AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Her yerde üçkâğıtçının kaybedeni makbul

En Son Babalar Duyar'ın yazlık bölümleri, yaz sezonuna damgasını vurdu. Diziyi neredeyse tek başına götüren Levent Ülger ise üçkâğıtçı damat Kadir rolüyle dizinin parlayan yıldızı oldu.

Sevilen dizilerin tatile girdiği dönemde yazlık bölümlerle devam eden En Son Babalar Duyar, yaz sezonunun en kârlı dizisi olarak çıkarken, bu yaza damgasını vuran isim de dizinin "Damat Kadir"i Levent Ülgen oldu. Dizinin yapımcı ve senaristi Birol Güven, Pınar Altuğ olayından sonra yıpranan (Tamer Karadağlı'nın kaset skandalıyla da geleceği belirsizleşen) diğer dizisi Çocuklar Duymasın'dan çok En Son Babalar Duyar'a ağırlık verince dizi daha kış döneminde dikkat çekmeye başlamıştı. Güven, diğer diziler yaz tatiline çıkarken akıllıca bir yol izleyerek, eksik kadroyla da olsa diziyi yazlığa çevirmiş ve 13 bölümünü bu formatta çekmeye karar vermişti. Dizinin, numaraları ile ünlü üçkâğıtçı damadı Kadir, yine bir numara çevirdi ve Assos'ta zeytinlik içerisinde bulunan 20 odalı bir pansiyonu, çevresine 5 yıldızlı otelmiş gibi tanıtarak işletmeye başladı. Diğer dizilerin tatilde olmasının verdiği avantaj ve yazlık bölümlerin başarılı olması dizinin popülaritesi iyice perçinledi.

Yayınlandığı günlerde gün birincisi olan diziyi götüren, başarılı oyuncu Levent Ülgen oldu. "Ben iyi senaryo yazdığım gibi, oyuncu seçmesini de iyi bilirim" şeklinde konuşan Birol Güven de bir bakıma bu iddiasının boş olmadığını göstermiş oldu. Sevimli ve başarısız üçkağıtçıların her zaman ilgi çektiğini söyleyen Birol Güven, "Damat Kadir"e benzer bir karakteri daha önce Ayrılsak da Beraberiz adlı dizide de kullandık. 'Feridun' karakteriyle Necmi Yapıcı da çok başarılıydı" diyor. Bu tiplerin Yeşilçam sinemasında da çok kullanıldığını hatırlatan Güven, "Türk halkı kazanan üçkâğıtçıları sevmez ama 'Damat Kadir' gibi sonunda daima kaybeden sevimli üçkâğıtçıları sever. Levent Ülgen de bu tipi çok başarılı canlandırdı" diyor.

Bu akşam ekrana gelecek dizide; Kadir binbir yalanla açtığı otelini çekip çevirmek için türlü oyunlara başvurmaya devam ediyor. Maaşlarını alamayan Hasan, Rafi ve tatil yapamayan Hülya greve başlayınca Kadir çok zor anlar yaşamaya başlıyor. Bu arada müşterileri otelde tutabilmek için muhteşem bir su balesi gösterisi organize ediyor. Su baletliğine soyunan Rafi ve Hasan'ı ise hazin bir son bekliyor...
[21.10/STAR]

Yeni bir yıldız doğuyor

Yazlığa geçen En Son Babalar Duyar'ı, sezon boyunca götüren, dizinin üçkağıtçı damadı Kadir oldu. Levent Ülgen, rolünün hakkını o kadar iyi verdi ki dizi, "Kadir Bey Resort Otel" olarak anılmaya başlandı. Pınar Altuğ olayı ile yıpranan, Tamer Karadağlı'nın kaset skandalıyla da noktalanan Çocuklar Duymasın'dan sonra, Birol Güven dizilerinin yeni yıldızı "Damat Kadir" rolüyle Levent Ülgen olacak gibi görünüyor...


"Ölüm Vadisi"nde kan ve gözyaşı

Albay Hal Moore ve savaş fotoğrafçısı Joseph Galloway'in yazdığı "We Were Soldiers Once, and Young" adlı kitaptan uyarlanan Bir Zamanlar Askerdik adlı film ekranda. Hal Moore, Amerikan ordusunda görevli, başarılı bir albaydır. Eşi ve çocukları ile mutlu bir hayatı olan Moore, gelen bir emirle Vietnam'a gitmek için hazırlanır. Görevi, Vietnam Savaşında büyük önem taşıyan Drang Vadisi'ne gidecek askeri güce komuta etmektir. 14 Kasım 1965 günü Albay Hal Moore ve adamları "Ölüm Vadisi" olarak da bilinen Vietnam'daki Drang Vadisi'ne inerler. Alana ilk ayak basan Moore'u, 400 askeri takip eder. Kendilerini bir anda 2000 Kuzey Vietnamlı asker ile karşı karşıya bulan Moore ve adamları Amerikan tarihindeki en vahşi çarpışmalardan biri olan ve üç gün süren bir çarpışmaya girerler.

BİR ZAMANLAR ASKERDİK

Orj. adı: We Were Soldiers Yön: Randall Wallace Oyn: Mel Gibson, Madeleine Stone, Greg Kinnear, Sam Elliot, Chris Klein
TRT 1 / 20.30


FİLMLERDEN SEÇMELER

İntikam Yarışı
Chan Foh-to, bir yarış arabası makinistidir. Aynı zamanda iyi bir yarışçı olan Chan, arkadaşı Cougar ile birlikte resmi olmayan bir yarışa katılır. Ancak müşterisi arabanın bir parçası ile oynamıştır. Ve bundan sonra bela başlar. Chan, Chougar'a bir yumruk atar. Chan ve Cougar yollarını ayırırlar. Cougar tehlikeli Yakuza ile çalışmaya başlar.
Orj. Adı: Thunderbolt Yön: Gordon Chan Oyn: Jackie Chan, Steve Cannon
KANAL D / 20.30

Cennet Mahkumları
Alkole karşı verdiği savaşı kazanan New Orleans'lı polis Dave, karısı Annie ile büyük kenti terkederek Louisiana Körfezi'nde huzur dolu bir kasabaya yerleşir. Ancak bir süre sonra bu bölgede meydana gelen bir uçak kazasından kurtulan küçük bir kız onun hayatına girecek ve bir dizi cinayet, entrika ve suç zincirini de beraberinde getirecektir.
Orj. Adı: Heaven's Prisoners Yön: Phil Joanou Oyn: Alec Baldwin, Mary Stuart Masterson
TV8 / 21.30

Stalker
Rusya'nın uygarlıktan nasibini almamış yabani coğrafyalarında, 'Zone' (bölge) adı verilen bir yerde nesneler yer değiştirmekte, manzaralar bir görünüp bir kaybolmaktadır. Sayısız tehlikelerle dolu bu bölgede yolunu kaybetmeden seyahat etmenin tek yolu ise 'Stalker'dan yardım almaktır.
Orj. Adı: Stalker Yön: Andrei Tarkovsky Oyn: Alexander Kaidanovsky, Nikolai Grinko, Anatoli Solonitsin, Alisa Freyndlikh
Cnbc-e - 22.00

İntikam Ateşi
Arkeoloji profesörü Robert Burns, Çin sınırında önemli bir kazıyı yürütmektedir. Bulunan arkeolojik kalıntıların Çin mafyası Tong tarafından uyuşturucu ticareti için kullanıldığını farkeder. Bunun üzerine asistanıyla birlikte Çin'den kaçmaya çalışan Burns, Çinli yetkililer tarafından uyuşturucu kaçırmak suçundan yakalanıp hapse atılır.
Orj. Adı: Out For A Kill Yön: Michael Oblowitz Oyn: Steven Segal, Corey Johnson
SHOW - 22.30

Silahların Gölgesinde
Zengin bir çiftin taşıyıcı anneliğini yapan genç bir kadını kaçırarak kısa yoldan zengin olma hayalleri kuran iki sahtekar, çok geçmeden büyük problemlerle karşılaşırlar. Başlarının büyük belada olduğunu farkettiklerinde artık çok geçtir. Bundan sonra problemleri çözmenin mücadelesi gelir.
Orj. Adı: The Way of the Gun Yön: Chrıstopher McQuarrıe Oyn: James Caan, Benecıo Del Toro
STAR / 00.20

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Fener ışığı yalnızlar ve yoksulların üzerine ışıyor
Deniz Feneri'nde bu hafta birbirinden çarpıcı beş hikaye ekrana geliyor. Adım adım Türkiye'yi dolaşarak, yoksulluk batağına saplanmış, hayata dair beklentileri kalmamış insanlara yardım elini uzatıp yüzleri güldürmeye çalışan Deniz Feneri'nde; sebze toplayarak annesine bakmaya çalışan 16 yaşındaki Çiğdem, elleri olmayan annesini geçindiren 11 yaşındaki Sevtap, üç çocuğuna tek başına bakan Hasan Bey ve benzeri yoksulluk hikayeleri yer alıyor.
[ 20.45 / KANAL 7 ]

Türkiye karayolu yolcu taşımacılığının hikayesi
Türkiye'de karayolu yolcu taşımacılığının hikayesi "Yıllar ve Yollar" belgeseli ile ekranlara geliyor. Belgeselin birinci bölümü "Anadolu'nun sabırlı yolcuları" adıyla yayınlanacak. At arabası ile başlayan, kamyondan bozma ahşap kasa otobüslerle devam eden ve bugünlerin modern otobüslerine kadar ulaşan bir öykünün ele alınacağı belgeselde, Türkiye'nin ilk otobüsçüleri ve yolcuları yollarda yaşanan zorlukları; Türkiye'nin ilk uzun yol araçlarını anlatacaklar.
[ 21.05 / NTV ]

"Kimse Yok mu?" çağrısı cevap buluyor
Anadolu'yu, adım adım dolaşan "Kimse Yok mu?" programının yolu Ankara'ya düşüyor. Programda ilk olarak, 17 yıl önce geçirmiş olduğu parkinson hastalığı sonucu eşi tarafından terkedilen Nurhan Hanım'ın hayat mücadelesi gelecek ekranlara. Ardından, ayağına demir girmesi sonucu ameliyat olan ve şeker hastalığının etkisiyle ayağı kesilen Amasyalı Kaya Bey'in acılı hikayesine tanık olacağız.
[ 21.50 / SAMANYOLU ]
25 Ağustos 2004
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED