AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

R A M A Z A N
Noboru'nun gönlüne İslam'ın nuru düştü

Bir Türk kızı ile evlenen Japon Noboru Takahashi, Kur'an-ı Kerim'in Japonca meailini okuduktan sonra İslamiyeti seçmiş. Noboru iki yıldır oruç tutuyor, Kur'an okuyor. Besmelesiz adım atmıyor.

  • SEVDA ALKAN
    Bir Türk kızı ile evlenen Tokyolu Noboru Takahashi, Japonca Kuran-ı Kerim'in mealini okuduktan sonra koyu bir Budistken 2001 yılında İslamiyeti seçti. İki senedir her Ramazan ayında eşi Ayşegül ve 4 çocuğu ile birlikte oruç tutan Noboru, kendini çok huzurlu hissettiğini söylüyor. İki sene öncesine kadar Japonya'da okuyan 15 yaşındaki Akira, 13 yaşındaki Reona, 11 yaşındaki Kenzo ve 7 yaşındaki Milan okula besmele ile girmelerinden arkadaşlarıyla olan iletişimlerine kadar başta öğretmenleri olmak üzere herkesi şaşırtıyor. 7 yaşındaki Milan'a kadar bütün aile bireylerinin oruç tuttuğu Takahashi ailesinin iftar sofrasında konuştuk.

    EVLİLİK İLE GELEN İSLAMİYET

    Bir Müslüman gibi İslamiyeti yaşamaya özen gösteren Noboru, eşi Ayşegül ile tanışmasıyla başlayan İslamı kabul etme macerasını şöyle anlatıyor: Ayşegül ile mühendislik alanında doktora yapmak için gittiğim Paris'te tanıştık. Ayşegül de heykeltıraşlık alanında master yapmak için gelmişti.

    Birbirimize aşık olduk ve 1985 yılında orada evlendik. 1988 yılında Japonya'ya gittik ve orada yaşamaya başladık. Sony firmasında mühendis olarak çalışmaya başladım. 2001 yılına kadar da orada kaldık. Bu arada 4 erkek çocuğumuz oldu. 2000 yılında eşim Ayşegül'ün gözlerinde sağlık problemi başladı. Doktorların Türkiye'de daha iyi tedavi olabileceğini söylemesi ve eşimin de Türkiye'yi çok özlemesi üzerine 2001 yılının yazında buraya taşındık.

    EŞİ DESTEK OLDU

    Eşi Ayşegül'ün Tokyo'dayken her gece Kuran-ı Kerim okuması ve okuduklarını eşiyle paylaşması Noboru'yu İslamiyete yakınlaştıran ilk anlar olmuş. Önce Kur-an-ı Kerim'in Japonca mealiniı edinen Noboru'nun merakı bir sevgiye ve inanca dönüşmüş. Eşiyle her gece İslamiyet üzerine sohbetler etmeye başlayan Noboru 2001'de ise İslam dinini seçmiş. Yaptığı seçimi ilk başta gizlese de daha sonra ailesine ve arkadaşlarına açıklamış. Noboru, o günden sonra bir Müslüman gibi yaşamaya başlamış.

    AİLECE ORUÇLULAR

    Türkiye'ye yerleştikten sonra Milan adında bir şirket kuran Takahashi ailesi, Family ve Fujııryökı markalı masaj koltuklarını Japonya'dan Türkiye'ye getirerek de bir ilki gerçekleştirmişler. İki senedir oğulları Akira, Reona, Kenzo ve Milan ile birlikte ailece oruç tuttuklarını dile getiren Ayşegül Takahashi, eşi Noboru'nun seçiminden dolayı çok mutlu olduğunu söylüyor. Eşinin bir Budistken Müslüman olması için hiçbir şekilde baskı yapmadığını, sadece dini görevlerini yerine getirmesi için kolaylıklar sağladığını dile getirdi. Ayşegül Takahashi, çocuklarının Tokyo'da büyümelerine rağmen Türk geleneklerini çok iyi bildiğini söylüyor.

    İstanbul'da RAMAZAN GÜNDEMİ

  • Bayrampaşa Belediyesi'nde saat 18.00'da sokak gösterileri ile başlayacak etkinlikler Karagöz-Hacivat, şarkıcı Karadavut'un konseri ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile sürecek.

  • Bağcılar Belediyesi Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, AK Parti Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'ında katılacağı "Türk Ekonomisi ve İMF Gerçeği" konulu bir panel düzenliyor. Rock Şarkıcısı Murat Göğebakan'nda konseri var.

  • Zeytinburnu Belediyesi Sokak Çocukları Dernek Başkanı Yusuf Ahmet Kulca Yetimler Haftası nedeniyle bir sohbet toplantısı düzenleyecek ve tespit edilen yetim çocumlar giydirilecek. Ses sanatçısı Mustafa Uğur konser veriyor.

  • Büyükçekmece'de çocuklar için ip cambazı ve sihirbaz gösterileri devam ederken Osman Babacan bir müzik dinletisi sunuyor.

  • Üsküdar Belediyesi kadınların katılacağı "Hanımlar Şöleni" düzenliyor.

  • Eyüp Belediyesi'nin Ramazan etkinliğinde bugün fasıl programının yanısıra Prof. Dr. İbrahim Canan Eyüplülerle bir sohbet toplantısı yapıyor.

  • Pendik de Dolayobalılar Trabzon Düzköy Yardımlaşma Derneği'nin Pendik Belediyesi ile birlikte düzenlediği "Sıla Gecesi" etkinliği var.

  • Kartal Belediyesi'nin etkinliğinde Kabare Tiyatrosu bir oyun sergilerken "Kentim İstanbul ve Kentlilik Bilinci" konulu bir toplantı düzenliyor.

  • Tuzla Belediyesinde çocuk oyunları ile başlayan etkinlikler Ali Gedik'in Karadeniz yöresinden seslendireceği türkülerle sürecek.

    BİR AYET BİR HADİS
    Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Zariyat,56 Îmânından dolayı ve (yalnız Allâh'dan ecrini umarak) li-vechi'llâh her kim Kadir Gecesi'ni tâatla geçirirse geçmiş günahları mağfûr olur. Sahih-i Buhari

  •  
    FIKIH KÖŞESİ
    Hamdi Döndüren Namazın tarihçesi

    Ramazan Seyahatleri
    Türk kahvesinin yapımı

    KISSADAN HİSSE
    Hazreti Ali Ve Köylü
    Muhtaç olduğu halinden belli olan fakir bir köylü, Hazret-i Ali'nin yanına gidip oturur.
    Hazret-i Ali (Bir isteğin mi var?) buyurur.
    Köylü utancından diliyle bir şey söylemez.
    Muhtaç olduğunu işaretle bildirir.
    Hazret-i Ali, yanında bulunan iki giyeceğinin ikisini de köylüye verir.
    Köylü sevinerek güzel bir beyit okur.
    Beyit Hazret-i Ali'nin çok hoşuna gider.
    Çocukları için ayırdığı üç altının hepsini köylüye verir.
    Köylü: (Ey Emir-el mü'minin, beni kendi diyarımın en büyük zengini ettin) der. Hazret-i Ali de, sevgili Peygamberimizden işittiği şu hadîs-i şerîfi nakleder:(Herkesin değeri, söylediği güzel sözlere, yaptığı iyi işlere göre ölçülür.)

    Türkü dostları Hakalmaz ile coştu
    Üsküdar Belediyesi İftar Çadırı'nda önceki gece Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Orhan Hakalmaz sevenleri ile buluştu.
    18 Kasım 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    İMSAKİYE

    Bir Kumanya da sen Bağışla
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED