AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ

  • Gülen boya Polisan'ı çocuklar çok sevdi
    İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki çocuk fuarını ziyaret eden binlerce çocuk kendi yaş gruplarına yönelik ürünleri birarada görme fırsatını buldu. Fuarın en çok ilgi gören standlarından birisi de Polisan ürünlerinin tanıtıldığı stand oldu. Natura Mini VOC adıyla piyasaya sürülen boyanın tanıtıldığı standda çocuklar kendi yüzlerini de boyatarak büyük keyif yaşadı. Taraftar boyası olarak bilinen ve kozmetik bir ürün olan boyalarla yüzlerine şekiller yaptıran çocuklar fuarı boyalı yüzleriyle gezdiler. Polisan Genel Müdürü Erol Mizrahi, Mini VOC'un çocuk odalarına yönelik bir ürün olduğunu belirterek, "Bu ürünün içinde uçucu maddeler olmadığı için çocuklara bir zarar vermiyor" dedi.


  • EPDK'dan 3 santrale elektrik satış izni
    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), rekabete dayalı serbest bir elektrik piyasası oluşturma hedefi doğrultusunda bugüne kadar attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. EPDK, 1 Aralık tarihinden geçerli olmak üzere elektrik piyasasında mali uzlaştırma yapılmasına ilişkin işlemlerin başlatıldığı açıklamasının ardından, 19 Aralık tarihinde aldığı karar ile bu uygulamayı destekler nitelikteki yeni bir düzenleme yürürlüğe koydu. Kurul özelleştirme programına alınan Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş., Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş ve Yatağan Termik Santralı'nın ürettikleri elektrik enerjisi ve/veya kapasitenin serbest piyasada satışına izin verdi. Bu düzenleme ile serbest piyasada müzakereye tabi enerji arzının artırılması yoluyla rekabet ortamının oluşması amaçlandı.


  • Kimlik tespiti genişletiliyor
    Kara parayla mücadele için hazırlanan taslakta, kimlik tespitine ilişkin işlem türleri genişletiliyor. Taslağa göre ayrıca yükümlüler, bakanlıkça belirlenecek limitleri aşan işlemleri, her ayın 15'ine kadar MASAK'a bildirecek. Ayrıca, MASAK yükümlülülerin dışındaki kamu kurum ve kuruluşlardan da gerek duyduğunda bilgi ve belge isteyebilek, hatta bu bilgilere erişmek için, bir erişim ağı kurabilecek. Taslakta, Gümrük İdareleri'nin, yurtdışından getirilen ya da yurtdışına çıkarılan 20 milyar liranın üzerindeki tüm paraları da, MASAK'a bildirmesi öngörüldü.


  • Üyelerine tapulu ev dağıtacak
    Dernek Başkanı Kemal Demirel, projenin tamamının dernek bünyesinde görev yapan insanlar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Büyük bir engelli nüfusunun istihdam edileceği proje kapsamında engellilerin rehabilitasyonu ve üretime olan katkıları değerlendirilerek uygun bir insan işgücü merkezi oluşturulacak ve her getirilen engellinin özelliklerine göre istihdam yapılacak. Bu çalışmalar sürecinde engellilerin bütün ihtiyaçları buradaki tesislerden karşılanacak. Burada kalacak engellilere iş dışında eğitim seminerleri de verilerek her konuda engellilerin profesyonelleşmesi sağlanacak. Her engelliye tapusu ile bir ev verilerek sağlıklı insanların bile zorlukla ulaşacağı bir imkan sağlanacak. Evin parası ise her ay maaşından cüzi bir şekilde kesilecek."


  • Özürlü genç kardeşini de okutuyor
    KESK'in Beyazıt'taki eyleminde sesini duyurmaya çalışan engelli genç İsmail Hakkı Gül, "Benim eylem yapacak bir işim bile yok. Duyarlı işadamlarıızdan iş istiyorum" dedi. Ayakkabı boyacılığı ve seyyar satıcılıkla geçinmeye çalıştığını anlatan 23 yaşındaki Gül, okuyan kardeşine de destek olduğunu söyledi. Seda Sayan'ın programına çıkmak üzereyken yaşadığı şanssızlığı unutamayan Gül, "İstanbul'da bombalar patlamasaydı, canlı yayında sesimi tüm Türkiye'ye duyurabilecektim" diye hayıflanıyor. Eyleme, medyada kendine yer bulabilmek amacıyla katıldığını belirten Gül, "3 kardeşimle oturuyorum. Okuyan kardeşime de yardımcı oluyorum. Eskiden İETT bileti satıyordum. AKBİL yaygınlaşınca bilet de satamıyorum" dedi.

  • ZEKERİYA GÜLÜN


  • En güzel arabalar görücüye çıktı
    "Otomobilinizin ihtiyacı olan herşey" sloganıyla, lastikten aküye, paspastan yedek parçaya, aksesuardan modifiyeye ve elektronik sistemlere kadar çok geniş bir ürün yelpazesinde tüm İstanbullulara hizmet veren Auto Shop, dün değişik bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Modifiyeli ve spor otomobillerin biraraya geldiği festivalde, en güzel araba yarışması yapıldı. Jüri üyeleri arasında Mehmet Ali Erbil, İzzet Altınmeşe ve Selahattin Alpay gibi ünlülerin de katıldığı etkinlikte dereceye giren araçlara çeşitli ödüller verildi. Modifiye edilmiş otomobillerin giderek çoğaldığını belirten Auto Shop Genel Müdürü Bilal Arslan, "Modifiyeci müşterilerimizin ihtiyacını azami ölçüde karşılamaya çalışıyoruz. Müşterilerimizle birlikte bir gün geçirelim dedik ve bu festivali hazırladık" dedi.

  • MURAT PALAVAR


  • 10 bin maden sahası özel sektöre açılıyor
    Atıl durumda kalmış 10 bin saha, madencilik ve mermercilik için 2004 yılı Mart ayı sonuna kadar ilana çıkarılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, atıl durum- da kalmış sahalar özel sektörün kullanımına açılıyor. Açıklamada, bu sahalar- dan 6 bin 73'ünün ilanının yıl sonuna kadar verileceği ve bunların ihale işlemleri- nin de 2004 yılı Mart ayı sonuna kadar tamamlana- cağı kaydedil- di. İlana çıkacak sahaların 2004 yılı Mart ayı sonuna kadar 10 bini bulacağı ifade edilen açıklamada, ihale tarihleri- nin ise "www.migem.gov. tr" internet adresinden öğrenilebileceği belirtildi.



    22 Aralık 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED