AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E K N O L O J İ K
Windows yeniden dirildi

Microsoft Windows XP işletim sisteminin güvenlik konusundaki eksikliklerinin giderilmesi amacıyla geliştirilen Windows XP Servis Paketi 2 (SP2) çok yakında Türkiyeli bilgisayar kullanıcılarına sunulacak. SP2, Microsoft'un yeni işletim sistemi Loghorn'un bazı özelliklerini de içeriyor.

Microsoft, Windows XP işletim sistemini daha güvenli hale getirmek için uzun süredir geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü Windows XP Servis Paketi 2 (SP2) kullanıma sunuldu. Paket, güçlü güvenlik sistemleriyle bilgisayarları korsanlardan, virüslerden ve diğer güvenlik risklerinden koruyacak yeni özellikleri kapsıyor. SP2'de güvenlik ayarları için daha gelişmiş tercihler getiriyor. Microsoft Başkanı ve baş yazılım mimarı Bill Gates, yeni paket ile "Windows XP SP2, bizim müşterilerimizin bilgisayarlarını giderek artan saldırılar karşısında daha dayanıklı hale getirme hedefimizde önemli bir adım. SP2, güvenlik ortamının sürekli değiştiği günümüzde, buna karşı durabilmek için sanayinin birlikte çalışma ihtiyacının da bir göstergesi" dedi.

Otomatik güncellemeyi açık tutun

Microsoft'un Başkan Yardımcısı Will Poole ise "Windows XP SP2, müşterilerin bilgisayarlarını daha güvenli hale getirmelerine ve daha fazla kontrol imkanı bulmalarına yardımcı olacak çok önemli gelişmeler içeriyor. Windows kullanıcılarının Otomatik Güncelleme için 5 dakika ayırmalarını isteyerek SP2'ye ulaşmalarını özellikle öneriyorum" dedi. SP2, önümüzdeki 2 ay içinde 25 ayrı dilde oluşturularak, tüm dünyada bilgisayar üreticilerine, kurumsal müşterilere ve tüketicilere, download edilerek, ücretsiz CD'ler kanalıyla ve yeni PC'lere yerleştirilerek ulaştırılacak.

  • http://www.microsoft.com/turkiye/windowsxp

    WINDOWS SP2 NELER GETİRİYOR?

    DAHA GÜÇLÜ GÜVENLİK AYARLARI- Güçlendirilmiş varsayılan güvenlik ayarları, korsanlardan virüslerden ve diğer güvenlik risklerinden daha etkili korunma olanağı sağlıyor.

    ARTIRILMIŞ YÖNETİM VE KONTROL- SP2 yeni fonksiyonları, yeni Windows Güvenlik Merkezi ile güvenlik kaynaklarının yönetimini çok daha kolay kullanılabilir bir hale getiriyor.

    GELİŞTİRİLMİŞ VE DAHA GÜVENLİ DENEYİMLER- SP2, temel sürücüler için güncellemeler, Wi-Fi ve Bluetooth gibi teknolojiler için geliştirilmiş destek ve temel özellikler için güvenlik güncellemeleri içeriyor. Tüm bunlarla kullanıcıların daha az sorun yaşaması amaçlandı.


    Microsoft'tan Linux'a rakip işletim sistemi

    Dünyanın en büyük yazılım kuruluşu Microsoft, özellikle Asya kıtasında her geçen gün daha çok kullanıcı tarafından tercih edilen Linux'un önünü, "XP Starter Edition (SE)" adlı yeni bir işletim sistemi ile kesmeye hazırlanıyor. "XP SE", standart XP özellikleri arasında bulunan; internet bağlantısı, Windows Messenger, Windows Media Player 9 ve dijital fotoğraf desteğine sahip olacak ancak fiyatının düşük olması için düşük çözünürlüklü grafikler, azaltılmış ağ opsiyonları ve daha az kapasiteli görev menüsü ile kullanıcıya ulaşacak. Microsoft, "XP SE"nin, düşük fiyatıyla, "yazılım korsanlığı ile savaş amacıyla" hazırlandığını belirtirken, internet analistleri, Linux'un her geçen gün artan pazar payının Microsoft'u telaşlandırdığı ve yazılımın bu yüzden hazırlandığı görüşünde.


    Devlet destekli 'hack' yarışması

    Singapur hükümetinin de desteklediği bir yarışmada, altı çift bilgisayar korsanı, rakiplerinin bilgilerini çalmak için yarışacak. Birinci gelecek çifte, DVD yazıcı ve ücretsiz bilgisayar dersi verilecek yarışmada, siber korsanların saldırı yöntemleri masaya yatırılacak ve ek güvenlik önlemleri konuşulacak. Yarı özel bir devlet kuruluşu olan National Infocom Competency Center'ın, 20 Ağustos 2004 günü düzenleyeceği, "BlackOPS: HackAttack Challenge 2004" adlı yarışmada amaç, risk değerlendirmelerini gözden geçirmek.


    www.melihbayramdede.com

  •  
    CeBIT Bilişim'e kartvizitinizle gidin
    Avrasya'nın en büyük iş platformu CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl da 31 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında İstanbul - Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. CeBIT Bilişim Eurasia, "Ziyaretçi Yaka Kartı" uygulamasıyla, konuklarının fuar süresince ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanmalarını sağlıyor.
    cebitbilisim

    CD'ler öldü, BD-ROM'lar geliyor
    Dünyanın önde gelen elektronik cihaz üreticileri, var olan disklerin beş katı kapasiteye sahip yeni kuşak bir diske onay verdiler. "BD-ROM" adı verilen yeni tip disk formatı, 25 GB bilgiyi depolama kapasitesine sahip olacak. Üretici ve tüketiciler için yeni olanaklar sunacak olan BD-ROM'un, 2005 sonunda piyasaya çıkması bekleniyor.
    Olimpiyatlar, cep telefonunuzda
    Anadolu Ajansı ve Turkcell hizmeti olan Shubuo işbirliğiyle oluşturulan "Olimpiyat Paketi"yle Atina-2004 Olimpiyat Oyunları'ndan rekorlar, Türk sporcularından haberler, sonuçlar, cep telefonlarınıza kadar geliyor. Pakete abone olmak için ABONE OLIMPIYAT yazarak 7777'ye göndermek yeterli.
    Halıcı-Midi'de halk oylaması başladı
    Halıcı-Midi Bilgisayarla Beste Yarışması'nın final gecesi ve ödül töreni, 1 Eylül akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapılacak. Yurtiçinden ve yurtdışından 86 eserin katıldığı yarışmada, finale kalan 12 besteci belirlendi. Dileyenler jürinin yapacağı değerlendirmeye katkı için 30 Ağustos'a kadar finalde yarışacak eserlere oy verebilecek.
    midi.halici.com.tr

    Superonline'a Tayfun Okter atandı
    Superonline Genel Müdürlüğü'ne Tayfun Okter atandı. Superonline'den yapılan açıklamada, şirketin Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Okter'in, Yönetim Kurulu kararıyla Genel Müdürlük görevine atandığı bildirildi. Şirkette 5 yıldır Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Okter'in daha önce Philip Morris'te Satış Müdür Yardımcılığı, Turkcell'de Satış Müdürü olarak çalıştığı belirtildi.
    17 Ağustos 2004
    Salı
     

    Melih Bayram Dede


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED