AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Sinekli Bakkal' mahkemelik oldu

Bir grup kamu görevlisinin, 'Kurtlar Vadisi' dizisinden esinlenerek sanal ortamda oluşturdukları, bankalarla ilgili "Sinekli Bakkal" dizisi soruşturmalık oldu. Savcılık, dizinin yayınlandığı 'memurlar net' hakkında ve diziyi hazırlayanlarla ilgili soruşturma başlattı.

  • HÜSEYİN ÖZAY / ANKARA
    Bazı kamu görevlilerinin, "Kurtlar Vadisi" dizisinden esinlenerek oluşturdukları ve kamu bankalarındaki usulsüzlükleri mizahi dille anlatan "Sinekli Bakkal" yazı dizisi soruşturmalık oldu. Kamu bankaları yöneticilerinin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan savcılık, e-postalar yoluyla diziyi yazanları bulmaya çalışıyor.

    Bir grup kamu çalışanın hazırlayarak internet ortamında yayınladığı "Sinekli Bakkal" dizisi mahkemelik oldu. Yaklaşık bir yıl önce kamu bankalarında görevli bir grup çalışanın, Kurtlar Vadisi dizisinden esinlenerek oluşturduğu ve kamu bankaları yöneticilerinin kod isimleri ile yayınlanan "Sinekli Bakkal" dizisi ile ilgili kamu bankalarında geniş kapsamlı bir inceleme başlatılmıştı. Bilgisayar uzmanlarından oluşan ekiplerin yaptığı incelemede, diziyi kimin hazırladığı tespit edilemedi. Kamu bankaları yöneticileri bunun üzerine, diziyle ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık da, diziyle ilgili olarak soruşturma başlattı.

    Emniyet mail adreslerini istedi

    Savcılık, emniyet Genel Müdürlüğü'nden, sözkonusu diziyi hazırlayanların tespit edilmesini istedi. Bugüne kadar sadece, rumuzlarla bilinen dizi yazarlarıyla ilgili hiç bir adres bilgisi bulunamadı. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, dizinin yayınlandığı "memurlar.net" isimli internet sitesine, diziyle ilgili gelen mail adreslerini istedi.

    Emniyet, memurlar.net yöneticilerine bir yazı göndererek, konuyla ilgili gelen maillerin IP adreslerini ve üyelik bilgilerini istedi. Memurlar.net yöneticileri ise, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek, ellerinde sitelerine gelen maillerin sahipleri ile ilgili bilgi olmadığını belirterek, diziyle ilgili gelen maillerin tamamının kod isimlerle kendilerine ulaştığını bildirdi.

    Mailler yurtdışından gelmiş

    Emniyet Genel Müdürlüğü, diziyle ilgili gelen maillerin IP numaralarından yola çıkarak, diziyi yazanların izini sürmeye başladı. Ancak yapılan incelemelerde, sözkonusu maillerin yurtdışından geldiği belirlendi. Bu nedenle mailleri gönderenlerle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşılamadı. Ve diziyi hazırlayanların adresleri yine bulunamadı. Sinekli Bakkal dizisini yayınlayan memurlar.net yöneticileri ise, sitelerinin üyelik sistemi ile çalıştığını ve sitede çeşitli konularda formlar oluşturulduğunu, isteyen herkesin de bu formlara yazı gönderebildiğini bildirdiler. Memurlar.net yöneticileri, "Sadece küfür içeren mailleri yayınlamıyoruz. Onun dışında bize gelen tüm mailleri ilgili formlarda yayınlıyoruz. Soruşturma konusu olan Sinekli Bakkal isimli yazılar da bu kapsamda yayınlanmıştır" dediler.



  • 2 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED