AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
Dost ve düşman Aslan görecek
Özhan Canaydın, şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduklarını, birlik ve beraberlikle bunu kanıtlayacaklarını söyledi.

Özgür eğitim için Avrupa'ya
Türkiye'de çeşitli nedenlerle istediği bölümde okuma imkânı bulamayan öğrenciler için Avrupa üniversiteleri çok zengin bir alternatif sunuyor.
AYLIK 500 AVRO MASRAF
Almanya, Avusturya, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde, dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında gösterilen saygın üniversitelerde, yıllık 400-500 avro okul harcı ve aylık 200-300 avroluk masrafla inançlara saygılı, bilime değer verilen bir ortamda eğitim alma fırsatı sunuluyor.

'Altan abi' umudu söndü
CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimini, yönetimin adayı Şinasi Öktem'in Altan Öymen karşısında büyük farkla kazanması muhaliflerde hayal kırıklığı oluşturdu. Sert tartışmaların yaşandığı İstanbul kongresinde, Şinasi Öktem 388 delegenin oyunu alarak yeniden il başkanı seçilirken, Öymen ise 213 delegenin oyunu alabildi.

Rum takımı Şam'dan geldi
Güney Kıbrıs Rum takımı Amorthosis Famagusto, Trabzonspor'la yarın oynayacağı maç için Türkiye'ye direk uçmak istedi, ancak 'olmaz' cevabını alınca Şam üzerinden geldi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ek protokolü imzalamanın Türkiye'nin tavrında bir değişiklik yapmayacağını, Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye doğrudan uçuşun mümkün olmadığını ifade etti.

Liselerde dört yıldan dönüş yok
Liselerin dört yıla uzatılmasından dönüş olmayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Müfredat da buna göre yenilenmektedir. Kimse toplumun kafasını karıştırmasın" dedi.

İstanbul bombacıları sorgulandı
2003'te İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı saldırılar nedeniyle aranan Saadettin Aktaş ve Burhan Kuş, Türkiye'den giden özel bir ekip tarafından, Irak'ta tutuklu bulundukları Ebu Garib Cezaevi'nde sorgulandı. Gürcan Baç'ın ise Irak'ta öldüğü bildirildi.

Sultan Vahdettin Sevr'i imzalamadı
Tarihçi Cemal Kutay ve İsmet Bozdağ, Sultan Vahdettin'in Atatürk'ü Samsun'a göndermeden önce 25 ya da 40 bin altın verdiğini savunuyor. Prof. Öztuna da Vahdettin'in Sevr'i imzalamadığını belirtiyor.

'Sinekli Bakkal'a soruşturma
Bir grup kamu görevlisinin, "Kurtlar Vadisi" dizisinden esinlenerek internet sitesinde oluşturdukları, bankalarla ilgili "Sinekli Bakkal" dizisi kamu bankaları yöneticilerinin suç duyurusu üzerine soruşturmalık oldu.
  • Kaçırılan belediye başkanı serbest

     
    Kritik dönemin kralı Abdullah
    Suudi Arabistan'ın bir dönemine damgasını vuran Kral Fahd öldü. Ortadoğu'nun 'hassas' döneminde krallığı 'fiilen' yürüten Prens Abdullah tahta oturdu.
    İhracat rakamları
    limanda açıklandı

    Son dört yılda ihracatta yüzde 30'lardaki artışlar temmuzda yüzde 1,1'e geriledi. Temmuzda ihracat rakamları geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla yüzde 1,1 artarak 5 milyar 726 milyon dolara yükseldi.
    Müzakerelere engel kalmadı
    AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Rehn, ek protokolün imzalanmasının ardından, tam üyelik müzakerelerinin başlamasına engel kalmadığını, 3 Ekim'de müzakerelerin başlayacağını söyledi.
    Şimdi herkes inşaatçı oldu
    Bir ihtiyaç ve bir yatırım aracı olarak vatandaşın konuta ilgisi artıp konut kredileri düşünce, başka alanlarda faaliyet gösteren şirketler inşaata yöneldi.
    Futbolcu Davala konut yapıyor
    Milli futbolcu Ümit Davala inşaatçı oldu. Almanya birinci lig takımlarından Werder Bremen'de forma giyen Ümit Davala, İzmir Güzelbahçe'de aldığı arsada sekiz lüks villanın temelini attı.
    Şenol Demiröz emekli oldu
    TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz, emekliye ayrıldı. Demiröz'ün yerine Ali Güney'in vekalet edeceği bildirildi.
    2 Ağustos 2005
    Salı


    PİYASALAR


    HAVA DURUMU

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

     
     
    Y A Z A R L A R
      Ahmet Taşgetiren :   Ali Bayramoğlu :
    Medeniyet bu mu? Devasa bir sorun
      Ahmet Kekeç :   Mustafa Karaalioğlu :
    Hak ve hukuk... Ek protokol, temel gerçek…
      Melikşah Utku : Akif Emre :
    Yabancı sermayeye "milli" itiraz Suud'dan Sudan'a: İki ölüm
      Mehmet Şeker :   Davut Dursun :
    HEY GİDİ KARADENİZ...   "Salgın hastalıklardan ölümler"
      Vecdi Akyüz :   İbrahim Kardeş :
    Gayri Müslimlerin
    Kestikleri ve Besmele
      Taşıtlar, kediler, anneler
      Bekir Hazar :     Fehmi Koru :
    Killing nerede? Alive, well, and kicking
      EDİTÖR'E MESAJ    
    Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...    
     
    Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk


    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED