AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Gazetecilere Katrina dayağı

Katrina Kasırgası'nın New Orleans kentinde yol açtığı büyük zararı izlemeye çalışan gazeteciler, ABD polisinin şiddetine maruz kaldı. İki gazeteci, çatışma izlerken dayak yedi, bir diğeri gözaltına alındı.

ABD'nin New Orleans kentini etkileyen Katrina Kasırgası'nın yol açtığı zararları izlemek isteyen gazeteciler, ABD polisinin şiddetine maruz kaldı. Kanada'da yayımlanan "Toronto Star" gazetesi muhabiri Tim Harper ve fotoğrafçısı Lucas Oleniuk, polis ile talancı oldukları iddia edilen kişiler arasında yaşanan çatışmaları izlerken polisin saldırısına uğradılar. Silahla gazetecileri tehdit eden polis, Oleniuk'un kendilerini hırsız döverken görüntülediğini farkedince foto-muhabirini şiddetle yere yatırarak, içinde 350 kare bulunan iki fotoğraf makinesinin hafıza kartını sildiler. Basın kartı yırtılan gazeteci, fotoğraflarını geri isterken polis, hakaret ederek, onu dövmekle tehdit etti. Gazetesinde yayımlanan bir haberde New Orleans'taki durumu aktaran gazeteci Harper, polisten söz ederken "Kentte denetimi ele geçirmeye çalışırken şüphesiz ki gazetecileri birer engel olarak görüyorlar" dedi.

Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Katrina Kasırgası'nın yol açtığı felaketi izlemeye gelen gazetecilere ABD polisinin gösterdiği tavrı bir açıklama ile kınadı.

New Orleans'a 25 bin ceset torbası

ABD'de Katrina kasırgası kurbanları için New Orleans ve civarına 25 bin ceset torbası gönderildi. Yetkililer felakette kaç kişinin öldüğünü hala bilmediklerini, sadece sular çekildiğinde karşılaşacakları manzaraya hazırlıklı olmak istediklerini söylüyor. Halen 83 olan resmi ölü sayısının 30'unu sular altında kalan bir huzur evinin sakinleri oluşturuyor. Kasırga sonrasında cesetler, kanalizasyon suları, paslanan araçlar, petrol ve kimyasal atıklarla zehirlenen sulardan hastalık kapan 3 kişi ölürken, 1 kişinin durumu ciddiyetini koruyor. New Orleans sokaklarını dolduran suların sağlığa son derece zararlı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ray Nagin, herkesin tahliyesini istedi.

New Orleans suya gömülüyor

New Orleans yavaş yavaş batarak suya gömülüyor. Bilim adamları, New Orleans'ın her geçen gün suya gömüldüğü konusunda uyarıyor. Mississipi Deltası'ndaki bu tarihi şehri yeniden inşa etmek konusunda yetkililerin iki kez düşünmesi gerekiyor. Önümüzdeki yüz yıl içinde bölgenin tamamının denize gömüleceği tahmin ediliyor. Bilim adamları, bölgede deniz seviyesindeki yükselişin 18 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, küresel ısınma nedeniyle bu yükselişin arttığını belirtiyorlar.



9 Eylül 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED