AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Esnaf, üniversitelerin açılmasını bekliyor

Üniversitelerin eğitime açılmasıyla birlikte üniversite Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden Atatürk Üniversitesi'nde yeni eğitim-öğretim döneminin başlayacak olmasıyla birlikte kente yaklaşık 40 bin öğrencinin gelmesi Erzurum'da sosyal ve ekonomik yönden canlılık başlattı. Türkiye'nin en büyük kampüslerinden birine sahip olan ve 40 bin öğrenciye eğitim verilen Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve özellikle de Erzurum'un sosyal ve ekonomik yönden "can damarı" olarak görülüyor.

15 baş safkan Arap tayı satışa çıktı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü, toplam 15 baş safkan Arap tayını satmak üzere ihale açtı. İşletme yetiştirmesi taylar, "açık artırma'' suretiyle teker teker satılacak. İhale, 6 Ekim 2003 tarihinde saat 10.30'da İstanbul Veliefendi Hipodrumu'nda Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda gerçekleştirilecek. Muhammen bedel tay başına 40 milyar lira ile 70 milyar lira arasında değişirken, katılımcılardan geçici teminat bedeli olarak 8 milyar lira alınacak.

Bursa 442.8 trilyon lirayla yatırım zengini

Bursa'da, yılın ilk yarısında, yerli ve yabancı teşvikli yatırım projesi kapsamında, toplam 442.8 trilyon liralık yatırım izni alındı. Yeni yatırımlar ile 5 bin 702 kişinin istihdam edilmesinin planlandığı bildirildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan alınan bilgiye göre, ocak-haziran döneminde teşvikli yatırım izinlerinin, 286.5 trilyon liralık bölümü tevsi, 104.6 trilyonu komple yeni yatırım, 15.9 trilyonu entegrasyon, 13.5 trilyonu finansal kiralama, 10.6 trilyonu ise yenileme yatırımı yapmak üzere alındı.

TOKİ 10 trilyon liralık arsa satacak

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) üzerinde uygulama yapmayacağı ya da toplu konut uygulaması yapılmayacak kadar parçalanmış, küçük arsalarını, "Eskidji'' satacak. TOKİ'nin ihtiyaç fazlası arsaların satışı konusunda açtığı ihaleyi, Eskidji Müzayedecilik kazandı. İhale şartları uyarınca, satışa çıkarılacak arsaların fiyatını TOKİ belirleyecek. Eskidji, arsalar konusunda tüm reklam ve tanıtım faaliyetlerini üstlenecek, müşteriyi bulacak ve teklifleri alacak. Satış, TOKİ'nin onayı ile kesinleşecek.

Konya'da 1000 kişiye şeker gibi iş

Şeker üretimi ile ilgili olarak pancar ve mısır üreticileri arasındaki tartışma devam ederken Konya çiftçisi, dördüncü şeker fabrikası için düğmeye bastı. Pancar Ekicileri Kooperatifi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, "Anadolu insanı artık kendi işinin peşinde koşacak. Anadolu şaha kalkıyor" dedi. Tarım Bakanı Sami Güçlü'nün katılımıyla temeli atılan yeni fabrikanın bir yılda tamamlanması, yılda 160 bin ton şeker üretimi gerçekleştirmesi ve bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.



28 Eylül 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED