AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • İlgiden çok memnunum
    Tanesi 3 milyon lira olan 3'er kilogramlık somunlar halinde piyasaya sürülen bu özel ekmek, ilk haftalarda yalnızca yakın çevre sakinlerinin ilgisiyle karşılanmış. Ancak, ilerleyen günlerde Bektaşoğlu'nun fırınının şöhreti Giresun'un en uzak ilçelerine, oradan da tüm Karadeniz'e yayılmış. Şimdilerde Türkiye'nin her bölgesinden sipariş aldığını anlatan Giresunlu fırıncı, "Tıpkı hiç patlamayan lastik icat etmiş bir lastik tamircisi gibi, bu durumda kendi kendinize gol atmış olmuyor musunuz?" şeklindeki sorumuza ise "Belki bir-iki ürün çeşidinde satış grafiğimiz düştü, ancak şimdi de bu yeni ürünümüzün satışlarını yetiştiremez olduk. Ortada hiç bir biçimde zarar yok, aksine Giresun halkı daha az ekmek ziyan etmeye başladı" diye cevaplandırdı.


  • KAR ÜSTÜNDE ANMA TÖRENİ
    Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) tarafından, Sarıkamış Harekatı'nın 89. yıldönümü nedeniyle Allahuekber Dağları'na ''Şehitleri Anma'' tırmanışı düzenlendi. Tırmanışa, 9. Kolordu Komutanlığı'na bağlı 100 kişilik jandarma komando ve AKUT'tan bir ekip katıldı. Tırmanışı başlatmak için Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ne bağlı Gaziler Köyü'ne giden grup, burada köy sakinleri tarafından kurban kesilerek karşılandı. Grup, daha sonra Kızılağaç mevkiinde, Allahuekber Dağları'na tırmanışa başladı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı ve oldukça soğuk bir havada, 3 saat süren başarılı bir tırmanış gerçekleştiren grup daha sonra Sarıkamış'a doğru inişe geçti. Dağdan, önce 9. Piyade Tümen Komutanlığı'nda görevli askerler üç ayrı koldan alkışlar arasında ilçeye indiler. Diğer grup üyelerinin de ilçeye ulaşmasının ardından Şarıkamış Şehitliği önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törende konuşan ERVAK Başkanı Necati Bölükbaşı, amaçlarının şehitleri anmak ve bu zorlu mücadeleyi tekrar hatırlamak olduğunu söyledi.


  • Uzunburun şampiyonu ilgi bekliyor
    Dünyanın en uzun burunlu adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Mehmet Özyürek, diğer şampiyonlar gibi ilgi görememekten yakınıyor. Rize'de yayın yapan yerel Çay Televizyonu'nca 1998 ve 2000 yılında düzenlenen Uluslararası Uzun Burun Şampiyonası'nda üst üste birinci olan ve 8.8 santimetrelik burnuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran Artvinli Mehmet Özyürek, burnu sayesinde Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılar sağladığını, ancak bu katkıların karşılığı olarak gerekli ilgiyi göremediğini öne sürdü.Halktan olumlu tepkiler aldığını ifade eden Özyürek, şunları söyledi: ''Benim için fiziki durum önemli değil, önemli olan bakış açısıdır. Uzun burunlu olmaktan hiçbir şekilde rahatsız olmadım, aksine burnum sayesinde üne kavuştuğum için mutluluk duyuyorum. Bu benim için büyük gurur kaynağıdır.'' Kendisinin de bir dünya şampiyonu olduğunu ve burnuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek Türkiye'yi bir yerlere taşıdığını iddia eden Özyürek, şöyle devam etti: ''Ben de bir dünya şampiyonuyum. Siyasiler diğer alanlarda dünya şampiyonlarını ödüllendirirken, bana ilgi göstermedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Süreyya Ayhan'a çeşitli hediyeler verdi. Ancak ülkenin tanıtımına katkı sağlayan bir şampiyon olarak, bana, Ayhan ve diğer şampiyonlar gibi ilgi göstermedi.''



    22 Aralık 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED