T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Maliye, hiç bir kuruluşa ek ödenek vermeyecek

Ekonomik programın aksamaması için kuruluşların harcamalarını ödeneklere uygun olarak gerçekleştirmesini isteyen Maliye Bakanlığı, ek ödenek talebinde bulunulmamasını isdedi.

Maliye Bakanlığı, uygulanmakta olan ekonomik programın aksamaması için kurum ve kuruluşların harcamalarını ödeneklere uygun olarak gerçekleştirmelerini ve zorunlu olmadıkça ek ödenek talebinde bulunmamalarını bildirdi. Maliye Bakanlığı'nın "2003 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı (Geçici Bütçe Uygulamaları)" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ekonomik programın aksamaması için önceden planlanmayan ve gider artışına neden olacak yeni taahhüt ve projelere başlanılmayacak, teşkilat genişmesine gidilmeyecek. Talimata göre 2002 yılı sonu itibarıyla tamamlanmış bulunan projeler için harcama yapılmayacak. Derhal ihalesinde fayda ve zaruret görülen yatırım ile tabii afetler sonucu olabilecek zararların telafisi amacıyla ihalesi zorunlu işler için de Bakanlar Kurulu'ndan yetki alınacak.

Taşıt ödenekleri bloke edilecek

Kurum ve kuruluşların geçici bütçelerinde yer alan taşıt alımları, kamulaştırma, Kamu İşverenleri Sendikası'na yapılacak ödemeler, ilama bağlı borçlar, işçilerin fazla çalışma ücretleri ile dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzeri teşekkülere yardımlar faaliyetlerinde yer alan ödenekler bloke edilecek. Geçici bütçe döneminde ödeneklerin kullanımında etkinliği ve gerekli tasarrufu sağlamak için, bunlara ve Başbakanlık Genelgesi'ndeki tedbirlere uyulacak.



11 Şubat 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED