AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Tarihi yürüyüşte dev bir adım attık

Başbakan Erdoğan, AB ile varılan uzlaşmayı, "Türkiye tarihi yürüyüşüne uygun dev bir adım attı. Milletimizin iradesiyle örtüşen bir mutabakata vardık" diye değerlendirdi

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Türkiye tarihi yürüyüşüne uygun dev bir adım atmıştır" dedi. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde 6 saatlik görüşme maratonun ardından yaptığı değerlendirmede, varılan uzlaşmayı, "Her türlü başarının sahibi aziz milletimizdir" sözleriyle değerlendirdi.

Cumhuriyetin kuruluş idealleri ve AB'de en önemli merhalenin geride bırakıldığını belirten Erdoğan, "Müzakere aşamasına gerçekten uzun, yorucu ve birçok zorluklarla dolu görüşmeler sonunda ulaştık, gerçekleştirebildik" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yolculukta bu tür zorluklar olacak, bunları biliyoruz, birçok engeller olacak. Son ana kadar da nasıl devam ettiğini, nasıl zorlukların aşıldığını bizden önce bu tecrübeyi yaşamış ülkelerin liderleriyle yaptığımız görüşmelerden biliyoruz. Şu anda da, 17 Aralık öncesinde de yaşadık; hele şu son bir hafta içerisinde farklı bir şekilde arkadaşlarımızla birlikte bizzat yaşadım. Bu yol boyunca yegane desteğimiz milletimizin yüce iradesi olmuştur. Her türlü başarının sahibi aziz milletimizdir."

Milli iradeyle örtüşüyor

Erdoğan, gayretlerinin 17 Aralık'ta Türkiye'ye verilen sözler doğrultusunda ilan edilen hassasiyetlerin korunmasına yönelik olduğunu belirterek, "Daha önce de ifade etmiştim, siyasi ilkelerimiz ve Türkiye'nin milli menfaatine uygun olan duruşumuza her zaman olduğu gibi sonuna kadar sahip çıktık. Sonuçta milletimizin değişim iradesiyle örtüşen bir mutabakata varıldı" dedi.

Müzakerelerin başlamasıyla ilgili spekülasyonlar yapılacağını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yok açık uçluydu, yok şuydu, buydu. Bunlar gerçekten dürüst olmayan, çirkin yaklaşımlar. Her müzakere şüphesiz ki açık uçlu olarak başlar, hedef konur ve bu da tam üyeliktir. Türkiye, tarihi yürüyüşüne uygun dev bir adım daha atmıştır. Bu başarı Türkiye'nin, hepimizin, milletimizin başarısıdır."

Beklentilerimiz karşılandı

Erdoğan, müzakere çerçeve belgesinin beklentilerini karşılayacak şekilde oluşturulduğunu belirterek, "Aklı selim galip gelmiştir. Küresel barış ümitlerimiz güçlenmiştir. Ortak tercih medeniyetler ittifakından yana tezahür etmiştir. Vakur duruşuyla bu çalışmalarımızda bize güç veren aziz milletimizin her birine teşekkür ediyorum. Bu sonuçta katkısı olan başta Avrupalı dostlarımız olmak üzere tüm dostlarımıza gösterdikleri liderlikten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.



4 Ekim 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED