu'nda 4 kamyon evrak Maliye'ye teslim edildi. Yurtdışına kaçırılan paraların izinin bulunmasına da çalışılıyor.

Hilmi Tuğluoğlu tutuklandı
Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirilen ve Ankara'da sorgulanan Hilmi Tuğluoğlu, İstanbul'daki bombalama olaylarıyla ilgili olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 milyon 100 bin Euroluk ev
Türkiye'ye 1 milyon 100 bin euro tazminat ödeten ev ayakta zor duruyor. Halen pansiyon olarak kullanılan evde Girne'ye çalışmaya geden işciler günlüğü 5 milyon liraya kalıyor.

BANKADA DEHŞET
Boşanma davasında, mahkemenin çocuklarını tedbiren karısına vermesine sinirlenen öfkeli koca, işyerinde eşini rehin aldı. Bir el ateş edip karısını yaralayan şahıs, müdür tarafından ikna edildi.

Beyaz örtü para yutuyor
Karla mücadelenin kilometresi 436 milyon liraya maloluyor. Doğu'da bugüne kadar karla mücadeleye 3 trilyon lira harcandı. Halen 9 köyün yolu kar nedeniyle kapalı durumda.

CHP'liler de Yılmaz ve Ersümer için 'Divan' istiyor

Lojmanlarda talan

AİHM, Müslüm Gündüz'ü haklı buldu

Kısa kısa..



5 Aralık 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED