AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Amerika'yı fena vurdular

Irak'ta bir Amerikan askeri helikopterinin düşürülmesi sonucu 15 ABD askeri öldü, 20'den fazla asker de yaralandı. İçinde 35 askerin bulunduğu belirtilen Chinook helikopterine "bilinmeyen bir silahla" ateş açıldığı açıklandı.

Irak'ta dün sabah bir Amerikan askeri helikopterinin düşürülmesi sonucu 15 askerin öldüğü ve 20'den fazla askerinde yaralandığı bildirildi. Amerikan askeri sözcüsü, "Bağdat Uluslararası Havaalanı'na giden helikopterin düşürülmesi sonucu 15 asker öldü, 20'den fazla asker de yaralandı" dedi. Sözcü, Chinook tipi helikopterin Felluce'nin Amariye bölgesinde Türkiye saatiyle 08:00 sıralarında düştüğünü ifade etti. Sözcü, sağ kurtulanlar için arama faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Helikopterde 35 Amerikan askerinin bulunduğu ifade edildi.

Amerikan askerleri şokta

Bu, ABD Başkanı George Bush'un Irak'-ta büyük çatışmaların sona erdiğini açıkladığı 1 Mayıs'tan bu yana, Amerikan askerlerinin hedef alındığı en kanlı saldırı oldu. Görgü tanıkları, 2 Amerikan helikopterine de füze atıldığı; ancak, birinin isabet aldığı ve yanarak düştüğünü belirtiyor. Füzelerin, ısıya duyarlı, Strela olarak da bilinen Amerikan Stringer füzelerinin Rus muadili olan SA-7 tipi füzeler gibi, arkadan helikoptere doğru gittiği kaydediliyor.

Düşürülen helikoptere, yine Chinook tipi başka bir helikopterin eşlik ettiği belirtildi. Iraklı direnişçiler Cumartesi, Pazar ve Pazartesi gününü "direniş günü" ilan etmişler ve ABD'yi hedef alan saldırıları artıracaklarını açıklamışlardı. Düşen helikopterde, dinlenmek için yurtdışına gidecek askerlerin bulunduğu ileri sürüldü.

Rumsfeld: ABD için trajik bir gün

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, 15 Amerikan askerinin ölümüne neden olan helikopterin düşmesiyle ilgili olarak, "Amerikalılar için trajik bir gün'' açıklamasında bulundu. Rumsfeld, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, "Şüphesiz ki, Amerikalılar için, bu genç erkek ve kadınlar için trajik bir gün.. Uzun ve zorlu bir savaşta, bunun gibi trajik günlerimiz olacak'' diye konuştu.

Bağdat ve Felluce'de 3 ölü

Öte yandan, dün Bağdat ve Felluce'de gerçekleştirilen iki saldırıda biri asker, ikisi sivil 3 Amerikalının daha öldüğü bildirildi. ABD ordu sözcüsü, Bağdat'taki saldırıda ölen askerin 1. Zırhlı Tümen'den olduğunu söyledi. Açıklamada, Felluce'deki saldırıda da, yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu, Amerikan İstihkam Taburu için çalışan 2 sivilin öldüğü belirtildi.

Iraklılar olay yerinde gösteri yaptı

Bu arada, ABD helikopterinin düştüğü alanın yakınlarında bazı Iraklılar sevinç gösterileri yaptı. Olay yerindeki yerel halktan Sadun Caralla adlı çiftçi "Amerikalılar insanlığın düşmanı'' diyerek, helikopterin düşürülmesi nedeniyle büyük bir kutlama yapacaklarını söyledi. Felluce'de de, ölen Amerikalıların aracını tahrip eden bombanın patlamasından sonra, çevredeki Iraklıların arabanın enkazı etrafında sevinç gösterileri yaptıkları bildirildi.



3 Kasım 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED