AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
İstanbul'da 15. kez caz

İstanbul'da 15. kez gerçekleştirilecek olan Akbank Caz Festivali, caz müziğinin devleri Patricia Barber, Dave Holland Quintet, Tord Gustavsen Trio, Abdullah İbrahim, Spanish Harlem Orkestra'yı ağırlayacak.

Akbank Caz Festivali'nin bu yıl 15.'sini düzenleniyor. Caz tutkunlarını yine dopdolu bir programla karşılayacak olan festival 5-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü bir çok müzisyenin performanslarını sergileyeceği festivalde caz müziğinin devleri Patricia Barber, Dave Holland Quintet, Tord Gustavsen Trio, Abdullah İbrahim, Spanish Harlem Orkestra sahne alacak. Akbank 15. Caz Festivali ünlü caz grupları ve müzisyenlerini birbiri ardına izlemek isteyen caz fanatikleri için bulunmaz fırsat.

Abdullah İbrahim'den Spanish Harlem'e

Organizasyonunu Pozitif'in gerçekleştirdiği Akbank 15. Caz Festivali'nin bu yıl en önemli ağır topları Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda olacak. Caz dünyasının en önemli piyanistlerinden Güney Afrika doğumlu 70 yaşındaki Abdullah İbrahim, caz dünyasının en özgür topluluklarından biri olan Italian Instabile Orchestra, 20 yılı aşkın bir süredir caz dünyasının nabzını tutmaya devam eden isimlerden biri olan Dave Holland, caz dünyasının en yaratıcı ve besteci ve düşünürlerinden Henry Threadgill ve son projesi Zooid, Norveçli yeni kuşak caz müziği piyanistlerinden Tord Gustavsen, salsa dünyasının en genç ve ateşli topluluklarından Spanish Harlem Orkestrası müthiş bir caz şöleni sunacaklar. Akbank 15. Caz Festivali Babylon'daki konserlerle devam edecek. Chicago Underground Quartet, Flanger, İlhan Erşahin, Tuna Ötenel, Şenol Küçükyıldırım&Aydın Esen, Clarinets, Rigmor Gustafsson& The Swedish Jazz Trio, Free Key Trio, The Happy Dog Project, Petrov, Khalife, Spassov, Hadzimanov Quartet, Henry Grimes, Marilyn Crispell, Andrew Cyrille, Troublemakers Live, Soweto Kinch bu mekanda seyircinin karşısında olacak.

Türk cazının yenileri Akbank Sanat'ta

Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde ise ilk performans Norveçli müzisyen, prodüktör ve trompet ustası Nils Petter Molvaer olacak. Norveçli DJ Paul Nyhus ve stüdyo sihirbazı Reidar Skaar'ın oluşturduğu Mungolian Jet Set'e İsmail Peşluk ve Aykut Sütoğlu eşlik ediyor.

Dahi dj/prodüktör ikili Richard Dormfmeister ve Rupert Huber'den oluşan Tosca yeni albümleri J.A.C'nin tanıtım turnesi kapsamında Akbank Caz Festivali'nin konuğu oluyor. Festival süresince Akbank Sanat Merkezi, Türk cazının yeni isimlerini ağırlarken, merkezde atölyelerin yanısıra her akşam 18:00-19:00 arası 4. kattaki cafede akşamüstü caz saati düzenlenecek. Akbank Caz Festivali kapsamında bu yıl gerçekleşecek en ilginç projelerden biri de Ornette Coleman bestelerinin davul öncülüğünde seslendirileceği konser. Murat Taner'in liderliğindeki ekip, şarkıların davul ile Ornette Coleman gibi tavizsizce çalındığı, metal tel yerine sicim gerilmiş kontrbasların müziği bulutların üstüne çıkaracağı, ayrıca saksafon ve trompete gitarın eşlik edeceği bir performans sergileyecek.

Açılış Patricia Barber ile

Yüzlerce yıllık gizemiyle Aya İrini, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, caz müziğinin kalbinin atmaya devam ettiği Babylon, Yeni Melek Performans Merkezi ve Akbank Sanat Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı Festival'de Akbank Sanat Merkezi'nde düzenlenecek söyleşi, seminer ve 'workshop'lar da yapılacak. 5 Ekim'de Ayi İrini'de Patricia Barber Quartet konseriyle başlayacak Akbank 15.Caz festivali 15 Ekim'de sona erecek. Açılış konserini gerçekleştirecek olan Patricia Barber, olağanüstü piyano tekniği ile 21. yy'da caz müziğine yön veren en yaratıcı isimlerden biri olarak kabul ediliyor. Barber, yenilikçi, cesur albümleri ve başarılı dünya turneleri ile caz dünyasının vazgeçilmez müzisyenlerinden biri.

  • KÜLTÜR SERVİSİ

  •  
    Şarkılarla
    'Kent Düşleri'

    Kent Düşleri konserinde Yeşilçam'dan İstanbul sahneleri eşliğinde İstanbul'un müziği, son 50 yılın efsane isimleri tarafından seslendirilecek.
    Sustalının ucunda aşk; Ağır Roman
    Yeldeğirmenleri, Kitap-lık'ın armağanı
    Kocaeli ŞT Tartuffe ile sahnede
    Gerçekçi ressamdan çarpıcı gölgeler
    Dünyanın çeşitli yerlerinde açtığı kişisel sergiler ile adını duyuran ressam Jale Yıldıran'ın resim sergisi 22 Eylül- 7 Ekim tarihleri arasında gezilebilecek. Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirilecek sergide, ressamın, gerçekçi üslubu ve gölgeleri kullanışındaki özen gözden kaçmıyor. Sergide; Yıldıran'ın tsunami felaketinde zarar gören AÇE'nin çocuklarına armağan ettiği tabloyu açık arttırma ile satılması planlanıyor.
    Bilgi tel: 0535 888 92 19

    İZDSO sezonu açıyor
    İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) sezonun açılış konserini bir köyde gerçekleştirecek. Bu kapsamda ilk konser 6 Ekim Perşembe günü İzmir'in Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü'nde verilecek. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü ve Sanatçısı Hakan Cem, yeni sezona ilişkin şu bilgileri verdi: "Açılış konserimizi, Urla'nın Bademler Köyü'nde vereceğiz. Cumhuriyet özel konserlerimiz, İzmir Valiliği ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle yapılacak. 2005-2006 sezonunda üniversite konserlerimizle gençlerimize ulaşmaya devam edeceğiz." Yıllardan bu yana sürdürdükleri '2010-2020'li yılların sanatseverlerinin yetişmesi'' çalışmalarına da devam edeceklerini ifade eden Cem, bugüne kadar 18 bin çocuğa ulaşan İZDSO'nun 2005-2006 Konser Sezonu'nda hedefini 30 bin çocuk olarak belirlediğini sözlerine ekledi.
    KÜLTÜR HARİTASI
  • Ani Çelik Arevyan'ın "Sokağa Çıktım" isimli sergisi Diyarbakır Sanat Merkezi'nde
    Bilgi tel: 0 412 228 9400
  • Müfettiş isimli oyun saat 20.00'de Ankara Büyük Tiyatro'da.
    Bilgi tel: 0 312 309 2414
  • Chico And The Gypsies & Ege'hih flemonko müzik konseri saat 21:00'de Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda.
    Bilgi tel : 0 212 296 3652
  • 4 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED