AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Yeni Şafak artık Avrupa'da

Hiçbir ülkeye, Almanya'ya gidip geldiğimiz kadar çok gidip gelmiyoruz. Hiçbir ülkeyle, Almanya'yla alışveriş ettiğimiz kadar alışveriş etmiyoruz.

Anadolu'da, sayısız ev vardır, bir kapısı, bir penceresi Almanya'ya açılan. Sanki, bir yarısı Berlin'dedir, Frankfurt'tadır, Köln'dedir, Düsseldorf'tadır evin, öteki yarısı, Yozgat'ta, Trabzon'da, Konya'da, Urfa'dadır.

Türkülerimize kadar girmiştir Almanya.

Yarım asırlık ihmal

Almanya denilince, önce, yarım asırlık bir ihmal düşünülmeli.

Oraya gönderip, sadece 'mark' beklediğimiz, hallerini hatırlarını sormadığımız insanlar düşünülmeli. Ne yer, ne içer bu insanlar, ne okur, ne düşünür diye sormadığımız milyonlarca insan.

İyi ki, kaybolmamışlardır orada, iyi ki yabancılaşmamışlardır, iyi ki dinlemeye devam etmişlerdir türkülerimizi. İyi ki kalpleri hâlâ buralardadır.

Yıllarca, başında tüylü bir fötr şapka ve omuzunda teyple karikatürize ettiğimiz 'alamancı'ya borçluyuz aslında.

Çünkü, orada iyi olan ne varsa, az ya da çok, hepsini o üretti. Kötü olan şeylerin birçoğu da, bizim ihmalimizden oldu.

Avrupa'daki eğitim standartlarının bizdekine göre yüksek olduğunu kabul ediyoruz. Ama yarım yüzyıldır orada niçin nitelikli bir kuşak yetiştiremediğimizi, niçin Avrupa'da yetişmiş, parmakla gösterilen hukukçulara, doktorlara, fizikçilere ve başka bilim adamlarına sahip olmadığımızı bilemiyoruz.

O karikatür artık değişmeli

Bilmiyor muyuz?

Hayır, biliyoruz. O ne derse desin, onun kalbinde ne olursa olsun, bizim gözümüz, onun cebindeki dövizdeydi; bu yüzden değiştirmedik o tipik 'alamancı' karikatürünü.

Artık değiştirmeliyiz. Çok gecikmiş de olsak, değiştirmeliyiz. Onların sorunlarını daha çok paylaşmalı, oradaki insanın cebindeki 'euro'lardan çok daha fazla anlam taşıdığını anlayıp, ona göre davranmalıyız.

Bütün bunları, bir münasebetle hatırlatma ihtiyacı hissettik.

Yeni Şafak, artık Avrupa'da da okunacak.

Gazetemizin Almanya'da basılması için gerekli hazırlıkları, hem Almanya'da, hem burada, tamamladık.

20 Ekim'den itibaren, Yeni Şafak, Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de okunabilecek.

Türkiye'den Avrupa'ya, oradaki insanlarımızın halinden anlayan, sorunlarını paylaşan, onların sesini yansıtan bir el uzanacak.

Avrupa'da şu anda da hatırı sayılır miktarda okuyucumuz olduğunu biliyoruz. Anadolu'daki birçok ev gibi, bizim ailemizin de bir parçasının oralarda olduğunun bilincindeyiz. Ama, 20 Ekim'den itibaren, gurbetçilerimize daha yakın olacağız.

Yeni Şafak okurlarına güzel bir Ramazan sürprizi

Ramazan yaklaşıyor. Bütün mevsimler güzeldir, bütün ayların kendince bir güzelliği vardır. Ama, Ramazan'da bir başka dolar gönlümüz. Onu, oruç telaşını, oruç zindeliğini özlüyoruz.

Yeni Şafak, okurları için, güzel bir 'Ramazan Hediyesi' hazırlıyor. Ramazan'ın manevi atmosferine yakışır kıymetli bir eseri, 'Kültür Hizmetleri' zincirimizin kıymetli bir halkası olarak, okuyucularımıza sunmak istiyoruz. Kampanyamız, önümüzdeki hafta başlayacak. 'Nitelik'e önem veren okurlarımızın, bu eserimizi de her zamanki gibi ilgiyle karşılayacağından kuşku duymuyoruz.

ÖSS Deneme Sınavı kitapçığı

Yeni Şafak'ın, Birikim Dershaneleri'yle işbirliği yaparak okurlarına sunduğu 'ÖSS Deneme Sınavı' kitapçığı üniversiteye hazırlanan öğrencilerden büyük ilgi gördü. Her hafta Cuma günleri Yeni Şafak'la birlikte verilen ÖSS Deneme Sınavı kitapçığını bayilerinizden istemeyi unutmayınız.


29 Eylül 2003
Pazartesi
 
EDİTÖRDEN


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED