AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Yunanistan ile sıcak hava yansımalı

Alpogan, "Heybeli Ada'daki ruhban okulu sizin için bir iç tehdit mi? Yunanistan, Türkiye için tehdit oluşturuyor mu?" sorusu üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Heybeli ruhban okulu Türkiye'ye iç tehdit oluşturduğu için değil, AB'ye giden yolda bu okulun açılması için çeşitli istekler vardı Türkiye'den. Yunanistan, Türkiye'nin AB perspektifini desteklemektedir. 1999 yılından beri süregelen bir diyalog süreci vardır. Her iki ülke ve toplum arasındaki anlayış seviyesi giderek yükselmektedir. Aramızdaki ticaret hacminin 2.5 milyar doları geçmesi hedefleniyor. İki ülke arasındaki turist sayısı 800 binlere ulaştı. Türkiye'de 76 Yunan şirketinin 642 milyon dolar yatırımı var.

Bütün bunları mütalaa ettiğimizde her halükarda Türkiye'ninYunanistan itibariyle dış tehdit değerlendirmesi bakımından bu olumlu değişikliklerin de yansıması lazım."

AB'deki herşeye zıplamayın

Alpogan, "Avrupa'daki güvenlik kurullarında asker üyelerin seçilmişlerin daha gerisinde olduğunun" ifade edilmesi üzerine de, "Milli güvenlik kurullarının tayini ve tespitini her ülke kendi ihtiyaçlarına göre tespit eder. 'AB'de sadece 2 tanesi bize benziyor' diye bir sonuca zıplamamamız gerekir" karşılığını verdi.

Alpogan, AB üyeliğinin ülke güvenliğine etkilerinin nasıl olacağı sorusunu yanıtlarken de, 6 Ekim kararlarının değerlendirmesinin yapılarak yüksek makamlara sunulduğunu kaydederek, 17 Aralık'taki kararın da kurum tarafından değerlendirileceğini ve görüşün yüksek makamlara sunulacağını belirtti.



1 Aralık 2004
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED