AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Dizide oynuyor, TV seyredenlere kızıyor

Restoran işleten bir ailenin öyküsünün anlatıldığı Maki adlı dizide, öğrencileri ve eşiyle birlikte oynayan Müşfik Kenter, TV'nin tembel işi olduğunu söylüyor. Kenter, "Oturup evlerinden çıkmadan TV seyrediyorlar, Türkiye'de yerleşmedi sanat olayını takip etmek" diyor.

  • HANDAN KAZANCI
    Sevmek Zamanı, Murtaza, Hayallerim, Aşkım Ve Sen, Hakkari'de Bir Mevsim ve Dar Alanda Kısa Paslaşmalar gibi pekçok filmde rol alan tiyatronun duayeni Müşfik Kenter, son günlerin beğeni ile izlenen dizisi Kapıları Açmak'ta tek bölüm canlandırdığı Hafız Seyit'ten sonra yeni bir dizi ile ekranda. Önümüzdeki günlerde Show TV'de başlayacak olan Maki adlı dizide, çocuklarının mutluluğu için canla başla çalışan Bahtiyar karakterini canlandıran Kenter'e dizide gerçek hayattaki eşi Kadriye Kenter, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Melih Görgün ve Aslı Yılmaz gibi isimler eşlik ediyor.

    Bir restoran olan Maki'de canla başla çalışarak yaşayan bir ailenin öyküsünün anlatıldığı dizide, kendi öğrencilerinin de rol aldığını aktaran Kenter, Maki'nin eski bir proje olduğunu ve yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışıldığını aktarıyor: "Gecikme ile başladık ama güzel bir proje. İnşallah güzel olacak. Ben beğendiğim için kabul ettim bu dizide olmayı."

    Bu sene eşi Kadriye Kenter ile Nasrettin Hoca adlı oyunda rol alan Müşfik Kenter, tiyatro seyircisinin bu ikiliden hoşlandığını söyleyerek, "TV izleyicisinin de iyi bulacağını düşünüyorum. Sıcak bir dizi ve aile var içinde. Aile önemli ve aileyi ayakta tutmak gerek. Türkiye'yi ayakta tutan da ailedir. Onun için hoş bir dizi olacak diye düşünüyorum" diyor.

    Maki'nin farklı bir dizi olacağının altını çizen Kenter, "Dizide iyi bir aile çıkıyor ortaya. 4 tane çocuk, bir ana baba, bir lokanta işletiyorlar ve çalışan bir aile çıkıyor ortaya. Hepsi birden çalışıyor. O açıdan önemli" diyor. Tiyatronun zor bir meslek olduğunu dile getiren Kenter, "Oyunculuk meşakkatli bir iştir. Onun için bu işi yapan herkesi gönülden seviyorum" diyor ve ekliyor, "Yeni oyuncular iyi yetişiyor. Bu dizide oynayan öğrencilerim var. Hepsinin lokomotif olması gerekmiyor. Çünkü tiyatro öyle bir şey ki vagon da lazım."

    Tiyatro ileri, seyirci geri

    Türkiye'de tiyatronun çok ileri olduğunu ancak buna rağmen seyircinin geri olduğunu söyleyen Kenter, "Gerçekten çok güzel oyunlar çıkıyor, dünya çapında, Avrupa çapında, ama seyirci ne yazık ki o kadar ilgi göstermiyor" diyor.

    TV'nin tembel işi olduğunu söyleyen Kenter, "Oturup evlerinden çıkmadan seyrediyorlar. Hava soğuk oluyor gelmiyorlar, kar yağıyor gelmiyorlar. Türkiye'de hala yerleşmedi bir sanat olayını takip etmek" diye konuşuyor.

    'Tiyatro oyuncuları TV'de para kazanmak için çalıştıklarını söylerler, siz de böyle mi düşünüyorsunuz' diye sorduğumuz Kenter, "Bir yerde öyle tabii. Herkes para için yapıyor. Tiyatroyu da para için yapıyoruz işimiz o çünkü. Televizyonun keyfi başka, tiyatronunki başkadır. Her şeyin bir çalışma tarzı var. Tiyatroda başka türlü çalışırsın, burada başka türlü, eğer ondan da keyif almazsan yapmayacaksın. Sadece para için yapılmaz hiçbir iş" diyor sözlerinin sonunda.

    TİYATROCULARA İYİ DAVRANMAK GEREK

    Müşfik Kenter, son günlerin tartışmalı konusu olan, pekçok tiyatrocunun istifası ile sonuçlanan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in görevden alınmasını ise şöyle değerlendiriyor: "Devlet Tiyatroları'nı bu şekilde sokağa dökmeleri hoş değil. Tiyatroya saygı göstermek gerekir." Devlet Tiyatroları'nın verimsiz olmakla eleştirildiğini hatırlattığımız Kenter, "Türkiye'nin her tarafında Devlet Tiyatrosu açıldı. İnsanlar oralara gidip oyun oynuyorlar, görev yapmıyorlar, diye bir şey yok. Ben de DT'de 4 sene çalıştım. Yıldız Kenter senelerce çalıştı. Çok güzel oyunlar çıkardık, ödenekli tiyatrolarda da ödeneksiz tiyatrolarda da. Devlet Tiyatroları, Şehir Tiyatroları bu işin temelini oluşturmaktadır. Onlara iyi bakmak, iyi davranmak gerek. Hoş bir şey değil, kolay yetişmiyor insanlar" diyor.


    Hababam askere giderse neler olur?

    Rıfat Ilgaz'ın unutulmaz klasiğinden uyarlanan film, TV'de ilk kez ekrana geliyor. Hababam sınıfı bu kez sınırlarını genişletip okul sıralardan farklı bir mekanda izleyici karşısına çıkıyor. Filmin konusu şöyle: Yaşıtları çoktan iş güç sahibi olan Hababam sınıfı öğrencileri, okul müdürü Deli Bedri'nin bulduğu çözümle bir sabah ansızın askeri inzibatlar tarafından uyandırılır. Haylazlıkları artık tahammül edilemeyecek boyutta olunca, tek çare adam olmaları için kışlaya gönderilmeleridir. Kırk yıllık Hababam değişmez ve son sürat yaramazlıkları devam eder. Öğretmenlerden sonra uğraşma sırası artık komutanlarındadır. Hababam ve aynı bölükteki sadece kızlardan oluşan diğer bir tabur arasında rekabet başlar.

    HABABAM SINIFI ASKERDE

    Yön: Ferdi Eğilmez Oyn: Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar, Halit Akçatepe, Memet Ali Alabora, Şafak Sezer, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz Yapım yılı: 2004 Müzik: Melih Kibar
    KANAL D / 20.00


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Gerçeğin Peşinde
    Sydney Pollack'ın yönetmenliğini üstlendiği film, Harrison Ford ve Kristin S. Thomas'ı buluşturuyor. Filmin konusu şöyle: Komiser Yardımcısı Broeck'un karısı Peyton, Miami'ye giderken düşen uçakta ölür. Kadının yanında oturan Cullen, Kongre üyesi Chandler'ın eşidir ve kısa süre sonra kazada hayatını kaybeden eşlerin aralarında bir ilişki olduğu anlaşılır.
    Orj Adı: Random Hearts Yön: Sydney Pollack Oyn: Harrison Ford, Kristin Scott Thomas, Charles S. Dutton
    TRT 1 / 20.55

    Barışçı
    Rusya'da nükleer savaş başlıkları taşıyan bir tren kaza yapar. Bu olay nükleer uzmanı Dr. Julia Kelly'nin dikkatini çeker. Olayı biraz araştırınca bunun çalınan savaş başlıklarını ört bas etme operasyonu olduğunu fark eder. Kayıp nükleer başlıkları bulmakta görevlendirilen Kelly'ye özel operasyonlar birliğinden Albay Thomas Devoe yardımcı olarak görevlendirilir.
    Orijinal Adı: The Peacemaker Yön: Mimi Leder Oyn: George Clooney, Nicole Kidman, Marcel Iures (1997) TGRT / 22.00

    Gerilim
    Michael Crichton'ın romanından uyarlanan filmin konusu şöyle: Bir araştırma uydusunun Arizona yakınlarındaki küçük bir kasabaya düşerek parçalanması beraberinde büyük tehlikeler getirir. Dünya dışından gelen ve son derece ölümcül olan bir virüs bu kaza sonrasında serbest kalır ve kasabadaki hemen herkesin kısa bir süre içinde ölümüne neden olur.
    Orj. Adı: The Andromeda Strain Yön: Robert Wise Oyn: Arthur Hill, David Wayne, James Olson, Kate Reid
    Cnbc-e / 22.00

    Paranoya
    Ablasının yatalak ve konuşamayacak halde olmasını fırsat bilen kız kardeş, daha önce yazdığı bir romanını daktilo edecek birini aramaktadır. Romanın konusu seri cinayetlerden oluşmaktadır. Genç bir kız hapisten çıktıktan sonra, bu kadının dört çocuğunun da en yakın arkadaşı olarak olayların içine çekilir. Romanın yazımı sırasında meydana gelen cinayetler ise tek şüpheli olarak genç kızı göstermektedir.
    Orijinal Adı: Paranoia Oyn: Maud Forget, Myriam Boyer, Cecile Cassel, Malik Zidi, Ged Marlon
    SAMANYOLU / 23.00

    Dövüş Kulübü
    Adları kendilerince konmayan ve x generation olarak tabir edilip, bütün kötülüklerin sorumlusu olarak görülen bir kuşağın yaşadıklarını anlatan filmin konusu şöyle; Uykusuzluk çeken sigorta müfettişi Jack, doktora gider ancak doktor onu tedavi etmeyi reddeder. Bu arada Jack, Tyler Durde adında biriyle tanışır.
    Orj. Adı: Fight Club Yön: David Fincher Oyn: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter (1999)
    KANAL D / 24.00

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Para hırsıyla kör olan bir kadının hazin sonu
    Yönetmenliğini Çelik Berksoy'un yaptığı Büyük Buluşma Özel bu akşam, gözü doymak bilmeyen bir kadının, Hanımağa'nın öyküsünü anlatıyor. Konu şöyle gelişiyor; orta halli bir kadın olan Hanımağa'nın çevresindeki herkes onun para hırsından rahatsızdır. Bu sebeple babası vefat ederken miras bıraktığı tarlalardan fakirlere pay vermesini vasiyet eder. Hanımağa bu tarlada yüklüce bir hazine bulur. Ancak kadın onca servetine karşın yalan ve hileden vazgeçmeyecektir.
    [ 21.30 / SAMANYOLU ]

    Milli Eğitim Bakanı'yla yeni eğitim-öğretim yılı
    Dicle Eren'in Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile yapacağı özel röportaj bugün canlı yayınla ekrana geliyor. Bakan Çelik'in, Eren'in liselerin 4 yıla çıkmasıyla birlikte sınıf ve öğretmen açıkları nasıl karşılanacağı ile ilğili sorularını cevaplandıracağı programda ayrıca Çelik, ilk öğretim müfredatında ne gibi değişiklikler yapıldığı, orta öğretim sınav sistemini bekleyen değişikliklerin neler olduğu ve Meslek Liseleri ile ilgili yapılanlar çalışmalar hakkında merak edilenleri anlatıyor.
    [ 15.05 / CNN TÜRK ]

    'Kalp Gözü' için faydalı iki dram daha
    Süleyman Çobanoğlu'nun kaleminden Kalp Gözü ve en güzel bölümleriyle ekrana gelmeye devam ediyor. Programda bu akşam ilk olarak ekrana gelecek olan Saat adlı öyküde, bir deniz kazasında eşini kaybettikten sonra evlere temizliğe giderek yaşlı annesine ve oğluna bakmaya çalışan bir kadının dramı ekrana getirilirken, ikinci hikaye Kibir ve Merhamet'te ise bir yönetici ile bir kapıcının öyküsü ekrana getiriliyor.
    [ 20.00 / KANAL 7 ]
    9 Eylül 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED