AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y E M E K
KOCAREİS BALIK LOKANTASI
Denizden tabağa

Görünüşe bakılırsa, son yıllarda dışarıda balık yeme ihtiyacı hayli çoğaldı. Bunun en büyük sebeplerinden biri de, hanımlar evlerinde balık pişirdikleri zaman evlerinin kötü kokmasından dolayı buna karşı çıkmaları olsa gerek. Son yıllarda demiştim de geçmiş dönemlerde de aynı ihtiyaç baş gösteriyordu, fakat balık lokantalarının çoğu ya alkollü olduğu, ya hijyenik olmadığı, ya da fiyatları çok pahalı olduğu için insanlar dışarıda balık yiyemiyordu. Hem hesaplı, hem hijyenik, hem de alkolsüz balık lokantalarının peş peşe açılması, özellikle ailelerin dışarıda yemek yeme ihtiyaçlarını karşıladı.

İşte bu balık lokantalarından birisi de Küçükçekmece Metin Oktay Tesisleri içinde hizmet veren Kocareis Balık Lokantası. Kocareis, çok lüks aramayanların gidebileceği bir halk balıkçısı. Müessese sahibi Halil Durmaz, Halkalı Yarımburgaz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı, hal böyle olunca deniz ürünleri Kumkapı'daki balıkçı teknelerinden taze taze geliyor. Halil Bey, balık yemeyi çok sevdiğinden, İstanbul'un bütün balık restoranlarını gezip dolaşmış, fakat alkolsüz bir yer bulamadığı için Kocareis Balık Lokantası'nı hizmete sunmuş. Meraklısına; Kocareis, teknede kaptandan sonra gelen en yetkili kişi anlamına geliyor.

BALIK ÇORBASINDA BALIK KOKUSU HİSSEDİLMİYOR

Yemeğime balık çorbasıyla başladım. Balık çorbasının aslında kılıçbalığından yapılması gerekir, fakat kılıçbalığı şu anda bulunamadığından levrekten yapılmış. Çorbanın tadı gayet güzeldi. Balığın kokusunun hissedilmediği çorbaya kereviz ayrı bir tat katmış. Bu arada belirteyim ki aslolan balık çorbasında balığın kokusu hissedilmez. Çorbanın renginin sarılığı ise içindeki krema sosundan kaynaklanıyor. Sonrasında masaya servis edilen balık kokorecin içinde balık olduğu söylenmese, yemeğin sadece kokoreçle yapıldığını zannedecektim. Yani o derece balığın tadı hissedilmiyor. İlginç ve hoş bir tat. Tattığım çeşitlerden olan kalamar, fazla piştiği için tadını kaybetmişti. Fakat levrek balığından yapılan mantar, soğan, biber domatesle beraber pişen manuel tadılmaya değerdi. Yalnız kanaatimce, bu yemeğin isminin değişmesi lazım.

MEVSİMİN PALAMUT BALIĞI

Kocareis'de palamuttan yana kullandığım balık tercihim, palamut mevsiminden olsa gerek tam damak tadıma uygundu. Balığın yanında gelen soğanın kırmızı olması, bütün balık lokantaları için önemli bir ayrıntı. Bu, en az balık kadar hoşuma gitti. Unutmadan! Kocareis Balık Lokantası'nın caddeye bakan tarafında balık satışı da yapılıyor. Gittim, gördüm, tattım, memnun kaldım. Tavsiye ederim...

NASIL GİDİLİR

Fatih Mh. İç kumsal mevkii Metin Oktay Tesisleri içi Küçükçekmece / İSTANBUL

MISIR UNU VE HAMSİNİN BİRLİKTELİĞİ

Mısır ununun hamsi balığıyla ne kadar uyum sağladığını, mısır unuyla yapılan hamsi dizmeyi yiyince bir kez daha anladım. Hamsiyi normal buğday unuyla kızartanlara duyurulur. Ve kapanış irmik ve incir tatlısı ile oldu. Bu iki tatlının arasında favorim incir tatlısı oldu.

FİYATLAR

Balık Çorba : 2 milyon 500 bin
Palamut : 8 milyon
Levrek : 7 milyon 500 bin
Salata : 2 milyon
İçecek : 1 milyon 500 bin

BEĞENDİKLERİM

• Balık Çorbası • Balık Kokoreç • Salon şeflerinin sıcaklığı ve samimiyeti

ELEŞTİRİLERİM

Salon çok gürültülü, özellikle büyük ekran televizyon sakin ve sessiz yemek yemek isteyenler için iyi bir tercih sayılmaz. Çocuk oyun odasının kapalı olması lazım İrmik helvası çok fazla yumuşaktı, irmikler fazla kavrulmuştu.

LEZZETLİ SÖZLER

Acıkan yanağından Susayan dudağından belli olur.


27 Eylül 2003
Cumartesi
 
RAMAZAN BİNGÖL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED