AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Kozlu ve Bolayırlı:
THY'de israfa göz yummadık

THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu ve THY eski Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bolayırlı, THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu'nun Meclis Komsiyonu'nda geçmiş döneme ilişkin 'israf' iddiaları üzerine bir açıklama yaptılar. Açıklamada, kaynakların israf edilmediği, 1997-2003 döneminde dünya sivil havacılık sektörü Rusya ve Asya krizleri ile 11 Eylül gibi pekçok kriz yaşadığı, bu dönemde Swissair, Sabena gibi dev şirketlerin piyasadan silindiği belirtildi.

Yurtdışından para girişine beyan geldi

İhraç bedeli ile transit ticarette, satış bedelinin yolcu beraberinde efektif olarak yurda getirilmesi halinde gümrük idarelerine beyan edilmesi esası getirildi. Hazine Müsteşarlığı'nın konuya ilişkin tebliğine göre Türkiye'de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan satış bedelleri, yabancı taşıtlar ile yabancı ülkelere sefer yapan yerli taşıtlara yakıt bedellerini oluşturan efektiflerde ise beyan yükümlülüğü aranmayacak.

Erken rezervasyona yüzde 30 indirim

THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu, 1 Aralık'tan itibaren, erken rezervasyon yaptıranlara iç hatlarda yüzde 30 oranında indirime gideceklerini söyledi. Gündoğdu, kurdaki düşüşten dolayı, Eylül ayında geçen aylara oranla çok yüksek kar elde ettiklerini bildirdi. Giderlerin dövizle olmasından dolayı kar oranının daha da arttığını dile getiren Gündoğdu, "erken rezervasyona yüzde 30 indirim yapacağız'' dedi.

Yoksullar için günlük kömür üretimi 15 bin tona çıktı

TKİ, dağıtımı kış öncesi tamamlamak için günlük üretimi 3 bin tondan 15 bin tona çıkardı. Kasım sonuna kadar 450 bin ton kömürün dağıtımı tamamlanmış olacak. Bu miktar, Şubat ayına kadar 800 bin tona ulaşacak. Ekim ayı ortalarından itibaren başlanan muhtaç ailelere kömür dağıtım programının büyük bölümünün, Kasım sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi. Bu arada Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, "Bu yıl kurumun 232 milyon dolar olarak görülen zararının, 2006'da 70 milyon dolara düşürülmesi hedeflenmektedir" dedi.

Ulaştırmada aslan payı Karayolları'na

Kamu yatırımlarında önümüzdeki yıl en büyük ödenek tahsisini alan ulaştırma sektörünün, kuruluşlar bazında yatırım ödenekleri de belirlendi. Ulaştırma sektöründe en büyük yatırım ödeneği, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Karayolları, önümüzdeki yıl 780 trilyon lirası yol yatırımları, 484 trilyon lirası otoyol yatırımlarında kullanılmak üzere, toplam 1 katrilyon 264 trilyon liralık yatırım ödeneği tahsisi aldı. Karayolları'na verilen yatırımın ulaştırma sektörü yatırım ödeneği toplamındaki payı yüzde 40.7 olarak belirlendi.

Linens'ten bayram indirimi

Zorlu Tekstil Grubu'nun profesyonel ev tekstili mağazalar zinciri Linens, 15 Kasım-31 Aralık 2003 tarihleri arasında geçerli olacak bir indirim kampanyası başlatıyor. Kampanya süresince Linens mağazalarında satışa sunulan tüm perde, nevresim, yatak örtüsü, battaniye, banyo, bahçe ve döşemelik kumaş ürün gruplarında %20, %30, %40, %50 oranlarında indirimler uygulanacak.

Borusan'a yeni satış müdürü

Ses, veri ve görüntü iletişiminde dünya markalarının distribütörü Borusan Bilişim, öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yeni isimlerin göreve getirildiği Borusan Bilişim'de, atılım dönemi Farzad Basharat ile sürüyor. Borusan Bilişim, Basharat'ı Kanal Satış Müdürlüğü görevine getirdi.



18 Kasım 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED