AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Discovery astronotları UUİ jiroskopunu onarıyor
    ABD'de şubat 2003'te Yer'e dönüşte Teksas eyaleti semalarında 63 bin metre yükseltide parçalanan Columbia uzay mekiğinden beri göreve çıkan ilk mekik olan Discovery'deki astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) jiroskopunu onarmak için 6 saatliğine uzaya çıktılar. Discovery'nin 7 kişilik mürettebatından Amerikalı astronot Stephen Robinson ile Japon astronot Soiçi Noguçi, Dünya yörüngesinde 400 km irtifada dönen UUİ'nin 300 kg'lık jiroskopunu onarmaya başladı. Öte yandan Columbia'nın iki buçuk yıl önceki fırlatılışında, kanat altı sıcaklık yalıtım malzemesinden bavul büyüklüğünde kopan parçanın mekik gövdesini delik açarak zedelemesi yüzünden, Yer'e dönüşte atmosfer sürtünmesinin 2 bin derecelik sıcaklığının mekiği parçalamasından ötürü "Discovery'den sarkan küçük hasar parçaları" büyük dikkatle incelemeye alındı.

  • HOUSTON UZAY MERKEZİ (A.A)

  • Fahiş fiyatlı ihalelere iptal
    Bakan Çelik, bazı ders kitapları için açtıkları ihaleyi, yayınevlerinin yüksek fiyat vermesi nedeniyle iptal ettiğini de açıkladı. 2005-2006 eğitim-öğretim yılında toplam 105 milyon ders kitabını ücretsiz dağıtacaklarını belirten Çelik, ders kitaplarının bir kısmını yayınevlerine ihale ettiklerini anımsattı. Bakan Çelik şöyle konuştu: "İlköğretim müfredatımız değiştiği için, özellikle ilk 5 sınıfla ilgili ders kitapları yenilendi. Diğerleri hazırlanıyor. Ancak yaptığımız bazı ihalelerde, özel sektörden kitap vermek isteyen bazı dostlarımız fahiş fiyat teklifinde bulundukları için ben bu ihaleleri iptal ettim. Onların kitaplarını almıyoruz. Bu sene 105 milyon kitap dağıtacağız. 12 Eylül'de bu kitaplarımız, çocuklarımızın sıralarının üzerinde olacak.''

  • Şampiyon öğrencileri Topbaş da ödüllendirdi
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ÖSS, Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ve Özel Okullar Sınavı'nda Türkiye derecesi yapan İstanbullu öğrencileri ödüllendirdi. Saraçhane Belediye Sarayı'nda düzenlenen törende, öğrenciler, ödüllerini Başkan Kadir Topbaş'ın elinden aldı. Topbaş başarılı öğrencilere, üçer milyar liralık para ödülü, anne-babalarıyla okul müdürlerine de çiçek ve teşekkür plaketi verdi. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ragıp Üye ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri de katıldı. Törende konuşan Kadir Topbaş, İstanbul'daki eğitim problemlerinin çözülmesi için Valilik ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Şehrin derslik açığını en kısa zamanda kapatacaklarını söyleyen Topbaş, "Bu yıl, verdiğimiz bursları artıracağız" diye konuştu.

  • ZEKERİYA GÜLÜN

  • Helikoptere ulaşıldı subaylar bulunamadı
    Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düşen Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopterinin ana gövdesine ulaşıldı; fakat helikopterde bulunan Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan'ı dün de bulunamadı Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düşen Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopterinin ana gövdesine ulaşıldığı bildirildi. Kumluca İlçesi Adrasan Koyu yakınlarında düşen Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopterinde bulunan Yüzbaşı Süleyman Satı ile Üsteğmen Bülent Sarıkan ise dün bulunamadı. Bölgede arama çalışmalarını yürüten ekiplerin, dün helikopterin ana gövdesine ulaştığı bildirilirken, gövdenin yaklaşık 100 metre derinlikte olmasının, çalışmaların seyrini olumsuz etkilediği öğrenildi. Satı ve Sarıkan'ın cesetlerinin, helikopterin ana gövdesinin içinde olması ihtimali üzerinde durulduğu ve dalış ekiplerinin, dün sabah erken saatlerden itibaren bölgede çalışmalara başladığı belirtildi.

  • Göller Ekspresi indirim yaptı
    TCDD, İzmir-Isparta-İzmir arasında işletilen Göller Ekspresi bilet ücretlerini ortalama yüzde 15 oranında indirdi. TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 Ağustos 2005 tarihinden geçerli olmak üzere İzmir-Isparta-İzmir arasında uygulanan ücretlerde ortalama yüzde 15 oranında indirim yapıldı. Buna göre, İzmir-Isparta-İzmir parkurunda tam yolcu taşıma ücreti 15,00 YTL'den 13,00 YTL'ye, yüzde 20 indirimli yolcu taşıma ücreti ise 12,00 YTL'den 10.50 YTL'ye düşürüldü. Bu arada Göller Ekspresi, 25 Temmuz 2005 tarihinden itibaren 2+1 oturum düzenine sahip döner koltuklu 60 kişilik WSPm tipi 4 adet pulman koltuklu vagon ile desteklenerek yolcu taşıma kapasitesi yüzde 40 artırıldı.

  • ANKARA (A.A)

  • Beton kamyonu altgeçide düştü
    Konya yolunda park halindeki hazır beton kamyonu, 60 Gün Alt Geçidi'ne düştü. Alınan bilgiye göre, Konya yolu üzerindeki bir inşaata beton getirdikten sonra park halinde bırakılan 06 YBN 78 plakalı hazır beton kamyonu, bilinmeyen bir nedenle hareket ederek 60 Gün Alt Geçidi'nin üzerine düştü. Bu arada kamyonun düşerken parçaladığı korkuluklar, köprünün altındaki alt geçitte seyreden bir minibüsün üzerine düşerek maddi hasara yol açtı. Kazada, ölen ya da yaralanan olmadı.

  • KONYA

  • Başkanın aracına kurşun
    Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Küçükkumla Beldesi'nde, iki grup arasında çıkan tartışma sırasında, Belediye Başkanı Eşref Güre'nin park halindeki makam otomobili kurşunlandı. Belediye Başkanı Güre ve eşi Nevra Güre, misafirleriyle sahildeki bir çay bahçesine geldi. Bu sırada, sabıkalı olduğu öğrenilen M. A. O.'nun da aralarında bulunduğu bir grup ile garsonlar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine dışarıya çıkarılan grup, silahlarının kabzalarıyla park halindeki araçlara zarar verdi. M. A. O., Başkan Güre'nin 16 ZN 500 plakalı makam otomobiline de 4 el ateş etti. Araçta hasar meydana geldiği, M. A. O. ve olayla ilgili iki kişinin arandığı bildirildi.

  • GEMLİK (A.A)

  • Başkanın aracına kurşun
    Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Küçükkumla Beldesi'nde, iki grup arasında çıkan tartışma sırasında, Belediye Başkanı Eşref Güre'nin park halindeki makam otomobili kurşunlandı. Belediye Başkanı Güre ve eşi Nevra Güre, misafirleriyle sahildeki bir çay bahçesine geldi. Bu sırada, sabıkalı olduğu öğrenilen M. A. O.'nun da aralarında bulunduğu bir grup ile garsonlar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine dışarıya çıkarılan grup, silahlarının kabzalarıyla park halindeki araçlara zarar verdi. M. A. O., Başkan Güre'nin 16 ZN 500 plakalı makam otomobiline de 4 el ateş etti. Araçta hasar meydana geldiği, M. A. O. ve olayla ilgili iki kişinin arandığı bildirildi.

  • GEMLİK (A.A)

  • Afgan sel mağdurlarına İHH' den yardım eli
    Afganistan'ın kuzey bölgelerinde sele maruz kalan köylere İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından insani yardım çalışmaları yapıldı. Sel sularının oluşturduğu derin nehir yatakları sebebiyle İHH ekibi, zorlu koşullar altında ulaştıkları Derkat ilçesinde, hasar gören köylerin temsilcileri ile bir toplantı yaptı ve acil ihtiyaç içindeki aileleri tespit etti. Bölge ileri gelenlerinin gözetiminde yürütülen çalışmalarda gıda maddelerinin yanı sıra, hasar gören okul ve köprü gibi alt yapı tesislerinin onarımına da destek olundu. İlçe merkezindeki okulda öğrencilere yönelik olarak düzenlenen programda da, sel mağduru bölge öğrencilerine değişik hediyeler dağıtıldı.

  • AFGANİSTAN



  • 2 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED