AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • Üsküdar'da TNT parçaları bulundu
    Üsküdar'daki bir parkta, TNT yapımında kullanılan parçalar ele geçirildi. Bulgurlu Caddesi Teletaş Blokları A Blok önünde bir poşet bulan site bekçisi, içinde anlayamadığı bazı parçalar gördüğü poşeti çevredeki parka attı. Parktan geçerken poşeti farkeden vatandaşlar da içinde şüpheli parçalar gördükleri poşeti polise ihbar ettiler. Olay yerine gelen bomba uzmanları, poşet içinde TNT yapımında kullanılan parçalar olduğunu belirledi. Fünyesi bulunmadığı ve patlama tehlikesi olmadığı anlaşılan TNT parçaları, incelenmek üzere bulunduğu yerden alınarak Emniyet'e götürüldü.


  • 'Her ihtimal inceleniyor'
    Beth İsrael Sinagogu önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden polis memuru Bülent Bostanoğlu, Kocatepe Camii'nde öğleden sonra kılanan cenaze namazından ardından Ankara'da toprağa verildi. Törenin ardından Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, şehit polisin annesi Sıdıka Bostanoğlu'na şehit polis memurunun tabutu üzerine örtülen Türk bayrağını verdi. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, cenaze namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada "Olayla ilgili olarak bütün örgütleri ve ihtimalleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.


  • Din adamları cenaze törenine katılacak
    Avusturya Hava Yolları'na ait uçakla Viyana'dan İstanbul'a gelen Schneter, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, patlamalarda masum çocukların ve kadınların hayatlarını kaybettiklerini belirterek, "Biz bu olayı asla tasvip etmiyoruz. Sorumluların bulunması zaman alacak" dedi. Arthur Schneter, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda, Londra'dan gelen, dünyadaki Anglikanların ruhani lideri olan İngiltere'deki Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams ile karşılaştı ve kısa süreli sohbet ettiler. Rowan Williams, patlamalardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hayatını kaybeden musevi vatandaşlar için Schneter'e başsağlığı diledi. Bu arada, Fener Rum Patrikhanesi'nde Bartholomeos ile bir görüşme yapacak olan Rowan Williams'ın bu sabah, sinagogları da ziyaret edeceği öğrenildi.

  • SIRRI BIYIK,İSTANBUL


  • Aydınlardan ortak kınama
    Türkiye'nin önde gelen insan hakları savunucuları, Mardin'de "Savaş ve İnsan Hakları" konulu konferans sırasında duydukları bombalı eylemi ortak açıklamayla kınadılar. Bu yıl Mardin'de yapılan ve dört gün süren "6. Türkiye İnsan Hakları Konferansı" için, bu ilde toplanan çok sayıda insan hakları savunucusu, İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Mazlum-Der öncülüğünde ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: "Mardin'de, 'savaş ve insan hakları' üzerine çalışmalarımızı sürdürmekteyken, 15 Kasım günü İstanbul'da iki ayrı sinagogda gerçekleşen ve çok sayıda insanın ölümüyle, yüzlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanan korkunç saldırının haberiyle sarsıldık. Öldürülenlerin ve yakınlarının acısını, insanlığın ortak acısı olarak hissediyoruz ve bu eylemi kınıyoruz. Bu kaybın üzüntü ve sorumluluğunu duyan herkesi, dünyamızı saran bu şiddet ve saldırganlığın tırmanışına 'son' demeye çağırıyoruz."


  • Uluslararası yarışmalara katılmak istiyor ama...
    Yurt dışından çeşitli kişilerin bazı etkinlikler için kendisini çağırdığını bildiren bıyık şampiyonu Kırbaç, ''Türkiye içindeki davetlere katılabiliyorum ancak, yurt dışına gidemiyorum. Geçenlerde ABD'de dünya bıyık şampiyonası düzenlendi. Ben de ülkem adına bu yarışmaya katılmak isterdim'' diye konuştu. Dünya bıyık şampiyonluğu için iddialı olduğunu, bu tür organizasyonlara katılabilmek için destek istediğini anlatan Kırbaç, ''Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bayram sonrası ziyaret ederek, uluslararası yarışmalara katılabilmek için desteğini isteyeceğim. Hedefim dünya çapında birincilik elde etmek'' ifadesini kullandı.


  • Kasparov, 3. maçta beraberliği sağladı
    Garry Kasparov, "X3D Fritz" bilgisayar programı ile yaptığı üçüncü maçı kazandı. İddiasını sürdürebilmek için 4 maç üzerinden oynanan oyunun üçüncüsünü kazanmak zorunda olan Kasparov, bilgisayarı yenerek durumu 1-1/2 - 1-1/2'ye getirdi. Kasparov, 16. hamlesinde kazanma noktasına getirdiği maçta bilgisayarı, 4 saatten fazla süren çekişmenin ardından, programcıların pes etmesiyle 45. turda yendi. Kasparov, ilk maçta yenişemediği bilgisayara ikinci maçta yenilmişti.

  • NEW YORK


  • Kız kavgası kanlı bitti
    Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi Hazırlık Sınıfı'nda okuyan Burç S. (15), sabah okula geldiğinde 2 kişi tarafından önü kesildi. 3 kişi arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada, 2 kişi ellerindeki bıçakları Burç S'nin vücuduna rastgele saplamaya başladı. Saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçarken, Burç S. arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan incelemede vücudunda 40 ayrı bıçak darbesi olduğu belirlenen Burç S'nin, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ziya Gökalp Lisesi Müdürü Naim Odabaşı, okulun çok büyük ve öğrenci sayısının da çok fazla olması nedeniyle okul dışında güvenliği sağlayamadıklarını söyledi. Burç S'nin okul dışında kız meselesi nedeniyle bıçaklandığını ifade eden Odabaşı, ''Okul dışında yine hazırlık sınıfında okuyan öğrenci Deniz A. ve başka bir kişi ile Burç S. arasında kız meselesi nedeniyle tartışma çıkmış. Bunun üzerine Burç S'yi bıçaklamışlar. Okulun etrafında güvenliğin sağlanmasını istiyoruz'' dedi. n DİYARBAKIR


  • Felçi annenin hayat mücadelesi
    Iğdır'ın Söğütlü Mahallesi'nde ağabeyinin evinde kalan bir çocuk annesi felçli Elif Orun, komşuları ve akrabalarının yardımı ile yaşamını sürdürebiliyor. Hamileliğinin 6. ayında dinî nikâh ile yaşadığı Hüseyin Uygun tarafından terkedilen ve şimdiye kadar 4 çocuğunu da kaybeden Orun'un konuşmakta zorluk çektiğini anlatan ağabeyi Cihangir Orun, kardeşinin tedavisi için hayırseverlerin yardımını beklediklerini söyledi. Elif Orun'un bir yıldır yatağa bağlı yaşamımı sürdürdüğünü anlatan Cihangir Orun, şunları söyledi: "Kardeşim Elif, son doğumundan sonra felç geçirince ortada kaldı. Kocası tarafından terk edilen kardeşime sahip çıktım. Maddî imkânsızlıklar nedeniyle Elif'in tedavisini yaptıramıyoruz. Kardeşimin tedavisi için yardımseverlerden ilgi bekliyoruz.'' Elif için yeşil karta müracaat ettiklerini, henüz almadıklarını kaydeden Orun, valilik ve belediyenin kendilerine yardım etmediğini ileri sürdü.


  • Bankamatik hırsızları yakalandı
    Afyon Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, ATM makinalarına kart sıkıştırmak suretiyle hırsızlık yapan 3 kişi yakalandı. 06 MSD 49 plakalı otomobil polisin "dur" ihbarına uymayınca takibe alındı. Takip sonucu kısa sürede yakalanan arabayla birlikte 3 kişi emniyete getirildi. Nedim Büyükturan, Ayhan Büyükturan ve İrfan Dursun isimli şahısların sorgulamasında Ordu Bulvarında bulunan Vakıfbank ve Akbank'a ait ATM makinalarına kart sıkıştırmak suretiyle hırsızlık yaptıkları tespit edildi.


  • Kendi elektriğini üreten motor icat etti
    İzmitli mucit Mehmet Derviş Tağ (27), kendi elektriğini üreten motor icadına patent alabilmek için, Türk Patent Enstitüsü'ne hizmet veren Malayka Marka, Patent Limited Şirketi ile sözleşme imzaladı. Tağ, sözleşme imzalanması sırasında yaptığı açıklamada, 1996 yılında Ford marka bir otomobilde denediği ve olumlu sonuç aldığı motorun, benzin, mazot ve benzeri katkı maddesine ihtiyaç duymadan kendi elektriğini ürettiğini belirterek, sanayi de de kullanılabilen bu motorun ilk hareketi aküyle oluyor. Motor, saatte 90-120 kilometre arasında hız yapabilme imkanı sağlıyor'' dedi.


  • Şüpheli çanta korkuttu
    Samsun'da kaldırıma bırakılan şüpheli çanta, fünye ile patlatıldı. İstiklal Caddesi'ndeki otobüs firmalarına ait yazıhanelerin önündeki kaldırıma bırakılmış çantayı gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Emniyet birimleri, çevrede geniş güvenlik önlemi alarak caddenin söz konusu bölümünü trafiğe kapattı. Çanta, olay yerine gelen koruyucu kıyafetli bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatıldı.



    18 Kasım 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED