AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Hooijdonk ve diğerleri

Belki pek hissedilmedi ama, Fener bahçe'nin Malatyaspor ile dün akşam oynadığı karşılaşma tarihi önem taşıyordu...

Şöyle bir düşünün... Lider Beşiktaş Süper Lig'de almış başını gidiyor. Takipçileri ya da takipçisi bellediklerimiz, ekmeğine yağ sürüyor Beşiktaş'ın..Böyle bir ligde o Galatasaray ki,14 puan fark yediği lige havluyu ilk yarıda atmış..Bir Trabzon ortaya çıkıyor diye düşüncelere dalarken, halinin ne olduğunu herkes gördü... Ve dün Fenerbahçe...Malatya'da kaybettiği puanlara ,eminiz ki ileride çok yanacak... Ertelenen Rize maçını kazandı sayın, puan farkı 8. İşin iki artısı da var. Her iki takım ligin ikinci yarısında Beşiktaş'ın sahasında karşılaşacak. Bir de avantaj...

İddia etmiyoruz, fal da açmıyoruz ama işin geleceğini açık açık söyleyelim.. Süper Lig Beşiktaş'ın egemenliği altına girmiştir...Bu işi Beşiktaş'tan söküp almaları , hayalden öte gitmeyecektir.

Şimdi gelelelim dün akşam ki maça... Fenerbahçe'yi işin başında hemen ikiye bölelim.Bir tarafta Hooijdonk, öbür tarafta diğerleri... Fenerbahçe formasını giyen başka bir futbolcu Hollandalı yıldızın gösterdiği çabanın, gayretin yarısını gösterse, Fenerbahçe Malatya'dan galip çıkardı...Giydiği formaların haricinde Fenerbahçeli oldukları belli olmayan Hooijdook'un haricindekiler, skor tabelasına yazılan galibiyeti bile korumayı beceremediler.

Maçın ilk yarısında Hollandalı yıldızın estirdiği sert rüzgar, Fenerbahçe'nin oyuna hakim görüntü vermesini sağlladı.. Orta sahayı 5 futbolcu ile kontrol eden Fenerbahçe'nin bu alandaki üstünlüğü, maçın bir bölümünde Malatya'nın atak sayısını minimuma indirdi. 4-5-1 oyun sistemini tercih eden Daum'un en açık niyeti belli ki önce emniyet prensibiydi... Bir yerde tutmadı değil... Hooijdon'un büyük gayreti, attığı iki gol,kale çizgisinden çıkardığı top, bu taktik anlayışının Daum lehine işlemesini sağladı.

Şimdi Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki haline bir bakın... Geri dörtlü ve orta alanını 9 futbolcu ile kontral eden bir takım, kendi yarı sahasında bu kadar baskı altında kalır mı? Kaldılar işte... Kaldılar ve Hooijdon'un yazdığı stor tabelasının silinmesine daha mani olamadılar. Böyle ağır bir baskıyı kabullenen Fenerbahçe'nin gol yiyeceği öylesine belliydi ki, beklenen oldu.. Fenerbahçe'nin Malatya'da kaybettiği puanlar, sıradan sayılmamalıdır.Uçup giden 2 puan, lig yarışında Fenerbahçe'yi geri düşürmüştür...


22 Aralık 2003
Pazartesi
 
TURGUT KOLOĞLUGİL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED