T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
Şehit pilotlar toprağa verildi

Malatya'da şehit olan 4 pilotun cenazeleri dün memleketlerine gönderildi. Cenaze törenlerine acılı eşlerin gözyaşları hakimdi.

Malatya'da 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait keşif uçağının Akçadağ İlçesi'nde düşmesi sonucu şehit olan 4 pilotun cenazeleri, uçakla memleketlerine gönderildi.

Erhaç Havaalanı'nda şehitler için düzenlenen törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk, Malatya Valisi Mustafa Yıldırım, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, 2. Taktik Hava Üs Komutanı Korgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi ile şehit yakınları katıldı.

Daha sonra TSK'ya ait uçaklara konan şehitler Yüzbaşı Fatih Fazıl Taşkın ile Yüzbaşı Ali Rıza Sadak'ın cenazeleri İzmir'e, Üsteğmen Semih Destecioğlu'nun cenazesi Eskişehir'e, Üsteğmen Mehmet Fatih Ongun'un cenazesi ise Adana'ya gönderildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Asparuk da GAP uçağıyla Ankara'ya hareket etti.

Destecioğlu Eskişehir, Ongun Adana'da toprağa verildi

Öte yandan Hava Pilot Üsteğmen Semih Destecioğlu'nun cenazesi, memleketi Eskişehir'de düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Cenaze törenine, 1. Taktik Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Faruk Cömert, Eskişehir Valisi Sami Sönmez, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Çetin Dizdar, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Ercan, 1. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hikmet Çelik, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile Destecioğlu'nun ailesi ve yakınları katıldı. Şehit Üsteğmen Semih Destecioğlu'nun cenazesi, Reşadiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karapınar Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu arada, cenaze töreninde fenalık geçirip bayılan Semih Destecioğlu'nun 3 yakınına, sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit yakınları sinir krizi geçirdi

Hava Pilot Üsteğmen Mehmet Fatih Ongun ise memleketi Adana'da toprağa verildi. Fatih Ongun için Adana Merkez Sabancı Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Adana Valisi Oğuz Kağan Köksal, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayrettin Uzun ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törene katılan Ongun'un yakınları sinir krizleri geçirdi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra şehit Üsteğmen Ongun'un naaşı, asri mezarlıktaki şehitlik kısmına getirilerek burada defnedildi.

Sadak ve Taşkın İzmir'de defnedildi

Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Rıza Sadak ile Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Fazıl Taşkın, İzmir`de düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. TSK'ya ait askeri uçakla Malatya`dan İzmir'e getirilen cenazeler için, Karşıyaka Bostanlı`daki Beşikçioğlu Camii`nde tören yapıldı. Düzenlenen tören ve kılınan namazdan sonra cenazeler, Kadifekale Askeri Şehitliği`nde defnedildi.

THY'den ölenlerin yakınlarına tazminat

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul-Diyarbakır seferi sırasında düşen RJ-100 tipi Konya adlı uçakta hayatını kaybeden 75 kişinin kanuni mirasçılarına 21 bin'er dolar tazminat ödüyor. Konuyla ilgili olarak Genel Müdürlük Yönetim Binası'nda "Aile Destek Birimi" oluşturan THY, kesin tazminatlar belirleninceye kadar, kazada ölen yolcu başına dünden itibaren, 21 bin'er dolar tazminat ödemeye başladı. Bu şekilde THY, ilk etapta bir milyon 575 bin dolar tazminat ödeyecek. Öte yandan düşen uçağı sigorta eden İngiliz şirketinin eksperi, enkazda inceleme yaptı. Hangi sigorta şirketi adına çalıştığını açıklamayan ekspere THY'de görevli bir kişi de eşlik etti.

33 havaalanından 16'sında ILS var

Diyarbakır'da meydana gelen uçak kazasının ardından tartışılmaya başlanan ILS sisteminin Türkiye'deki 33 havaalanından 16'sında toplam 24 adet bulunduğu bildirildi. Piste 40 kilometre mesafeden itibaren uçağa kılavuzluk görevi yapan ILS sistemi şu havaalanlarında bulunuyor: İstanbul Atatürk (4 adet), Ankara Esenboğa (4 adet), İzmir Adnan Menderes (2 adet), Milas-Bodrum (2 adet), Antalya, Adana, Dalaman, Trabzon, Çorlu, Kars, Bursa Yenişehir, Samsun Çarşamba, Muş, Erzurum, Denizli Çardak Havaalanı ve Kapadokya Hava Limanı. (1'er adet) n ANKARA

Demirel: Isparta'da ILS cihazı yok

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'nda ILS cihazı bulunmadığını bildirdi. Demirel, yaptığı yazılı açıklamada, A.A'nın dün yayınladığı bir haberde yer alan "Isparta Havaalanı'nda ILS cihazının bulunduğu" bilgisinin doğru olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Isparta'da ILS cihazı bulunmamaktadır. Bu yanlış haberiniz, bu cihazın Diyarbakır'a konulmayıp, Isparta'ya konulmuş olduğu ve bu sebeple de kazaya sebep olduğu gibi zincirleme bir yanıltıcı etki yaratmıştır."



11 Ocak 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED