AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • Japon aile Besni'ye okul yaptıracak
    Japon Yamazaki ailesi, Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir ilköğretim okulu yaptıracak. Vali Halil İbrahim Daşöz, eğitime destek çalışmalarına bir Japon ailenin de katkıda bulunduğunu söyledi. Akira Yamazaki ve eşi Chiruzu Yamazaki'nin GAP Turu sayesinde Adıyaman ile tanıştıklarını belirten Daşöz, "Aile daha sonra bize başvurarak, ilimize bir okul yaptırma isteminde bulundu. Bir ay kadar önce biz aileyle Besni'de 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapımına dair protokol imzaladık" dedi. Daşöz, Yamazaki Ailesi'nin, okulun yapımını için 250 milyar lira bağışlayacağını ifade ederek, bu miktarın 50 milyar liralık bölümünün, açtıkları banka hesabına yatırıldığını bildirdi.


  • Öğretmenlere 'aday öğretmen' semineri
    Öğretmen adaylarının okullarda yaptıkları stajın yetersiz olduğu yönündeki şikayetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlere seminer verilmesini kararlaştırdı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuya ilişkin yayımladığı genelgede, öğretmen adaylarının ilk mesleki yeterliliklerini geliştirdikleri dönemin okullardaki "öğretmenlik uygulaması" süreci olduğunu belirterek, bu sürecin öğretmenlik rol ve becerilerini kazanma açısından önem taşıdığını vurguladı. Çelik, bakanlığa ulaşan yazılı ve sözlü görüşlerden, öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinin okullarda yaptıkları "öğretmenlik uygulamasının yeterince amacına ulaşmadığının anlaşıldığını" kaydetti. Öğretmenlik uygulamalarının amacına uygun yürütülmesi ve uygulamalardan olumlu sonuç alınması için illerde yerel seminerler düzenlenmesine karar verildiğini belirten Çelik, il milli eğitim müdürlüklerinin hizmetiçi eğitim planlarına bu konuda seminer konulması talimatı verdi ve bütün yönetici ve öğretmenlerin bu seminerlere katılımlarının sağlanacağını söyledi.


  • Tüm okullara ADSL sistemi
    Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Feridun Keskinkılıç, 2005 yılı sonuna kadar bütün okullara ADSL sisteminin bağlanacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Telekom Genel Müdürlüğü arasında okullarda internetin yaygın kullanımını sağlamak için yapılan protokol çerçevesinde, Malatya'da ADSL sistemini tanıtmak amacıyla Fırat İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Keskinkılıç, törende yaptığı konuşmada, internete ucuz ve güvenilir bir şekilde bağlanılmasını sağlayan ADSL sisteminin okullarda olabilmesi için Türk Telekom Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalandığını belirtti.


  • Züğürt Ağa'nın trilyonluk vurgunu
    Kendisini "7 köyün ağası" olarak tanıtıp trilyonlarca liralık vurgun yapan, 4 kişilik dolandırıcılık şebekesi yakalandı. Diyarbakır'dan İstanbul'a beş parasız gelen Mehmet Karadaş, kendisini piyasaya Diyarbakır'daki 7 köyün ağası olarak tanıttı. Şişli'de Golden Plaza'da yaklaşık 5 yüz metrekarelik bir yer tutarak kardeşi Taylan Karadaş, Yavuz Bozkurt ve Yılmaz Bozkurt ile paravan bir şirket olan Betiy Tekstil'i kurdu. Ofisin içerisine milyarlık eşyalar alan Karadaş, piyasayı dolandırmaya başladı. Mehmet Karadaş bu arada şirketine 5 tane de sekreterlik ve benzeri işleri yürütmek üzere bayan personel aldı. Seda Defterli, İlknur Tanrıkulu, Ceyda Şahbaz, Özgür Ebru Yıldız, Özlem Özer isimli personel, polise verdiği ifadede işyerinde sadece çalıştıklarını ve dolandırıcılıktan haberlerinin olmadığını söylediler. Tekstil şirketinde çalışan 5 bayan Mehmet Karadaş'ın diğer firmaları etkilemek için önemli günlerde ve bayramlarda çikolata ve çiçek gönderdiğini belirttiler. Bu arada Mehmet Karadaş'ın Uşak'tan halılar getirttiği ve Havana'dan da purolar getirterek dağıttığı öğrenildi. Olayla ilgili operasyon başlatan İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri, Şişli'deki büroya baskın düzenledi. Mehmet Karadaş kaçarken, 3 ortağı ve 5 şirket çalışanı yakalandı. Dün Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na çıkan sanıklardan Taylan Karadaş, Yavuz Bozkurt, Yılmaz Bozkurt tutuklanırken, diğer 5 şirket çalışanı serbest bırakıldı. Adliyenin önünde biriken müştekilerin hayli kalabalık olduğu görüldü.

  • ARZU SARI


  • AKDER: Kargaşadan medet umanlar var
    Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) bazı basın yayın kuruluşlarının Türkiye'de yaşanan acımasız terör eylemlerinden sonra birbirine kenetlenen halkı, siyah beyaz diye ayırmak istediğini belirtti. AKDER, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan olayar karşısında dindar insanların sağduyularını korumaya devam ederek, onlara en güzel cevabı suskunluklarını koruyarak vereceğini savundu. AKDER'in açıklamasında şu görüşlere yer verildi. "Birkaç başörtülü bayanın önce fotoğraflarını yayınlayıp deşifre edip terörst ilan eden, daha onra da utanmadan serbest bırakıldıklarını söyleyerek, gerginlikten medet umanların gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. AKDER olarak temennimiz, bu insanların insafa gelerek, herkesi insanca yaşadığı tercihlerine saygı duyulduğu, birlik ve beraberliğimize zarar verecek her türlü komplodan uzak müreffeh bir yaşam tarzına ulaşmaktır."

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


  • 4. Daire Başkanlığı'na Birol Kızıltan seçildi
    Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanlığı'na, aynı dairenin üyesi Birol Kızıltan seçildi. Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca dün yapılan seçim sonucunda, 4. Ceza Dairesi Başkanlığı'na aynı dairenin üyesi Birol Kızıltan'ın seçildiğini bildirdi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanlığı, Fadıl İnan'ın dün yaş haddinden emekliye ayrılması ile boşalmıştı. Birol Kızıltan, 27 Mayıs 1939'da Yeniçağa'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1961 yılında mezun olan Kızıltan, 1991 yılında Yargıtay Üyeliği'ne seçildi. Kızıltan, evli ve iki çocuğu bulunuyor.


  • 2 PKK/KADEK'li evlerinde öldürüldü
    Diyarbakır'ın Bağlar beldesinde, PKK/KADEK mensubu 2 kişi ölü ele geçirildi. Bağlar beldesi 5 Nisan Mahallesi 50. Sokak'taki bir binanın giriş katında teröristler olduğu ihbarı üzerinde düzenlenen operasyonda evdekilerle polis arasında çatışma çıktı. Evden silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada ölü ele geçirilen teröristlerin, Hüseyin Altun ve İbrahim Kılıç olduğunun tespit edildiği bildirildi. Diyarbakır Devlet Hastanesi morgundaki cesetlerin ailelerine teslim edileceği kaydedildi



    5 Aralık 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED