AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
ISAF'a saldırı: 3 ölü

Afganistan'da Alman askerlerini taşıyan ISAF otobüsüne düzenlenen intihar saldırısında 3 kişi öldü, 8'i ağır 36 kişi de yaralandı. Karzai, "Afganlılar, ISAF askerlerine Afgan askerinden daha fazla güveniyor" dedi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'ne (ISAF) bağlı Alman askerlerini taşıyan bir otobüste meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü, 36 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ölenlerin Alman askeri olduğu açıklandı. ISAF bünyesinde görev yapan Alman askerlerini taşıyan otobüste meydana gelen patlamanın intihar saldırısı olduğu bildirildi. Bagram Hava Üssü'ndeki Amerikalı askeri yetkililer, otobüse bir intihar bombacısının eylem düzenlediğini belirtti. Askeri kaynaklar, patlamada 3 askerin öldüğünü, 8'i asker 36 kişinin yaralandığı söyledi. Bu arada Afgan polisi, saldırıda en az 2 Alman askerinin öldüğünü açıklarken, saldırıyı patlayıcı yüklü araç kullanan bir intihar komandosunun düzenlediğini bildirdi. Polis şefi yardımcısı, saldırının otomobile yerleştirilen bombayla düzenlendiğini, bombanın, taksi otobüsle aynı hizada seyrettiği sırada patlatılmış olabileceğini kaydetti. Polis şefi yardımcısı, taksiden iz olmadığını sadece plakasının bulunduğunu söyleyerek, ''Bu bir sabotaj eylemiydi, ancak birilerini suçlamak için henüz çok erken'' dedi. ISAF gücüne bağlı İngiliz güçlerinin Sözcüsü Sarah Wood ise, otobüsün ISAF personelini taşıdığını doğrulayarak, ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi vermek için henüz erken olduğunu söyledi. Wood, "Kesin rakamları henüz bilmiyoruz. Şu aşamada patlamaya neyin yol açtığını söylemek zor" diye konuştu. Kabil'de bulunan 4 bin 600 kişilik ISAF gücü, başkentte güvenliğin sağlanmasından sorumlu bulunuyor. ISAF'ın komutasını halihazırda Almanya ile Hollanda müşterek olarak yürütüyor.

Karzai: ISAF'a ihtiyacımız var

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ülkesinde hala uluslararası barış gücüne ihtiyaç duyduklarını söyledi. Karzai, İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Eğer ISAF bugün görevi bırakırsa, ertesi gün ülkem cehenneme döner'' dedi. Karzai, ''Sokaktaki adam, ISAF askerlerine Afgan askerinden daha fazla güveniyor'' diye konuştu. Karzai, önceki gün sona eren 3 günlük İngiltere gezisi sırasında daha fazla askeri destek sözü aldı.

  • Filistinliler İntifada'dan yana
  • Fransız basını, Bush ve Blair'i yalancılıkla suçladı
  • Robertson: ABD, sadece güçlü bir Avrupa'yı dinler
  • Filistin lideri Mahmud Abbas Bahai mi?
  • Focus, Müslümanlardan özür dilesin

  •  
    13 bin Müslüman sınır dışı ediliyor
    ABD'de 13 binden fazla Müslüman sınır dışı ediliyor.
    ABD Türkiye'den destek istiyor
    ABD'de bulunan Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi'nin hazırladığ raporda, ABD'nin, Suriye ve İran'a karşı Türkiye'nin desteğini istediği vurgulandı.
    ABD'de binaya uçak çarptı
    ABD'nin Los Angeles kentinde küçük bir uçağın üç katlı bir apartmanın üzerine düşmesi sonucu iki kişi öldü.
    "Amerikan medyası taraflı"
    İsrail askerleri tarafından buldozerle öldürülen Rachel'in annesi Cindy, BM'de yaptığı konuşmada, ABD medyasını taraflı olmakla suçladı.
    BM: İRAN NÜKLEER GÜVENLİĞE UYMADI
    Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA)'nın, sunacağı raporda, İran'ı, nükleer güvenlik yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçlayacağı bildirildi. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan bir diplomatın verdiği bilgiye göre, raporda İran'ın nükleer maddelerin işlendiği ve saklandığı tesisleri Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'na bildirmediği de vurgulanacak. UAEA'nın raporu ABD'de de endişe ile karşılandı. AFP'ye açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamid Rıza Essefi, anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirterek, "bu anlaşmayı ihlal edecek hiç bir şey yapmadık" dedi. Asefi, programa ilişkin tüm soruları yanıtlayabileceklerini belirterek, verilen sözleri ihlal eden hiçbirşey yapmadıklarını kaydetti.
    8 Haziran 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED