AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Portekiz'e Türkiye gider

Şenol Güneş, 3 büyük kulüp teknik direktörlerinin verdikleri mesajlarla oyuncularının moralini yükselttiğini belirterek "Taşıdıkları inancı sarsmayacağız" dedi.

Ay-yıldızlı ekibimize 3 büyük kulübün teknik patronlarından destek geldi. Lucescu, Fatih Terim ve Christoph Daum verdikleri mesajlarla Türkiye'nin Letonya'yı farklı yenerek Portekiz'de yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacağını söylediler. Bu mesajların gerçeği yansıttığını belirten Teknik Direktör Şenol Güneş, "Türkiye böyle günlerde bir bütün olmayı iyi biliyor. Bunu maç akşamı tribünlerde de görmek en büyük dileğimizdir" dedi.

LUCESCU, MOTİVASYON ŞART

Lucescu düzenlediği basın toplantısında Milli takımla ilgili şu sözlere yer verdi; Letonya maç öncesi zayıf bir ekip olarak gösterilmişti. Oysa fizik olarak güçlüler. Kendilerini Avrupa'ya göstermek isteyen genç bir ekip. O yüzden hırslı ve iyi motive oluyorlar. Türkiye aynı hırsı gösterir aynı motivasyonu yakalarsa Letonya'yı farklı yener. Ben de Türk futbolunun içinde birisi olarak Türkiye'nin Portekiz'e gitmesini yürekten istiyorum.

TERİM: 'ENDİŞE YOK'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise Letonya ile oynanacak rövanş maçı öncesi hiçbir endişe taşımadığını söyledi. Terim, Milli Takım ve Şenol Güneş'e karşı tam bir güven içinde olduğunu vurgulayarak, "Yollarda bazen buna benzer kazalar olur. Ama bizim futbolcularımız burada yediğimizden fazlasını atar" dedi. Almanya'da bulunan Daum ise gönderdiği mesajda Türk Milli Takımının İstanbul'da taraftar desteği ile farklı oynayacağını ve Portekiz'e kesinlikle Türkiye'nin gideceğini belirtti.
LUCESCU : "Türkiye'ye güveniyorum ve Portekiz'e gideceğimize inanıyorum."
FATİH TERİM : "Yollarda bazen kazalar olur. Letonya'ya burada, yediğimizden fazlasını atarız."
DAUM : "Türkiye'nin taraftar desteğiyle bu engeli de aşacağına inanıyorum."

Maçın hakemi Anders Frisk

A Milli Takım'ın Letonya ile oynayacağı, rövanş maçını İsveçli hakem Anders Frisk yönetecek. Frisk'in yardımcılıklarını Kenneth Petersson ve Peter Ekström yapacak. Türkiye, Frisk'in yönettiği maçlarda İzlanda'ya 5-1 yenilirken, İrlanda Cumhuriyeti ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. Menacer Can Çobanoğlu, maça Frisk'in atanmasına tepki göstererek, "Letonya İsveç'i yenip grup 2.'si olmuştu. Firsk'in bu maça atanması manidardır" dedi.

Panzerleri ezer geçeriz

Avrupa 14. Futbol Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında Almanaya'ya deplasmanda 1-0 yenilen Ümit Milli Takım bu akşamki rövanş maçında Almanya'yı saf dışı bırakarak Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedefliyor. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 20.30'da başlayacak ve Michal Benes'in yöneteceği maç Show Tv'den naklen yayınlanacak. Sakatlıkları süren Kemal, Servet ve İbrahim'in durumları maç saatinde belli olacak. Bu maçın kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Teknik direktör Raşit Çetiner, "2,5 yıllık emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Kötü başlayan milli maç haftasını, önce biz Almanya'yı, sonra da A takım Letonya'yı eleyerek işi bitireceğiz'' dedi.

Almanlar umutlu

Avrupa 14. Futbol Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında Türkiye'yi 1-0 yenen Alman Ümit Milli Takımı Teknik Direktörü Ulli Stilike şansların eşit olduğunu söyledi. İlk maçta Kemal'in oynamamasının kendileri için avantaj olduğunu belirten Stilike, "1-0'ı avantaj olarak görmüyoruz. Takımda iki sakat futbolcumuz bulunuyor. Bana göre şanslar eşit. Az hata yapan takım barajı geçecek. Elenen takıma yazık olacak" diye konuştu.



18 Kasım 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED