AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
"4-5 milyon kâr ile nasıl yolcu taşınır?"
Özel havayolu şirketlerinin birbiri ardına başlattıkları "sudan ucuz" iç hat seferleri kamuoyunda büyük bir ilgiyle karşılanırken, hayatları uçak motorlarının altında geçen teknisyenler camiası ise çığ gibi büyüyen bu furyaya oldukça mesafeli yaklaşıyor.

Piyasalar bombalı teröre itibar etmedi
İstanbul'da Cumartesi günü yaşanan bombalı saldırıların piyasalara etkisi sınırlı kaldı. Tedirginliğe rağmen hazine ihalesinde faiz yüzde 27'ye indi.

Enflasyon canavarı bayram şekerinde
Kaliteli bayram şekerinin kilo fiyatı, 5 milyon 250 bin ile 16 milyon 750 bin lira arasında değişiyor. Geçen yıla göre, bayram şekerleri yüzde 7 ile 24 arasında, sade lokumun fiyatı yüzde 22 oranında arttı.

BDDK'da belgeleri götüren götürene
Engin Akçakoca'nın ardından gözler, görevlerinden istifa eden diğer bürokratlara çevrildi. Bürokratların da istifa ederken yanlarında bazı belgeleri götürdükleri bildirildi.

Cepte rekabet yeni başlıyor
GSM piyasasının yüzde 60'ına sahip olan Turkcell'in karşısına ciddi bir rakip olarak çıkmak isteyen Aria-Aycell ortaklığı, rekabeti artıracak ve fiyatları düşürecek. Aycell Genel Müdürü Cahit Paksoy, 2004 sonundaki hedefin 10 milyon abone olduğunu açıkladı.

Nakliyeciler Irak'tan umutlu
UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Irak'ın yapılandırılmasında Türkiye'nin köprü olması durumunda 1990 öncesi ticaret hacminin yakalanabileceğini söyledi.

MÜSİAD hem balık yedirecek hem de balık tutmasını öğretecek
Türkiye'de 1 milyon yardıma muhtaç aile olduğunu belirten MÜSİAD Başkanı Bayramoğlu "Geliştirilmiş aşevi projesi başlatacağız. Her il'e kurulacak aşevleri ile insanlar ihtiyaçlarını karşılayıp balık da tutabilecekler" dedi.

İmarzede tasarısı TBMM'de
İmar Bankası'ndan makbuz karşılığı devlet iç borçlanma senetlerinin karşılığının ödenmesini ve bu bankaya ilişkin bazı işlemleri düzenleyen yasa tasarısı, TBMM'ye sunuldu.

AB standartlarına yaklaştık
İngiliz BBC televizyonunda bir programa katılan Devlet Bakanı Babacan, Türk ekonomisinin iyi yolda olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin bu sayede AB standartlarına yaklaştığını belirtti.

ÇEAŞ'a 9.5 trilyon ceza
Rekabet Kurulu, Çukurova Elektrik'e elektrik nakil pazarındaki hakim durumunu kullanarak rekabeti engellediği gerekçesiyle 9.5 trilyon lira idari para cezası verdi.

Yoğurdun Türklüğü AB'de tescillendi
AB ülkelerinde, Türk formülüne uygun olmayan ürünlere "yoğurt" adı verilemeyecek, bunların üzerine mutlaka "ısıl işlemlerden geçirilmiş süt ürünüdür" yazılacak.

Salatalık fiyatı rekora koşuyor
Fiyatı sürekli artan salatalık rekora koşuyor. Haftaya 600 bin lira artışla giren salatalık, 1 milyon 400 bin liradan alıcı buldu.

Çiçekçilerin umudu "Öğretmenler Günü"
Çiçekçiler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün arife gününe rastlaması nedeniyle kutlamaların 21 Kasım cuma günü yapılmasını istiyor.

Kısa kısa..



18 Kasım 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED