AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Dost ve düşman Aslan görecek

Özhan Canaydın, şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduklarını, birlik ve beraberlikle bunu kanıtlayacaklarını söyledi.

  • SAVAŞ ÇORLU
    Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Sarı-Kırmızılı camiaya seslenerek, ''Yeni sezonda Galatasaray'da birlik ve beraberliği hep beraber dosta düşmana göstermeliyiz" dedi. Kulübün aylık yayın organı Galatasaray Dergisi'ne konuşan Canaydın, "Tarihi bir dönemeçten geçiyoruz. Tüm camiamızı bu sorumluluğu hep beraber paylaşmaya çağırıyorum. Galatasaraylılığın en temel özelliği olan birlik ve beraberliğimizi dosta düşmana artık gösterelim. Birkaç gün sonra başlayacak olan yeni sezonda yeni teknik heyetimiz, futbolcularımız, taraftarlarımız ve yönetim olarak kenetlenelim ve desteğimizi her alanda ve her zeminde gösterilim." dedi.

    Galatasaray'da yanlış olmaz

    Başkan Özhan Canaydın, Galatasaray'da geçmiş yıllara nazaran bir duraksama olduğu şeklinde bir algılama yaşandığının farkında olduğunu açıkladı. Bunun duruksama dönemi değil, bir hazırlık dönemi olarak algılanmasını gerektiğini belirten Canaydın, "Biz şimdiye kadar el atılmamış, gözden kaçırılmış birçok soruna cesaretle el atmak zorundaydık. Yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen Galatasaray'ımızı daha karanlık bir sürece sokacak, günü kurtarma yanlışına düşmemeyi karşılıksız Galatasaray sevgimiz gereği her zaman tercih ettik. Bu uğurda her türlü eleştiriyi göğüslerken, içimde bir vicdan azabı, bir iç muhasebe kesinlikle yaşamıyorum." diye açıklama yaptı

    Taraftar iyi futbol izleyecek

    Özhan Canaydın, teknik direktör Eric Gerets'in istemiş olduğu yabancı futbolculardan birisini mutlaka transfer edeceklerini söyledi. Eylül ayına kadar transferin devam ettğini belirten Canaydın, "Çok kaliteli bir yabancı oyuncuyu transfer etmek için Avrupa'da dört koldan çalışıyoruz. Şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri biziz. Geçtiğimiz sezonlarda camiamızı yeterince üzdük. Bu sezon taraftarlarımız güzel ve zevkli bir futbol izleyecek. Görüştüğümüz futbolcular arasında çok kaliteli yabancı oyuncular var. En kısa zamanda bunlardan en iyisini kadromuza katacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

    Cimbom kombineleri eritti

    Galatasaray'da 14 Temmuz'dan bu yana devam eden sezonluk kombine kart satışlarında, beklenen hareket başladı. Geçtiğimiz sezon kombine biletlere yeterli ilgi göstermeyen Sarı-Kırımızılı taraftarlar, ligin başlamasına birkaç gün kala, kombinelere hucüm etmeye başladı. Yaşanan hareketlilik sonrası, ulaşılan satışın 5 bin 500 civarında olduğu ifade edildi. Gelen yoğun talep üzerine numaralı tribün grup 1A bölümünde yer alan 200 koltuğun satışında da sona gelindi. Toplam 6 bin 500 adet kombine bilet satıldı. Yeni bir yabancı alınması halinde ise, kalan 1000 -1200 kapalı tribün kombinesin de tamamını bitireceği kaydedildi.

    Sıkıntı her takımda yaşanıyor

    Eric Gerets, Galatasaray'ın da dahil olduğu birçok Türk takımın ekonomik sıkıntı yaşadığını söyledi. Bu nedenle yaz dönemi transferinin çok sönük geçtiğini belirten Gerets, "Benim genel düşüncem, iyi bir profesyonel gerektiği gibi çalışıyorsa, işini hakkıyla yapıyorsa onun mukavelesindeki ücreti alması gerekmektedir. Ama bu ücretin birkaç ay burada da geç kalması tabii ki uygun olmaz. Hiçkimse için böyle şeylerin olmasını istemem'' dedi

    Tercihim ofansif futbol

    Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, yeni sezonda takıma çok sevdiği ofansif futbolu oynatacağını açıkladı. Bu nedenle böyle bir sistem kurmaya çalıştığını belirten Gerets, "Daha çok rakibin yarı sahası içinde oyunlarımızın sürmesine çalışacağız. Türkiye'de bu sistemde futbol oynatabileceğim için Galatasaray'ı seve seve seçtim. Zaten benim düşüncelerimde bir güney ülkesinde çalışmak vardı." dedi. Türkçe'nin zor bir dil olduğunu, ancak bir an önce öğrenmek istediğini belirten Gerets, ilk öğrendiği Türkçe kelimeleri ise ''günaydın'', ''afiyet olsun'' ve ''yok'' diye sıraladı.

    Transferi bekliyorum

    Eric Gerets, henüz gerçekleşmeyen yabancı oyuncu transferleri için sabırlı olduğunu söyledi. Gerets, "Ligin başlamasına birkaç gün kalmasına rağmen beklediğim oyuncular gelmedi. İlla da pahalı isimlerden transfer yapılacak diye bir şey yok. Benim yönetimden beklediğim isimler var. Ben sabırlı bir insanım. En kısa sürede beklediğim transferlerin takıma katılacağına inanıyorum." dedi. Gerets, ayrıca takımdan ayrılan Conceiçao'nun yerininin henüz doldurulamadığını söyledi.



  • 2 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED