AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
YÖK'e güven çıkmadı
Öğretim elemanları arasında yapılan ankette, "YÖK'ün öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma kriterlerini objektif buluyor musunuz?" sorusuna, yüzde 54 "Hayır" cevabı verildi.

Güvenlik kameraya emanet
Gazi Üniversitesi'nin belirli yerlerine kamera yerleştiren Rektör Ayhan, "Öğrencilerime güveniyorum. Kötü niyetlileri de güvenlik kameraları ile denetleyeceğiz" dedi.

REKTÖRLER kral gibi yetkili
YÖK Yasası'nın 13. maddesi rektörlere kral yetkisi veriyor. Bir öğretim üyesi, rektöre karşı çıkarsa, görevden uzaklaştırmaya kadar varan bir dizi ceza ile cezalandırılabiliyor.

Uzanlar'a ABD darbesi
Motorola ve Nokia firmalarınca açılan ve karara bağlanan tazminat davasının ardından, ABD İstinaf Mahkemesi, Uzanlar'ın yaptığı başvuruyu "kanun kaçağı oldukları" gerekçesiyle reddetti.

Fatih'in arazisine 'TAKAS' ÖNERİSİ
Hükümet, Cumhurbaşkanı Sezer'in ikinci kez veto etmesiyle çıkmaza giren "2 B" sorununu çözemeden işgal altındaki vakıf arazileri sorununa el attı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, işgal altındaki Fatih Sultan Mehmed Vakfı ile Silahtar Abdullah Ağa Vakfı için Maliye Bakanlığı'na 'takas önerisi'nde bulundu.

Beyoğlu'na eskiden ŞAPKASIZ ÇIKILMAZDI
Madam Katia'nın, geçmişi 1930'lara dayanan Beyoğlu Hacopulo Pasajı'ndaki şapkacı dükkanı, içeri girenleri 1900'lü yıllara götürüyor. Şık bayanların sokağa, şapkasız, tayyörsüz ve eldivensiz çıkmadığı yıllara.

'Y.O. olayı halkın bilinçsizliğini gösterdi'
Hacettepe Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, İzmir'deki HIV virüsü taşıyıcısı Y.O'nun okulda eğitim görmesine yönelik tepkilerin toplumun bilinçsizliğinden kaynakladığını ve AIDS'in bulaşma yöntemlerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Kan davası, bakanlar devreye girince bitti
Van'ın Erciş İlçesi'nde 22 sene önce 2 kişinin ölümü ve 2 kişinin de yaralanmasıyla başlayan kan dolu günler, Bakanlar'ın arabuluculuğuyla yerini 'aydınlık yarınlara' bıraktı.

Anadolu'nun tadı artık Beyoğlu'nda
Türk mutfağının seçkin örneklerinin sunulacağı Naum Paşa Konağı, Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından açıldı.

Aşiretlerin barış yemeği
Şanlıurfa'da, 12 yıl önce 2 aşiret arasında alacak-verecek nedeniyle başlayan kan davası, tarafların katıldığı "barış yemeği" ile son buldu.

Devletten para istemeyen okul
Çumra Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinde öğrenciler geçen yıl 120 milyarlık üretim yaptı.

Mehmetçik 100 öğrenciye 'gönüllü veli' oldu
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde maddi durumu iyi olmayan 100 öğrenciye, subay, astsubay ve uzman çavuşlar ''Gönüllü Veli'' oldu.

70 öğrenci okumak için dağı taşı tırmanıyor

Eğitim-Bir-Sen'den Başbakan'a mektup

BİLSAT ilk bilgileri BİLTEN'e gönderdi

Kısa kısa..



28 Eylül 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED