AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Yuvacık yargıda
İzmit'te yapılan Yuvacık Barajı'yla ilgili iddiaları araştıran Meclis Araştırma Komisyonu'nun suç duyurularından sonra sorumlu olduğu belirlenen 11 kişiden 9'u hakkında dava açıldı.

"Demir'den İpekyolu"na 10 yıldır çivi çakılmadı
Türkiye'nin Orta Asya ticareti için hayati önem taşıyan 125 kilometrelik Kars-Tiflis Demiryolu Projesi yılan hikayesine döndü.

Bolu Tüneli'nde ışık görünmüyor
10 yıl önce inşaatına başlanan Bolu dağı tüneline bugüne kadar 500 milyon dolar harcama yapılmasına karşın bitirilemedi.

Özel güvenlikçilerin gözü çıkacak yasada
Özel güvenlik şirketlerine olan talep her geçen gün daha da artıyor. Yaklaşık 25 bin özel güvenlikçi, başbakanlıkta bekleyen kanun tasarısının şekillenmesini bekliyor.

İngiltere'de yasak yok
Fransa ve Almanya'da başörtüsünün yasaklanması tartışmaları yoğunlaşırken, İngiltere'de gerek okullarda gerekse kamu kuruluşlarında inançlara göre kıyafet serbestliğine sınır getirilmiyor.

Ne Fransa'yız ne de Türkiye

Rum basını: Erdoğan Kıbrıs için Dayton modeli önerdi
Kıbrıs Rum kesiminde yayımlanan Simerini gazetesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a, Kıbrıs sorununun çözümü için, Bosna'da barışı sağlayan Dayton Anlaşması benzeri bir prosedür önerdiğini iddia etti.

İslam'ın sevgi olduğunu dünyaya anlatmalıyız
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, içine kapalı ve sadece kendi sorunlarını gören klasik din hizmetlisi olmaktan öteye geçilmesi gerektiğini belirterek "Dünyayı iyi okumamız gerekiyor" dedi.

'ABD savaş suçu işledi'
ABD'nin, Saddam ve diğer savaş esirlerinin görüntülerinin yayınlanmasına izin vererek, Cenevre Sözleşmesi'ne aykırı davrandığı belirtildi.

Bayatlamayan ekmek
Türkiye'deki olağanüstü ekmek israfına feci şekilde kafayı takan Giresunlu fırıncı İsmail Bektaşoğlu, sonunda Guinness'lik bir buluşa imza attı ve "bir ay boyunca bayatlamayan" ekmek üretti.

Yeşilmen olayı çete isi
Sanatçı Yeliz Yeşilmen'in dövülmesi olayının ardında siyasi çıkar ve çete olduğundan şüphelenen polis, Gülbin Akbaş ve ablası Güner Beşer ile birlikte 8 kişiyi gözaltına aldı.

Sarımsakta 'Çin' oyunu
Çin'den ithal edilen sarımsaklar "Töşküprü sarımsağı" diye piyasada satılıyor. Taşköprülü sarımsak üreticileri hafiye gibi çalışarak sahtekarlığı yerinde tespit etti. Konu Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım tarafından TBMM gündemine taşındı.

Hükümet, Teziç'in önerilerini bekliyor

Hayata Dönüş'e protesto

Erzurum'da mevsimin en soğuk gecesi yaşandı

Kısa kısa..



22 Aralık 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED