AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Cem: BM kararı olsa da asker göndermeyelim

Yeni Türkiye Partisi lideri İsmail Cem, Birleşmiş Milletler kararı olması halinde bile Türk askerinin Irak'a gönderilmesine karşı olduklarını bildirdi. YTP 1. Olağan Kongresi'nde seçilen parti meclisi üyeleri ilk toplantısını yaptı. Cem, toplantının açılışında yaptığı konuşmada YTP'nin "Türkiye'nin ilk ciddi sosyal demokrat partisi" olduğunu ileri sürdü. "YÖK Yasa Taslağı" tartışmalarına da değinen Cem, bu tartışmanın özünü, "AKP'nin kendi zihnindeki şablona Türkiye'yi sığdırma siyaseti ve bu siyasete direnenlerin karşı koyuşunun oluşturduğunu" söyledi. Irak'a asker gönderilmesi ihtimalini değerlendiren Cem, "Bu konuda CHP'den farklı bir politika izliyoruz. Biz BM, karar alsa da almasa da çocuklarımızın Irak cehennemine gönderilmesine karşıyız" dedi.

Ünal: MHP yönetimi 'ürkek'

MHP Genel Başkan adaylarından Taner Ünal, mevcut MHP yönetiminin Türk milliyetçiliğini temsil etmedi-ğini savunarak, Devlet Bahçeli ile Koray Aydın'ın önce vicdanlarda aklanmaları gerektiğini savundu. Ünal, "Bunların Milliyetçi Hareket'e verecekleri en büyük fayda adaylıktan çekilmeleridir. Seçim öncesi 'ürkek değil erkeğiz' dediler. Ancak iktidarda bölücübaşı Apo'yla ilgili sözlerini unuttular. Başörtüsü ile ilgili sözlerinde de, Nesrin Ünal'ın başını açarak ürkekliklerini tescillediler" dedi.

  • BEHÇET GÜNGÖR

    Rektör Alıcı kaç Kubilay yetiştirdi?

    Başbakan Erdoğan ile rektörler arasındaki tartışma CHP'yi ikiye böldü. Başta Genel Başkan Deniz Baykal olmak üzere parti yönetimi Başbakan'ı Erdoğan'ı suçlarken, milletvekilleri her iki kesime de sağduyu çağrısı yaptılar. CHP Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, "Gerekirse Kubilay oluruz" diyen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Emin Alıcı'nın Başbakan'a yönelik sözlerinin bir rektöre yakışmadığını belirterek, "Kendisi kaç tane Kubilay yetiştirmiş ki böyle konuşuyor. Ancak, Başbakan'ın da rektörleri edepsizlikle suçlaması şık değil. Kimsenin huzur ortamını bozmaya hakkı yok. Yasa taslağı hem rektörler hem de bakanlığın ortak çalışması ile şekillendirilmeli" dedi.

  • SAMİ GÖKÇE

    DEHAP'ın temyiz duruşması yarın

    DEHAP'ın eski Genel Başkanı Mehmet Abbasoğlu ve 3 eski parti yöneticisinin partiyi 3 Kasım seçimleri öncesinde yasal örgütlenmesini tamamlamış gibi göstererek "resmi belgede sahtecilik" yaptıkları gerekçesiyle aldıkları mahkumiyet kararının temyiz duruşması, Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nde yarın yapılacak. Duruşmada, savunmalardan sonra temyiz kararının açıklanması için gün verilecek. Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını onaması halinde 3 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin yapılabilecek itirazlar konusunda son sözü Yüksek Seçim Kurulu söyleyecek. Bu durumda sanıkların "karar düzeltme" isteminde bulunma hakları var. Ancak bu istemin önce cezanın onanması yönünde görüş bildiren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kabul edilmesi gerekiyor. 6. Ceza Dairesi'nin, kararı bozması durumunda, Başsavcılık itiraz edebilecek. Başsavcılık bozma gerekçesine katılırsa dava yeniden Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelecek.

    CHP'li Özkan: Faiz lobisinin işiydi

    CHP Manisa Milletvekili Ufuk Özkan, faizlerin düşmeye, ekonominin düzelmeye başladığı bir dönemde YÖK tartışması çıktığına dikkat çekerek, bunun arkasında "faiz lobisi"nin bulunduğunu söyledi. Özkan, "Enflasyon düştü, faizler düşüyor, Merkez Bankası faiz oranını yüzde 29'a indirdi. Ekonomik açıdan önemli bir rahatlama söz konusu. Tam da bu sırada birileri ortalığı karıştırmak gereği hissetti. Bunlar faiz lobisinden başkası değil. Hükümet bu oyuna gelmemeli" diye konuştu.

    Düzeltme ve özür

    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun önceki gün KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Başbakan Derviş Eroğlu'nu ziyaretine ilişkin haberde, sehven "Recep Yazıcıoğlu" ifadesi yer almıştır. Anadolu Ajansı'nın verdiği haberdeki bu yanlışlığın farkedilememesinden dolayı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve okuyucularımızdan özür dileriz.



  • 28 Eylül 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED