AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Amasya ve çevresi 4.2 ile sallandı

Amasya'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 22.34'te, merkez üssü Amasya olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Bu arada dün de Sibirya, Çin ve Yunanistan sallandı. Sibirya'da dün meydana gelen depremin Richter ölçeğine göre 8.5 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Çin'in batısında meydana gelen depremin ise 4.9 büyüklüğünde olduğu belirtildi. Depremin, Çin ile Kırgızistan sınırında bulunan Doğu Türkistan'da da hissedildiği belirtildi. Yunanistan'ın kuzeydoğusu da sallandı. Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde olan depremin merkez üssünün, başkent Atina'nın 80 kilometre kuzeydoğusundaki Evia adası olduğu belirtildi.

Öğrencilere eğitim yardımı sürüyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, fakir ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına eğitim yardımlarını sürdürüyor. Belediyede düzenlenen törenle, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Ferşat Terzioğlu, "Fakir ailelerin eğtim yükünü hep birlikte hafifleteceğiz" dedi. Terzioğlu, hükümetin, bu yıl ilköğretim kitaplarını ücretsiz dağıttığını hatırlatarak, "Biz de ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin defter, kalem ve okul çantası gibi kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarını karşılayacağız" diye konuştu. Gaziosmanpaşa'da ikamet edip, İstanbul dışındaki üniversiteleri kazanan üniversite öğrencilerine bu yıl da burs vereceklerini belirten Terzioğlu, 2 bin ilköğretim öğrencisine kırtasiye yardımı yapacaklarını, 5 bin üniversite öğrencisine de burs vereceklerini ifade etti.

  • ZEKERİYA GÜLÜN

    TÜRKİYE'YE hoş geldin 'menn'

    Amerikalı ünlü komedyen David Brown, Cola Turka'nın Ramazan için hazırlanacak reklam filmlerinin çekimleri için Türkiye'ye geldi. Brown, Türkiye'ye giriş için 100 dolarlık vize harcı almak için gittiği vize bankolarında da herkesi güldürdü. Vize memurları "Bendensin" dedi ancak 100 doları da aldı. Tavlayla gazetecilere poz veren Brown, "Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Cola Turka'yı çok seviyorum" dedi. Brown, kendisini karşılayan gazetecilere son olarak "Kiss çoluk çocuk for me, En büyük Beşiktaş" diyerek takıldı.

  • SIRRI BIYIK

    Alevlerle boğuştular

    Kumkapı, Çukur Mahallesi'nde bulunan 6 katlı binanın 2. katında çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın, iç kısımları ahşap olan binanın üst katlarına da sıçradı. 5. katta oturan iki genç ile 6. katta oturan aynı aileden 5 kişi mahsur kaldı. Alevlerle boğuştuktan sonra kendi imkanıyla dışarı çıkan Yusuf Denkçi, Taksim Hastanesi'ne kaldırıldı. Denkçi'nin, hastaneye gelmeden önce yolda öldüğü anlaşıldı.

    Sünnet skandalı

    İncirlik Üssü'nde görev yapan ABD'li itfaiye eri Kenneth Earal ile Türk eşi Bengü Williams, Johnathan Ozan adlı 3 haftalık bebeklerini Amerikan hastanesine götürerek Tabip Yüzbaşı Sassions'a sünnet ettirdi. Kanaması durmayan ve kötüleşen bebek, Özel Universal Hospital'e kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Bebek, Kabasakal Mezarlığı'na defnedilirken, Türk anne, sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet Savcılığı, bebeğin ölümüne sebep olanlar hakkında inceleme başlattı.

    Haliç'i 'marka' yapmanın yolları aranacak

    Coğrafi konumu itibariyle dünyanın en güzel körfezlerinden biri olan ve yabancılar tarafından "Altın Boynuz" olarak anılan Haliç'i, bir dünya markası haline getirmek için seferberlik başlatıldı. Akademisyenler ve turizm sektörünün önde gelen isimleri, 4-5 Ekim tarihlerinde Cemal Reşit Rey'de buluşarak, Haliç'in bir marka olarak pazarlanması, Haliç'e yapılan yatırımların turizm açısından değerlendirilmesi gibi konuları tartışacak.

    AK Parti, Üsküdar için fikir topluyor

    AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, 'AK Platform' projesi kapsamında, Üsküdar'da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerinin fikirlerini dinledi. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Mehmet Küçük, İBB Fethipaşa Korusu Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıda, Üsküdar'ı yerel seçimlere, ilçenin önde gelen isimlerinin fikirleri doğrultusunda hazırlamak istediklerini söyledi. Küçük, başta akademisyenler, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olmak üzere, ilçede yaşayan ve Üsküdar'ı daha güzel bir geleceğe taşımak için çalışan herkesin görüşünü almak istediklerini belirtti. Toplantıda, yerel ve ulusal basında çalışanlar da, Üsküdar'la ilgili görüşlerini aktardı.

  • Recep Yeter

    Taksim-Kabataş metro hattının temeli atıldı

    Taksim -Kabataş arasındaki yolculuğu 2 dakikaya indirecek "Taksim-Kabataş Füniküler Hattı"nın temeli dün atıldı. Taksim'deki temel atma törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Taksim meydanı ile ilgili bir öneride bulundu. Taksim meydanının Gezi Parkı ile birleştirilmesi halinde, İstanbul'un en büyük meydanlarından birinin ortaya çıkacağını söyleyen Mumcu, "Bu meydan İstanbulluların her gün çok çeşitli kültürel etkinliklerini paylaştıkları bir yer olur" dedi. Törene katılanlar da bu fikire onay verdikten sonra, Taksim-Kabataş metro hattının temeli atıldı.

    Zabıta 300 megafon imha etti

    Konak Belediyesi, el koyduğu seyyar satıcılara ait 300 megafon ve mikrofonu imha etti. Konak Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyeye bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları operasyonlarda, seyyar satıcılar tarafından kullanılan toplam 300 megafon ve mikrofon ele geçirdi. Cihazlar silindirle ezilerek kullanılamaz hale getirilirken vatandaşların, sesli cihazlarla seyyar satış yapanlara karşı rahatsızlıklarını ''484 15 10'' numaralı telefona mesai saatleri içinde iletebilecekleri belirtildi.

    Boğazlar'da elektronik dönem

    İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nda gemi trafiğini daha sağlıklı hale getirmek amacı ile geçen Temmuz ayında deneme hizmetine alınan Gemi Trafik Radar İzleme Sistemi tüm üniteleri ile Ekim ayı içinde işletmeye alınacak. Marmara Denizi ile ileri aşamada entegre olacak sistemle boğazlardaki gemi trafiği tek merkezden kontrol altına alınacak. Lockheed Martin firması tarafından kurulan ve iki yıllık bir süre içinde montajı yapılarak hizmete alınan sistem için yaklaşık 22 milyon dolarlık bir harcama yapıldı.

    İngiltere'de Türk rüzgarı

    Ünlü pop müziği şarkıcısı Sertap Erener ile tasavvuf müziğinin ünlü ustalarından Ömer Faruk Tekbilek, Irak'taki kan kanserli çocuklar için İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen galada sahne aldılar. Ünlü Royal Albert Hall'daki konserde, Bulgaristan'ın şef Vasko Vasillev yönetimindeki Vooddoo Kızlar Orkestrası'yla birlikte sahne alan Tekbilek konuklara küçük saz ve ney dinletisi sunarken, altı kişilik sema grubu da izleyicileri büyüledi. Konserden sonra Arap TV'leri Sertap Erener'le röportaj yapabilmek için birbirleriyle yarıştı.



  • 28 Eylül 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED