AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T
BİR TESELLİ VER

Eşimizle, dostumuzla sürekli dertleşiriz. Sıkıntılarımızı, sevinçlerimizi paylaşırız. Muhabbet, en güzel dert giderme yöntemidir. Peki siz, bu tarz teselli muhabbetlerinde, sürekli dert anlatan tarafta mısınız? Yoksa sürekli dert dinleyen ve karşı tarafa teselliler veren tarafta mı? Sürekli dert anlatanları sürekli dinleyen tarafta olanlara Allah sabır versin. Çünkü anlatmak kadar dinlemeyi de bilmeliyiz. Bu dünyada tek problemi olan kişi biz değiliz. Herkesin kendine özgü problemleri, sıkıntıları olabilir. Bu nedenle "Hem anlat hem anla" prensibini benimsemeli ve çevremizdeki kişilere maddi olamasa da manevi destek olmaya çalışmalıyız.

1-Çok başınız ağrıyor. En ufak bir sesi bile duymaya tahammülünüz yok. Arkadaşınız aradı ve çok sıkıntılı olduğunu, dertleşmek için vaktinizin olup olmadığını sordu...
a-) O benim için bu fedakarlığı yapar mı ki?
b-) Başım ağrıyor, ben seni ararım
c-) Tabii ki dertleşebiliriz

2- Alışverişe gideceksiniz, bir yakınınız onunla bir yere kadar gidip gidemeyeceğinizi sordu...
a-) Alışverişten sonra gitmeyi teklif ederim
b-) Olur gideriz
c-) Yolumun üzerindeyse giderim

3-Arkadaşlarla biraraya gelince tek yaptığımız şey......
a-) Konuşmaktır
b-) Gezmektir
c-) Televizyon seyretmektir

4-Gazetelerin ................. sayfalarını okurum
a-) Haber
b-) Bazı
c-) Tüm

5-Arkadaşınız hayati bir karar vermek üzere. Ona..............derim
a-) İlk aklına geleni yap
b-) Çok yönlü düşün
c-) Daha iyi düşün

6-Tüm yılın yorgunluğu üzerinizde, bir haftalık tatiliniz var ve arkadaşınızın mühim bir problemi olduğunu öğrendiniz...
a-) Tatilimi iptal ederim
b-) Ne kadar mühim olduğunu sorarım
c-) Geldiğimde görüşürüz derim

7-İletişim................olursa güzeldir
a-) Faydalı
b-) Miktarı az
c-) Çok taraflı

8-Çevremdeki insanlarla......... hoşuma gidiyor
a-) Aynı mekanı paylaşmak
b-) Sohbet etmek
c-) Dertlerimi paylaşmak

9- Bir mağazada hem kaliteli hem de ucuz mallara rastladınız. Hemen....
a-) Hediyeler almalıyım
b-) Yakınlarıma da söylerim
c-) Alışverişimi yaparım

10-...............ayları içime huzur veriyor
a-) İlkbahar
b-) Sonbaharl
c-) Yaz

PUANLAR
	a	b	c
1	2	3	1
2	3	1	2
3	1	2	3
4	2	3	1
5	3	1	2
6	1	2	3
7	2	3	1
8	3	1	2
9	1	2	3
10	2	3	1

DEĞERLENDİRME

16 PUAN VE ALTI

O ne müthiş sabırdır. Taş olsa dayanamazdı derler ya. Kendinizi insanlara teselli vermeye adamışsınız haberiniz yok. Şöyle bir düşünün; Elbette insanlara yardımcı olmak güzeldir ama dert dinleye dinleye dert küpü olmuşsunuz. "İnsanlardan kaçın, kimseye yardımcı olmayın" demek size iyilik değil kötülük etmek olur. Siz insanlar için yaşamayı şiar edinmişsiniz. Ama biraz olsun sıkıntılı ortamlardan ve sürekli kendi derdini düşünen insanlardan uzak durmanızda fayda var. Akıl, ruh ve beden sağlığınızı düşünüyorsanız tabii ki...

17-23 PUAN

Hep sizin dertlerinizin dinlenmesini istiyor olmayabilirsiniz. Ama olsa fena olmaz değil mi? Çok konuşmak sizin vazgeçilmeziniz. Dolayısıyla dertleri anlatmak ile dinlemeyi orantıda tutamıyorsunuz. Ama hiçbir kötü niyetim yok diyerek de kurtulamazsınız. Çevremize faydamızın olmaması ile zarar vermemiz pek farklı şeyler değil. Unutmayın ki sürekli sizin dertlerinizi dinleyenler bir gün gelip de "Benim de dertlerim var ama sen hiç dinlemiyorsun" bile demeden sizi dışlayabilir ve terkedebilirler. Yalnız kalmamak için de olsa dinleyin!

24 PUAN VE ÜSTÜ

Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Ne siz dert anlatın ne de başkaları size dert anlatsın. E güzel. Nerede kaldı iletişimin bir mucize olduğu gerçeği? Dertler paylaştıkça azalır. Hem kendi dertlerinizi paylaşmanız hem de başkalarının dertlerini dinlemeniz; ruh hazinenizi zenginleştirecek ve hiç tanımadığınız, keşfetmediğiniz yönlerinizi bulacaksınız. Siz aslında toplumun nedenini bilmedikleri halde bir türlü vazgeçemediği insanlardansınız. Güneş çıktığında içimizin ferahladığı gibi. Kendinizi bulutların arasından sıyırın ve insanlara ulaşın. Toplumun buna ihtiyacı var.

  • HAZIRLAYAN: Efser SELAMET
    efserselamet@mynet.com

  •  
    Serin havada
    'Radyo 7' sıcaklığı

    'Radyo 7'nin, Bayrampaşa Parkada'da düzenlediği konsere, dinleyicileri yoğun ilgi gösterdi. Gecede 'Radyo 7'nin, şoförler arasında düzenlediği 'Anlat Hikayeni, Al Hediyeni' adlı yarışmada dereceye giren şoförlere hediyeleri de verildi. Serin havaya rağmen, konser alanını hınca hınç dolduran 'Radyo 7' dinleyicileri Aykut Kuşkaya, Orhan Hakalmaz, Uğur Arslan, Ferhat Tunç, Sibel Pamuk, Sevcan Orhan ve İntizar'ın şarkılarıyla eğlenceli dakikalar yaşadılar. Gecenin sunuculuğunu üstlenen 'Radyo 7' haber spikeri Mehmet Can'ın, 'Üşüyor muyuz?' sorusuna, 'Hayır' cevabıyla karşılık veren coşkulu kalabalık, dans ederek şarkılara da eşlik etti. Gecede bir konuşma yapan Radyo 7 Genel Müdürü Ferman Karaçam, dinleyicileriyle biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Şoförlerin, 'İstanbul stresinin müdavimleri' olduğunu söyleyen Karaçam, yarışmaya yoğun ilgi gösteren şoför esnafının hikayelerini ilgiyle değerlendirdiklerini vurguladı. Radyo programcılarının esprileriyle renk kattığı gecede, yarışmada ilk 10'a giren şoförler, hediyelerini konuk şarkıcıların ellerinden aldılar. Haziran ayında başlayıp Eylül ayında sona eren yarışmada 1. olan şoföre, 1 milyar lira para ödülü ile 55 ekran TV ve VCD; 2. olan şoföre, 500 milyon lira para ödülü ile 37 ekran TV ve VCD; 3. olan şoföre de, 300 milyon lira para ödülü ile 37 ekran TV ve VCD hediye edildi.
  • ZEKERİYA GÜLÜN


    KADINLARIN
    'kalp'ten koşusu

    Türk Kalp Vakfı, ''Dünya Kalp Günü''nedeniyle koşu ve yürüyüş düzenledi. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu önünden başlayan koşu ve yürüyüş öncesi, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın bir konuşma yaptı. Her yıl Avrupa'da 4 milyon dünyada ise 8.6 milyon kişinin kalp damar hastalıklarından öldüğünü dile getiren Yıldırımakın, ölenlerin yüzde 55'ini kadınlar oluşturduğunu söyledi. Çetin Yıldırımakın'ın konuşmasının ardından verdiği startla, ''Süreyya Ayhan Bayanlar Koşusu'' gerçekleştirildi. Koşudan sonra da ''Dünya Kalp Günü Yürüyüşü'' yapıldı. Toplam 36 kişinin katıldığı koşuda, İstanbul Veteranlar Atletizm Kulübü'nden ilköğretim öğrencisi Merve Demir birinci oldu.
    'Neon' Murat'ın ekmeği havada
    Onun ekmeği 'aslanın ağzında' bile değil, yerden yüzlerce metre yükseklikte. Murat Akkirmanlı, 5 yıldır İkitelli'deki bir reklam firmasında, yerden 50 ile 250 metre yüksekliklerde, yüksek gerilimle çalışan ışıklı reklam panolarının bakımını yapıyor. Bu işin piyasada 'Neon' olarak isimlendirildiğini belirten Akkirmanlı, çeşitli meşubat firmaları, benzin istasyonları, sigara sektörü gibi Türkiye'de yüksek ciroya sahip şirketlere ait yeni ışıklı reklam panoları yaptıklarını söylüyor. Mesleğinin zor ve aynı zamanda tehlikeli olduğuna dikkat çeken Akkirmanlı, 'Her saat tehike ile içiçe yaşıyoruz. Yerden metrelerce yükseklikteki bir ışıklı reklam panosunu tamir etmek için saatlerce havada çalışmak zorunda kalıyorum' diyor. Akkirmanlı, Türkiye'nin yanısıra Almanya, Romanya, Ukranya gibi ülkelerden de iş aldığı için ekip arkadaşlarıyla birlikte bu ülkelerde de çalıştıklarını belirtiyor.
  • OKTAY MEHMET / İSTANBUL

  • 29 Eylül 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED