AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Leon Adani cenaze namazında saf tuttu

Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu önünde meydana gelen patlamada, 5 aylık hamile olan Musevi eşi Berta Özdoğan ile birlikte hayatını kaybeden Ahmet Özdoğan'ın cenazesi, Erenköy Galippaşa Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazından sonra Büyükada Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene, Özdoğan'ın ailesi, yakınları ve iş arkadaşları, Berta Özdoğan'ın ağabeyi Gilla Nisa Sarfetti ile Türkiye Hahambaşılığı'nı temsilen Hahambaşılık Dini Kurul Üyesi Leon Adani katıldı. Adani, cenaze namazı sırasında saf tuttu.

Babasının cenazesinde bayıldı

Bombalı saldırılar sırasında ölen özel güvenlik görevlisi Naşit Gürel'in cenazesi de Hasdal'da toprağa verildi. Naşit Gürel'in küçük kızı Belma Gürel de bayıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köylüsü olduğu belirtilen Fazlı Süslü'nün cenazesi ise, Balat'taki Feruh Kaya Camii'nde öğleyin kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Patlamada ölen Nurettin Aydın'ın cenazesi de, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İzinli olması hayatını kurtardı

Bu arada bombalı saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Yenier, Konya'nın Akşehir İlçesi'nde toprağa verildi. Törene katılan kardeş Bahadır Yenier, kendisinin de aynı sinagogda ağabeyi gibi güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek, "Saldırının olduğu gün izinliydim. Bu sayede şu an hayattayım" diye konuştu.

Neve Şalom Sinagogu güvenlik görevlisi Serkan Balcı da, Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde toprağa verildi. Serkan'ın eşi selma Balcı, olay sonrası Musevi cemaatinden kimsenin kendilerini aramadığını belirterek, üzüntülerinin bir kat daha söyledi.



18 Kasım 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED