AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Koyu kıvamlı kovalamaca

Geçtiğimiz mayısta hayata veda eden Ömer Kavur'un 4 ödüllü, sondan bir önceki filmi Melekler Evi, ilk kez TV'de. Bir cinayetin peşine düşen gazeteci ekseninde akan film, 'gündüz geçen bir kara film' olarak da değerlendirilen bir polisiye.

Geçtiğimiz mayısta hayata veda eden yönetmen Ömer Kavur'un 2000 yılında çektiği Melekler Evi, TV'de. Ekranda ilk kez yayınlanacak olan Melekler Evi, Urfa'da geçen gizemli bir film. Bir yanıyla "gündüz geçen bir kara film denemesi" olarak da değerlendirilen film, 1974 yılında Refik Halit Karay'dan uyarlanan Yatık Emine'yle sinema kariyerine başlayan yönetmenin 12. filmi. Türk sineması için yeni olan 'film noir' havasında bir polisiye-aksiyon olan Melekler Evi'nin ilk bölümünde, yönetmenin deyişiyle "klostrofobik, labirentsi, tünelin ucunda görünmeyen o ışığın duygusunu yansıtan, o izlenimi veren karmaşık bir olay örgüsü ile örtüşen bir mekan anlayışı, ikinci bölümde ise çok daha geniş alanların uzam ve zaman duygusunun yayıldığı, ıssızlığın hakim olduğu bir mekan duygusu" anlatılmaya çalışılmış. Konusuşöyle: Muhabir Ahmet (Talat Bulut), Bosna'da yaralandıktan sonra mesleğini bırakıp yurda döner.

Açacağı kişisel sergi için terk edilmiş evlerin fotoğraflarını çekmek üzere Şanlıurfa'ya gelir. Üniversiteden arkadaşı olan İbrahim'e (Tarık Pabuççuoğlu) uğrar. Ahmet fotoğraf çekmek için şehrin civarında gezinirken, Harran'daki bir Kervansaray kalıntısında işlenen bir cinayete tanık olur. Katil tarafından farkedilen Ahmet, kaçarken yaralanır. Gözlerini bir tekkede açan Ahmet, tedavisi tamamlanıp Şanlıurfa'ya döndüğünde arkadaşının kaçırıldığını öğrenir. Sorgulanmak üzere emniyete götürülür. Sonunda gördüğü cinayeti anlatmak zorunda kalır. Ancak cinayette hiçbir iz yoktur. Gördüğü katilin ise, iki yıl önce bir trafik kazasında ölmüş olduğunu öğrenir.

Sondan bir önceki film

Serbest bırakıldıktan sonra ise Arzuhan (Hande Ataizi) ile tanışır. Arzuhan, katilin kızıdır ve babasının yaşadığına inanmamaktadır. "Melekler Evi', 37. Antalya Film Festivali'nde "En İyi 2. Film' dahil dört ödül birden kazanmış, Talat Bulut, "En İyi Erkek Oyuncu", Ali Utku "En İyi Görüntü Yönetmeni", Cahit Berkay ise "En İyi Müzik" dalında ödül kazanmışlardı. Filmin senaryosunu Ömer Kavur, Feride Çiçekçioğlu ve Erol Hızarcı birlikte yazdılar.

Melekler Evi'nin başrollerini Talat Bulut, Hande Ataizi, Aytaç Arman ve Arslan Kaçar paylaştı. Metin Belgin ve Macit Koper de iki önemli rolle seyircinin karşısına çıktı.

Ayrıca Haldun Boysan, Tarık Pabuççuoğlu, Yüksel Arıcı ve Erkan Sever de filmin önemli rollerden bazılarını paylaştılar. Şanlıurfa, Bitlis, Tatvan, Ahlat ve Van'daki tarihi mekanlarda çekilen ve yedi hafta süren film, yönetmenin Karşılaşma adlı son filminden bir önceki yapımıydı.

Melekler Evi

Yön: Ömer Kavur Senaryo: Ömer Kavur, Feride Çiçekoğlu, Erol Hızarcı Görüntü Yön: Ali Utku Oynayanlar: Aytaç Arman, Hande Ataizi, Talat Bulut Müzik: Cahit Berkay Sanat Yönetmeni: Selçuk Gürışık Yapım: Türkiye, Macaristan, Romanya Yapım Yılı: 2000 Süre: 96 dk.
KANAL D / 23.00


Batman-Hasankeyfli yoksul insanlara yardım ışığı

Her hafta bir ilden canlı yayınla ekrana gelen, Uğur Arslan'ın sunduğu Deniz Feneri programı bu hafta Batman/Hasankeyf'ten yardım görüntüleriyle ekrana geliyor. Bir tren kazası sonucu iki ayağını da kaybeden Seyfettin ile geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ayakları tutmayan Remziye'nin düğününün canlı yayında ekrana getirileceği programda, Uğur Arslan'ın sunacağı canlı yayın sırasında zor durumdaki çift için yardım severlerin desteği isteniyor. Ayrıca program esnasında Batman'da yaşamlarını sürdüren 15 engelliye tekerlekli sandalye hediye ediliyor. Deniz Feneri'nde, Gamze Gözalan'ın ziyaret ettiği ailelerin yaşadığı zorluklar da ekrana geliyor. Bu ailelerden biri olan Fatma Çetinkaya'ya yardım elini uzatan Deniz Feneri ekibi, babası annesini öldürünce üç kardeşine bakmak zorunda kalan ve geçtiğimiz yıl oturdukları evin yanmasıyla sokakta kalan Fatma Çetinkaya ve kardeşlerine gereken yardımı yapıyor. Yüzyılın İyilik Hareketi sloganıyla yola çıkarak yıllardır yüzlerce insana yardım elini uzatan programda Gamze Gözalan ve Uğur Arslan bu kez de Batman-Hasankeyfli yoksul insanları sevindiriyor.
[22.00/KANAL 7]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Kapıcılar Kralı
Seyit, büyük bir apartmanda kapıcıdır. Yönetici ile arası iyi olan Seyit, apartmanda olup bitenleri lehine çevirmeyi ve yerini sağlama almayı becerir. Her biri birbirinden tuhaf olan tüm daire sakinlerini parmağında oynatan Seyit, kılıbık yönetici istifa edip yerine sert ve acımasız albay gelince kârlı ve rahat günlerini geride bırakır. Artık askeri bir disiplin hakimdir.
Yön: Zeki Ökten Oyn: Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu, Özcan Özgür, Mine, Şevket Altuğ, E. Dümer
KANAL 7 / 20.00

Indiana Jones: Son Macera
Indiana Jones, Naziler tarafından kaçırılan babası, Profesör Henry Jones'u kurtarmak için maceraya atılıyor. Nazilerin peşinde olduğu ise, profesöre ait günlükte bulunan haritadır. Bu harita Holy Grail'in yerini göstermektedir. Holy Grail, son akşam yemeğinde Hz. İsa'nın kullandığı düşünülen kase'dir. Ve inanışa göre, bu kaseden içen, ebedi yaşama sahip olacaktır.
Orj. Adı: Indiana Jones Yön: Steven Spielberg Oyn: Harrison Ford, Sean Connery, Denholm Elliott (1989)
KANAL D / 20.30

Pipo
Tesisatçılık yapan David Kulovic dostluk kurmakta zorlanan bir adamdır. Ancak çok ünlü bir film yönetmeni ile karıştırılması, şansının da dönmesini sağlayacaktır. Bu karışıklık üzerine David'in çevresi, ona hayran kadınlarla çevrelenir. Bu benzerlikten yararlanmaya karar veren David derhal bir senaryo bulur ve sinemada kendine yer edinmek isteyen genç aktrislerle tanışmaya başlar.
Orj. Adı: Pipe Dream Yön: John Walsh Oyn: Martin Donovan, Mary-Louise Parker, Kevin Carroll, R. Gayheart
Cnbc-e / 22.00

Haber Peşinde
Yaptığı bir haber yüzünden hem meslektaşlarının hem de çevresinin tepkisini çeken gözüpek gazeteci John Macnamara yeni bir olayın peşine düşer. İki muhabirle birlikte kayıp bir gazeteci arkadaşını ararken çok karmaşık bir çeteyle uğraştığının farkına varır. Serge Rodnunsky'nin yönettiği filmde, Michael Rooker ve Judge Reinhold gibi isimler rol alıyor.
Orijinal Adı: Newsbreak Yön: Serge Rodnunsky Oyn: Michael Rooker, Judge Reinhold Türü: Macera
TRT 1 / 23.10

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Tarık, Cemiyet ile ilgili ipuçlarını eline geçiriyor
Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı Şubat Soğuğu'nda bu akşam, Cemiyet'in peşini bırakmayan Tarık, evlilik hazırlığı içerisinde olduğu sözlüsü Nilüfer'i hiç ummadığı bir şekilde kaybeder. Üstelik nişanlısının kalbini hedef alan kişi onun can dostu Nedim'dir. Tarık, bu cinayetin ardındaki soruların peşine takılarak bazı ipuçları yakalamayı başarır. Bu arada insanlığın en büyük probleminin cehalet olduğunu düşünen Tahir Hoca, öğretmenliğe devam etme kararı alır.
[ 22.40 / SAMANYOLU ]

'Çalınan Ceset'in peşinde maceraya yolculuk
Andaç Haznedaroğlu'nun yönettiği, Selçuk Yöntem, Yiğit Özşener ve Perihan Savaş'nın rol aldığı Çalınan Ceset, Ahmet Ümit'in romanından uyarlanan bir yapım. Filmin konusu şöyle: Cinayet masasında başkomiser olarak çalışan Ahmet'in bütün hayatı mesleğidir. Annesinin eski bir ahbabının ölümünün ardından, onun oğlu Serdar, Ahmet'e gelerek annesinin mezarının açıldığından şüphelendiklerini anlatır. Ardından da Ahmet ve yardımcısı Yiğit ilginç bir maceraya atılır.
[ 22.15 / ATV ]

Yaşanmış, sırlarla dolu iki öykü ekranda
Sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı, yaşanmış gerçek hayat hikâyelerinden derlenen Sırlar Dünyası bu akşam da kısa film tadında iki öykü ile geliyor ekrana. İlk hikaye Bebek'te, erkek çocuğu isteyen Mecit'in kız çocuğu dünyaya getiren eşine yaptığı baskı konu edilirken, ikinci hikaye Asker Çocuğu'nda ise, asker ocağında olan Adnan'ın lösemi hastası çocuğunu görmek için çıktığı sırlı yolculuk hikaye ediliyor.
[ 21.00 / SAMANYOLU ]
2 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED