AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Başarıyı kitaplaştırıyor

'Başarı kitapları'nın bugüne kadar yabancı dillerden Türkçe'ye çevrildiğini, ama artık kendi içimizdeki başarılı kişileri tanıma zamanının geldiğini söyleyen Vedat Akman, örnek insanların öykülerini kitaplaştırıyor.

Hayatta karşılaştıkları zorluklara rağmen yılmayan ve gerçekleştirdikleri başarılarla örnek olan insanları tespit eden Vedat Akman, bu öyküleri kitaplaştırıyor. Akman'a göre, bütün zorluklara göğüs gererek başarı elde eden insanlar toplumu dinamitleyecek ve toplumda başarı güdüsü harekete geçecek. Bu tür başarı kitaplarının bugüne kadar yabancı dillerden Türkçe'ye çevrildiğini, ama artık toplumun kendi içinden çıkan başarılı kişileri tanıma zamanı geldiğini dile getiren Akman, "Türkiye'den Başarı Öyküleri" adlı kitabıyla Junior Chamber (Genç Müteşebbisler) Derneği tarafından birinciliğe layık görüldüğünü de sözlerine ekliyor.

"Başarıyı sınırlıyoruz"

"Benim amacım içimizden başarı öykülerine bir model oluşturmak ve bu şekilde toplumsal bir proje gerçekleştirmek. Bunun için en başta gerçek başarı öykülerini kaleme almaya başladım" diyen Akman, ilk olarak Genç Müteşebbisler Derneği'nin ödüle layık gördüğü 10 başarılı Türk gencinin hikayesini yazmış. Bu kitaptan sonra onlarca dosyanın kendisine ulaştığını dile getiren Akman, ödüllü ödülsüz, tanınmış tanınmamış pek çok kişinin hikayelerini dinleyerek, bu öyküleri derlemeye ve seri halinde başarı kitapları çıkarmaya başlamış. Türk halkının başarıyı spor, para, sanat gibi belirli alanlarda sınırladığını söyleyen Akman, herkesi hayata bağlayacak, herkesin hayatından kesitler bulacağı basit ama önemli başarıların gözardı edildiğini ve kendisinin bu başarıları ortaya çıkardığını ifade ediyor.

"Okuyucudan büyük destek gördük"

Başarı öykülerini okuyan insanların büyük heyecan duyduğunu ve insanların içlerinde başarı duygusunu motive ettiğini söyleyen Akman, önümüzdeki günlerde yurt dışına gidecek ve burada başarılara imza atmış yeni isimleri geniş kitlelere tanıtmak için çalışmalar yapacak.

Başarı başarıyı, kitap kitabı çeker

Öykülerini yazdığı başarılı gençlerle sık sık buluşan Vedat Akman (sağ başta), başarı öykülerini kitaplaştırması hakkında şunları söylüyor: "Hayatın içinden ama bir şekilde hayatın sıradanlıklarını ve kendi kabuğunu kırarak farklı başarılara imza atmış kişileri bu kitaplarda bir araya getirmeye çalışıyorum. İnsanlar da başarılarını paylaşmak istiyor, bundan büyük mutluluk duyuyorlar. Çünkü hayatta kalıcı şeyler yapmak önemli. Başarılı insanlara ulaşmak ve bütün insanları bu başarılarla kamçılamak gerekiyor."

  • AYŞE OLGUN İSTANBUL

  •  
    ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ SEYRE BAŞLADI
    40. Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metrajlı Ulusal Film Jürisi, festivalde yarışacak 12 filmi izlemeye dün başladı.
    -PAZARTESİ NOTLARI- REKTÖRLERİN RETORİĞİ!..
    Yine Hollywood Polisleri
    Bu hafta gösterime giren dört filmden biri olan 'Hollywood Polisleri' başrolü üstlenen Harrison Ford'un varlığına rağmen, tadı bilindik bir pilavın bir kez daha ısıtılmış olması sıkıcılığını hafifletmiyor. Hollywood usulü 'polis ikilileri' üzerine kurulu filmde, cinayet masasında çalışan eski dedektif Joe Gavilan ve genç ortağı K.C.Calden rapçi cinayetlerini çözmeye çalışıyorlar. Aksiyon komedi türündeki film beklendiği kadar eğlendirici olmasa da, bakışını rap dünyasına çevirmesi nedeniyle ilgi çekici bulunabilir. Bu arada Amerika'nın Irak'a yaptığı askeri müdahaleyi yanlış bulduğunu açıklayan Ford'un Hollywood filmerinden hoşnut olmadığını da aktaralım. Filmlerin bilgisayar oyunlarına benzediğini belirten eski kurt, bunun suç oranına katkısına dikkat çekiyor.
    Hollywood Polisleri
    Yönetmen: Ron Shelton
    Oyuncular: Harrison Ford, Josh Hartnett , Lena Olin, Bruce Greenwood, Isaiah Washington
    29 Eylül 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED