AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Dövüşe dövüşe
dünya turu

Pek çok kez beyazperdeye aktarılan Jules Verne'in ünlü klasiği 80 Günde Devri Alem'in son versiyonu ekranda. TV'de ilk kez yayınlanacak filmde Jackie Chan yani bol aksiyon ve komedi var.

Jules Verne'nin birçok kez sinemaya uyarlanan klasik romanı, dövüş ustası Jackie Chan ve komedyen Steve Coogan'in rol aldığı en komik ve hareketli uyarlaması ile ilk kez TV'de. Oscar ödüllü Jim Broadbent, Cesar ödüllü Cecile de France, Oscar ödüllü Kathy Bates ve ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger'de rol aldığı filmin kostümlerini 'Schindler'in Listesi' ve 'Piyanist' filmlerine imza atan Anna Sheppard üstlenmiş. Köyünden çalınan kutsal bir objeyi geri vermek için Çin'e gitmeye çalışan Passepartout çevresinde gelişen filmin konusu şöyle: Phielas Fogg ve Passepartout, Paris'e gitmek üzere buharlı gemiyle yola çıkarlar. Fogg, 'Londra Kulübü'nde dünyanın çevresini 80 günde dolaşacağına dair bir iddiaya girmiştir. Passepartout ise, köyünden çalınan kutsal bir objeyi geri vermek için Çin'e gitmek istemektedir. Kraliyet Bilim Akademisi Başkanı Lord Kelvin, onları durdurmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Fransız aktrist Monique de Grave de yolculuğa katılınca macera başlar.

80 Günde Devr-i Alem

Orj. Adı: Around the World in 80 Days Yön: Frank Coraci Oyn: Jackie Chan, Steve Coogan, Robert Fyfe, Cecile de France, Arnold Schwarzeneger Yapım Yılı: 2004 Türü: Aksiyon / Komedi
KANAL D / 20.00


Ramazan Günlüğü

 

Eyüp Sultan'da Sahur

Ramazan'ın ilk sahuru Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu sahur programı Eyüp Sultan'da Sahur'la ekrana geliyor. İlk sahur programının konuğu ise Prof. Dr. Cevat Akşit. Bir ay boyunca sıcak sohbetler, Ramazan'a özel eğlenceler ve tasavvuf müziğinin yeralacağı programda, İslam dünyasının önde gelen kişilerinin çok özel portreleri de ekrana getiriliyor.
[03.30/KANAL 7]

Nihat Hatipoğlu ile sahur

Ramazan boyunca Star'da canlı olarak yayınlanacak sahur programını, ilahiyatçı yazar Doç.Dr. Nihat Hatipoğlu hazırlıyor ve sunuyor. Bir ay boyunca canlı yayınlanacak programda İslam dini ile ilgili bilgilerin verilmesinin yanı sıra, seyircilerden, gerek telefon gerekse e-mail ile sorulan sorular cevaplandırılıyor. Programda tasavvuf müziği ve ilahiler de yeralıyor.
[03.50/ STAR]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Av-2
Teğmen Harrigan bir polistir. Şehirdeki uyuşturucu lordları teker teker öldürülmeye başlanır. Harrigan çok geçmeden cinayetlerin arkasındakinin uzaylı bir avcı olduğunu öğrenir. Predator, kurbanlarını avlayarak kafataslarını saklamaktadır. Görünmeyen ve hiç bilinmeyen güçlü silahlarla donanımlı olan Predator'u durdurmak ise Harrigan'a kalacaktır.
Orijinal Adı: Predator 2 Yön: Stephen Hopkins Oyn: Danny Glover, Gary Bussy, Kevin Peter Hall (Aksiyon)
KANAL 7 / 20.00

Parlak Yalanlar
Hayatını askerliğe adamış olan John Paul Vann, ülkesine döndükten sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Vietnam'da olanlara fazlasıyla aşina olan Vann, savaşla ilgili bilgilerin doğru aktarılmadığını, orada işlenen insanlık dışı suçların kamuoyuna anlatılmadığını görür. Albay Vann, çaresiz kalınca, gazeteci Burnett'e savaşın, bizzat şahit olduğu yüzünü ayrıntılarıyla anlatır.
Orj. Adı: Bright Shining Lie Yön: Terry George Oyn: Bill Paxton, Amy Madigan, Vivian Wu, Donald Logue (Drama)
TV8 / 21.05

Düşme Noktası
Federal polis görevlileri Pete ve kardeşi Terry, bilgi işlem hırsızlığından mahkum olan Leedy'yi ticari bir Boeing 747 ile federal hapishaneye götürmektedirler. Uçuş sırasında gerçekleşen bir terörist saldırısı sonucu Terry ölür, Leedy ise ortadan kaybolur. Pete, suçlu bulunur ve geçici bir süre için açığa alınır. Pete, hiç kimseyi gerçeği söylediğine inandıramamıştır.
Orj. Adı: Drop Zone Yön: John Badham Oyn: Wesley Snipes, Gary Busey, Yancy Butler, Michael Jeter (Aksiyon)
TGRT / 21.30

Özel Dedektif
Özel detektif Moses Wine, popüler bir politikacıya karşı düzenlenen bir karalama kampanyasını araştırmak üzere işe koyulur. Ama işler derinleştikçe farklı durumlar ortaya çıkar ve birdenbire işlenen bir cinayetle mesele iyiden iyiye karışır. Roger L. Simon'ın romanından sinemaya uyarlanan film, komedi ile maceranın iç içe geçtiği eğlenceli ve sürükleyici bir yapım.
Orijinal Adı: The Big Fix Yön: Jeremy Paul Kagan Oyn: Richard Dreyfuss, Susan Anspach, Bonnie Bedelia
Cnbc-e / 22.00

Uzay Kovboyları
Emekli olmuş dört savaş pilotu; Corvin, Hawkins, Sullivan, O'Neill, göreve çağrılırlar. 1950'lerde ABD Hava Kuvvetleri'nin gözbebeği olan bu 4 pilot, zamanla farklı alanlara yönelmişlerdir. Fakat aradan yıllar geçip de arıza yapan bir Rus uydusu ülkenin güvenliğini tehdit edince, bu 4 ihtiyar delikanlıya gün doğar.
(Space Cowboys) Yön: Clint Eastwood Oyn: C. Eastwood, Tommy Lee Jones, D. Sutherland, J. Garner
KANAL D / 00.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Deniz Feneri'nde Ramazan hazırlıkları
Ramazan'dan hemen önce Deniz Feneri Eyüp Sultan'dan canlı yayınla ekranlara geliyor. Ramazan hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Deniz Feneri ekibi, Eyüp Sultan'daki ramazan heyecanını ekrana taşıyacak. Salep toplayarak hayatını sürdürmeye çalışan bir kadının yaşadığı zorluklar, çöplerden geçimini sağlayan bir adam ve 6 çocuğunun geçimini üstlenen bir annenin dramı programın bugünkü konuları arasında.
[ 22.00 / KANAL 7 ]

Radyo 7'de İslam portreleri
Ramazan ayı boyunca Radyo 7'de, Peygamber Efendimiz, Aşere-i Mübeşşere ve Sahabenin önde gelenleri teatral bir formatla dinleyenlere ulaştırılıyor. Metinlerini Prof. Raşit Küçük'ün rehberliğinde, Dr. Şerafettin Kalay ve Mustafa Yürekli'nin yazdığı proje, yarından itibaren saat 10.00- 11.00'de 20'şer dakikalık sürelerle Radyo 7 dinleyenlerine ulaşacak.
Aliye, iş hayatında yükselişte
Sevilen dizi Aliye'de, Aliye çocuklarına duyduğu hasreti, Deniz'in kızkardeşi Gülsün'le gidermeye çalışıyor. Annesini çok özleyen Arda tuhaf bir durgunluk içinde, Ayşe ise herkesi tedirgin edecek kadar saldırganlaşmıştır. Valentino Naci'nin teklifi, Aliye'nin iş hayatında değişikliklere sebep olur. Meriç ve Kahraman birlikte tatil yapmak için Aliye ve Deniz'i de ikna etmeye çalışır. Leyla ise, kaynana İkbal'in de gözüne girme telaşında. Aliye'nin yükselişini çekemeyen Süheyla ise Sinan'a bilgi sızdırmaya devam ediyor.
[21.45/ATV]

Bir mektubun ve bir bayramın sırlı gerçekleri
Sırlar Dünyası yepyeni iki sırlı hikâye ile ekranda: Mektup ve Kurbanın Bereketi. İlk öyküde, Şırnak'ta vatani görevini yapan Melik adlı bir gence, emanet edilen bir mektup ve genç askerin o mektubu yerine ulaştırdığında yaşadığı şokun hikayesi anlatılıyor. Programın ikinci öyküsü Kurban Bereketi'nde ise, Tacikistan'a öğretmenlik için giderken hayatını kaybeten Salih'in anne ve babasının gördükleri rüyalar ve oğullarıyla ilgili bir Kurban Bayramı'nda karşılarına çıkan gerçek anlatılıyor.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]

Ömer Seyfettin'den bir Çanakkale öyküsü
Beyazcamda Ömer Seyfettin hikayeleri sürüyor. 13 bölümden oluşan dizinin yönetmenliğini Erhan Tursun ve Gürsel Ateş üstleniyor. Çanakkale'den Sonra adını taşıyan dizide, İtilaf devletleri Çanakkale Boğazına harekat düzenler. Fakat, düşünülenin aksine donanmaları ağır kayıp verir. Askerler, halka, imparatorluğa, hatta partiye de umut olmuştur. Savaş nedeniyle hayata küsmüş olan Muhittin ise, zaferden sonra evlenir ve çocuğu olur. Yeni doğmuş olan bebeğinin adını Ülkü koymuştur.
[ 22.00 / TRT 2 ]
4 Ekim 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED