AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Söz Gelimi edebiyat

Kanal 7 uzun bir aradan sonra yeni bir kültür-sanat programına start veriyor. Ömer Lekesiz'in sunacağı Söz Gelimi izleyenleri, yazardan, eserden ve okurdan bahisle, derin bir yolculuğa davet ediyor.

Kanal 7, uzun bir aradan sonra yepyeni bir kültür-sanat programına start veriyor bugün. Uzun süredir Kanal 7 ekranında bu tür yapımları göremeyen, edebiyat ve sanatsever izleyicinin yüzünü güldürecek olan program, kanalın izleyici nazarındaki notunu da artıracağa benziyor.

Sanat ve edebiyat gündemindeki son gelişmelerin, hararetli tartışmaların derinlemesine ele alınacağı, konunun yazarların ve sanatçıların da katılımıyla ekrana taşınacağı program, Söz Gelimi adını taşıyor. Sunuculuğunu ünlü edebiyatçı Ömer Lekesiz'in üstleneceği program, ayrıca yazar, eser ve okur üçlüsü etrafında sıcak bir buluşmayı da ekrana getirecek. Söz Gelimi'nin ilk bölümü bu akşam ekranda.
Kanal 7 / 23.45

Sinema ve çocuk ilişkisi

Bugün ekrandaki diğer kültür-sanat programı Yedinci Sanatın Bakışı ise, Fareli Köyün Kavalcısı, Babam ve Ustam, İhtiyar Adam ve Deniz, Şampiyon, Yalnız Çocuklar, Erkek, Kadın ve Çocuk, Teneke Trampet, Mısır Çocukları, Kargalar, Evde Tek Başına, Altıncı His, Uçurtmayı Vurmasınlar, Yumurcak gibi dünya ve Türk Sineması'ndan örneklerle 'Sinema ve Çocuk' ilişkisini irdeliyor.

Programa Ozan Bilen, Elif İnci, Parla Şenol, Nur Sürer, Rutkay Aziz, Tunç Başaran, Perihan Savaş, Süleyman Turan ve Ümit Efekan konuk.
Trt 2 / 20.00


Filmler yaz diyeti kadar 'hafif'

Diziler ve sevilen yarışmalar yaz sezonunda yavaş yavaş yerini komedi ve aksiyon tarzı "hafif" filmlere bırakıyor. Yaz sıcağında ağır aksak giden, zor filmler yerine kolay tüketilen "pop corn" yapımları tercih eden kanallar yaz sezonunda da izleyiciyi ekran başında tutmayı başarıyor. İşte bu "yazlık" filmlerden ikisi bugün ekrana geliyor. Filmlerden ilki Harika Köpek 3 adını taşıyan bir komedi. Konusu ise kısaca şöyle:

Josh'un annesi Jackie, Patrick ile evlenmeye karar vermiştir. Ancak nikah töreni tam bir kâbusa dönüşür. Çünkü, sevimli köpekleri Buddy onlar "evet" der demez, aniden futbol oynamaya karar verir. Bu arada Snively geri dönmüştür. Artık bir köpek yakalayıcısı olan Snively, kafasına pembe fiyong takılmış bir golden retriever olan Molly'nin peşindedir. Bu takip sırasında, Fernfield kasabasında Josh'un annesinin düğününün yapıldığı salona kadar gelir, Buddy'i bulur. Ve olaylar başlar.

Harika Köpek 3

Orijinal Adı: Aırbud 3 Yön: Bill Bannerman Oyn: Kevin Zegers, Caitlin Wachs, Brittany Bouck Türü: Komedi-Macera
KANAL D / 20.30


Kadim savaş; iyi ve kötü

Aksiyon denince akla ilk gelen isimlerden Mark Dacascos'un rol aldığı Only The Strong da, 'hafif' filmlerden biri. Beden eğitimi öğretmeni olan Louis Stevens, lisenin en haşarı öğrencilerini bir araya getirerek bir 'dövüş kulübü' kurar. Amaç, öğrencilerin uyuşturucuya olan ilgisini dağıtarak, gençlere sporu sevdirmektir. Tabii, bunun da bir bedeli vardır. Louis, mafyayla amansız bir mücadelenin içinde bulur kendini.

Güçlülerin Dünyası

Orj. Adı: Only The Strong Yön: Sheldon Lettich Oyn: Marc Dacascos, Stacey Travis, Geoffrey Lewis, Paco Christian Prieto (1993/Aksiyon/ 99 Dk.)
STV / 20.30

 
Oliver Stone, Arafat'ı anlatırsa
Oscar ödüllü Yönetmen Oliver Stone imzalı bir belgesel geliyor ekranlara: İstenmeyen Adam: Arafat. İsrail'le Filistin arasındaki bitmeyen savaşın politik cephesinin gözler önüne serileceği belgeselde, Ortadoğu'daki yeni oluşumlar, Yaser Arafat'ın inişli çıkışlı liderlik kariyeri ekrana yansıtılıyor. Usta yönetmen Oliver Stone'un Arafat'ı, pazarlık masasına oturan taraflara sorduğu ve verilen yanıtları ekrana getirdiği belgesel, sinema filmi tadında.
Tv8/ 21.00

Bakan'la İhale Yasası üzerine
Bakanlar, Gölge Kabine'de soruları yanıtlıyor. Ümit Sezgin'in yönettiği programa bu hafta, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen konuk. Bakan Ergezen, Mütahitler Birliği Başkanı Nihat Özdemir, mimar ve eski Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Yiğit Gülöksüz ile TESEV Yön. Kur. Başkanı Can Paker'in sorularını yanıtlıyor.
Ntv / 20.30

Ulus Müzik hep birlikte ekranda
Türüt Show'a bu hafta Ulus Müzik sanatçıları konuk oluyor. İbrahim Erkal, Zara, Orhan Hakalmaz, Gökhan Tepe, Uğur Işılak ve Grup Çığlık'ın katılacağı Türüt Show'da, sanatçılar birbirinden güzel eserlerini izleyenler için seslendiriyor. Programda İsmail Türüt de yeni albümünden türküler okuyor.
Kanal 7 / 23.00
8 Temmuz 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED