AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S A Ğ L I K
Olumsuz düşünce
HASTA EDIYOR

Bio enerji uzmanı Fatma Tatriyeva, hastalıkların olumsuz düşüncenin etkisiyle başladığı görüşünde. Tatriyeva'ya göre kırılgan kişilerin karaciğeri, sevgide sorun yaşayanların ise kalbi hasta oluyor.

  • FATMA DURMUŞ
    Eski Sovyet ülkelerinden Kazakistan'da doğup büyüyen Çeçen asıllı Fatma Tatriyeva'da Sovyetlerin dağılmasından sonra bio enerji eğitimi alıp geçimini bu yolla kazanan alternatif tıp doktorlarından birisi. Kremlin ile Çeçenistan arasında bitmeyen savaşta eşini kaybedince geçimini sağlamak için sadece yakınlarını iyileştirmek için kullandığı bilgi ve yeteneğini bir mesleğe dönüştürmeye karar vermiş. Şimdi İstanbul'da doktorlar tarafından umutsuz görülen bir çok rahatsızlığı uyguladığı 8 ayrı çeşit masaj tekniği ve bio enerji seanslarıyla tedavi ediyor.

    Fatma Tatriyeva 1999'da eşi ve oğlu ile bir yakınlarına misafir olmak üzere İstanbul'a gelir. Eşi onları misafir kaldıkları yakınlarının yanında bir süreliğine bırakıp başlayan ikinci Çeçenistan Savaşı yüzünden geri döner. Bu onların birbirlerini son görüşleri olur. Bir süre sonra Fatma, eşinin savaşta öldüğü haberini alır. Ondan sonra da sıkıntılı günler başlar. Üç ay içinde kendi çabalarıyla Türkçe öğrenir. Kazakistan'da eğitimini aldığı ve diploma sahibi olduğu uzmanlık alanı "bio enerji" ile Türkiye'de kendine yeni bir hayat kurmaya çalışır. Fatma Tatriyeva ilk önce ona yardım etmek isteyen bir tandığının annesinin uzun yıllardır şikayetçi olduğu başağrısı, tansiyon ve uykusuzluk sorunlarını uyguladığı özel tekniklerle tedavi ederek başlar. Ardından da bunu duyan diğer komşuları yavaş yavaş ona yeni hastalar getirir. İkinci evliliğini yapan Tatriyeva şimdi İstanbul'da modern tıpdan umudunu kesen insanlara da yardım etmeye devam ediyor.

    Nasıl tedavi ediyor?

    Bütün fiziksel ve ruhsal hastalıkların tek nedeninin olumsuz düşünceler olduğunu söyleyen bio enerji uzmanı Fatma Tatriyeva'nın uyguladığı 8 çeşit masaj yöntemi şunlar: Sigmentar Masaj, Şiatsu, Vakum, Bal ile Masaj, Vibro Masaj, Japon Masajı, Akupunktur ve Zayıflama Masajları. Bu masaj çeşitlerinin her biri farklı amaçlar için yapılıyor. Kadınlar en çok kreçlenme, bel ve omurg ağrılarına iyi gelen ve kasları rahatlatan bal masajına ve her seansta 2 santim incelten zayıflama masajına ilgi gösteriyor. Tatriyeva seans sırasında öncelikle vücudun enerji alanında elleri yardımıyla inceleme yaparak sorunlu bölgeleri tespit ediyor. O alanda kilitlenen enerjiyi rahatlatacak uygulamalar yapıp sonra hastanın taşıdığı fiziksel rahatsızlık hangi masaj yöntemiyla tedavi edilebilir onu tespit ediyor. Ardından da birkaç seans sürecek olan masaj tedavisi başlıyor. Fatih'de Nisa Kuaför'de kendisine özel bir yer ayrılan Tatriyeva, burada hastalarına şifa veriyor.

    Maddi sıkıntı bele vuruyor

    Fatma Tatriyeva hangi olumsuz düşüncenin hangi bedensel hastalığa neden olduğunu da anlattı. Buna göre bel ağrısını daha çok maddi sıkıntılar üzerine yoğunlaşan insanlar çekiyor. Özellikle de erkekler. Karaciğer rahatsızlıkları kırılgan ve hassas insanların başına gelirken kalp hastalıkları ise daha çok sevdiği insanlarla sorun yaşayan kişilerde görülüyor. Varis problemi hayattan bıkmış, yorgun, yaşama sevincini yitirmiş kişilerde görülürken boyun ağrıları ve boyun bölgesinde rahatsızlık çeken insanların ortak derdi hayatın zorluklarını taşıyamıyor olmaları. Göz ağrısı ise gözlerin artık her şeyi görmek istememesi. Üzücü ve kötü yaşantıları gözlemlemekten acı çekiyor olması.

    BİO ENERJİ NEDİR?

    20. yüzyılın başında Rus bilim adamları tarafından ortaya atılmış ancak "Marksizm-Leninizm'e aykırı" diye yasaklanmış. Bugün ise yeniden biyoenerji dünyada ilgi görüyor. Çok eski doğu kültürlerinde halk doktorları insan vücudunda 'qi' denilen bir enerjinin olduğunu, bel kemiğinde 7 noktadan oluşan bu enerjinin sinir merkezine bağlandığını keşfetmişler.


  •  
    Anne sütü bebeği hastalıktan korur
    'Bardak çekme'yi ünlüler de sevdi
    Uçuk, alerjiden farklı
    Mantar, nemli ayaklarda oluşur
    Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Memişoğlu yaz mevsiminde mantar hastalığının daha sık yaşandığını, bunda, ayağın nemli kalmasına neden olan lastik tabanlı ayakkabıların önemli rolü olduğunu söyledi. Mantar rahatsızlığının en fazla karşılaşılan deri hastalığı olduğunu hatırlatan Memişoğlu, "Mantar hastalığının ortaya çıkmasında ayakkabı önemlidir. Ayrıca ayak kuruluğuna dikkat edilmeli, uzun süre ıslak veya nemli kalmamalıdır. Banyo ve yüzmeden sonra tüm vücutla birlikte ayaklar da iyice kurulanmalıdır" dedi.
    İshal ve kusmaya sihirli formül
    Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, yaz aylarında daha sık görülen ishal ve kusma vakalarına karşı, evde kolaylıkla hazırlanıp kullanılabilecek bir karışımın tarifini verdi. Kılıç, sağlıksız gıdaların, seyahatlerin kusma ve ishale sebebiyet vereceğini belirterek, bu durumda sıvı ve elektrolit kayıpların ortaya çıkacağını kaydetti. Prof. Dr. Kılıç, "Bu sıvı ve elektrolitler, kısa sürede yerine konmazsa, bazı hastalarda böbrek yetmezliği gibi çok ciddi durumlar, hatta ölümler dahi olabilmektedir. Doktora gidemeyenler 1 lt kaynamış ve soğumuş suya 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı yemek tuzu ve 1 çay kaşığı da karbonat koyup karıştırsın ve bu karışımı hastaya içirsin" dedi.
    2 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED