AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Yanlış yapanı ayıklarım

Başkan Özerten, "Hakemlerin hakkını arayan da yok, arkasında duran da. Ben buna adayım, bunun için buradayım" dedi.

  • YUSUF AYDIN
    Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ufuk Özerten, Türkiye Futbol Federasyonu yayın organı Tam Saha dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özerten, "Bana baskı yapmaya çalışan, bedelini öder. Kimseye hakemimi ezdirmem, yanlış yapanı ben ayıklarım" dedi. Sahada 4 hakemin yalnız kaldığını, milyonlarca dolarlık futbolcuların gol atmayı beceremeyip mağlup olunduğunda suçlu ilan edilenlerin hakemler olduğunu belirten Özerten, "Hakemlerin hakkını arayan da yok, arkasında duran da. Ben buna adayım, bunun için buradayım" dedi.

    Hatasız hakem olmaz

    Kulüplerin yenilgiyi kabul etmediğini ve sahada mücadele etmek yerine hakemlerle uğraştığını belirten Özerten, "Her maç bir hakem hatası üzerine yıkmak hiçbir netice vermez. Kapıkule'den dışarı çıktığımız zaman hesaplarımız bozuluyor. Avrupa'da imtiyazlı düdükler bekliyoruz, göremeyince de itiraz edemiyoruz ama içeride kendi hakemimize yapmadığımızı bırakmıyoruz. Ben hakemlerin istismar edilmesinin önüne geçeceğim ancak hiçbir zaman hakem hatalarını sıfıra indireceğim diye bir iddiam olamaz" diye konuştu.

    Benim dönemim farklı

    Özerten, "Hakem camiası şimdiye dek içine kapanık, eleştiriler karşısında sessizliğini koruyan, cevap hakkını pek de kullanmayan bir görünüm çizdi. Benim başkanlık dönemimde bu farklı olacak. Dobra dobra konuşurum, tavrımı net bir şekilde koyarım. Şimdiye dek her yaptığım işi şeffaf yapmaya çalıştım" dedi.

    Donkişot degilim

    "Yeldeğirmenlerine karşı tek başına savaşmam söz konusu olamaz. Savaşırım fakat netice alamam. Benim felsefem şu; ülkenin %98'i benim gibi sağduyulu, ama % 2'si ise inanılmaz derecede seslerini yükseltip kamuoyunu yönlendirebiliyor. Sağduyulu insanları statlara getirmemiz lazım"

    Genç hakemleri ateşe atmam

    "Daha yaşı oturmamış genç hakemleri FIFA hakemi yapmaya çalışıyoruz. Genç hakemleri ateşe atmam. Bunları o hakemlerimizi korumak için söylüyorum. MHK üyesi arkadaşlarıma görev verdim. Umut veren genç hakemlerimiz en fazla 1-1,5 sezon sonra her maçı idare edebilecek konuma gelecek."

    Hakem baskıyı yenmeli

    Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen hakem seminerinde hakemlerin saha içindeki baskıyı yendikleri ölçüde başarılı olabileceklerini söyledi. Hakemlerin çok hızlı ve doğru karar vermesi gerektiğini ve bunun, hakemlerin önemini artırdığını belirten Terim, "Geçtiğimiz günlerde bir hakemle yapılan bir röportaj okudum. Röportajda hakem arkadaş (bizim lobimiz olmadığı için önemli yerlere gelemiyoruz. Bu nedenle önemli görevler alamıyoruz) diyordu. Ben bu düşünceye katılmıyorum. Oraları bilen bir adam olarak söylüyorum. Siz başarılı olursanız oralara gelmek o kadar zor değil.



  • 2 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED