AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y E M E K
Trakya'da et yemenin
tadı bambaşka oluyor

Bazen şehrin gürültüsünden, stresinden ve kalabalığından bunaldığım zamanlarda günü birlik seyahatler derdime fazlasıyla deva olur. Böylece hem değişik yerleri görebilme fırsatım oluşur, hem de gittiğim yerlerin değişik mekanlarında değişik lezzetlerini tatma imkanım artar. Yine böyle bir zamanımda, o enfes etlerinden de yiyebilmek umuduyla Ahmet abimle beraber Trakya yollarına düştük. Trakya etlerinin lezzetini ve o etlerle yapılan lezzetli yemeklerin tadını, damak tadına düşkün herkes bilir. Trakya etlerinin bu kadar lezzetli, pespembe ve yumuşacık olması herhalde memleketinin havasından, suyundan, ikliminden kaynaklanıyor olsa gerek. İstanbul-Trakya arası uzun bir yolculuk sonrası kimi zaman gezip kimi zaman dinlenerek karnımızı iyice acıktırdık. Daha önceden gittiğimiz Yayla Kasap, acıkan karnımıza deva oldu.

Yayla Kasap; kasap dükkanı olmasının yanı sıra, yan tarafında işlettiği lokantası ile de hizmet veriyor. Bir anlamda kasap ile lokanta iç içe. Yemeğimize açık havada, her şeyini kendilerinin imal ettiği kavurma ve sıcak ekmekle başladık. Yemeğin yanında servis edilen kuru soğan ve acı yeşil biber, kavurma ile beraber damağımızda nefis bir lezzet bıraktı. Ana yemek tercihimizi tamamen Yayla Kasabın sahibi Halil Usta'ya bıraktık. Sırasıyla masaya dizilen çeşitler mükellef bir ziyafet sofrasını aratmayacak görüntüdeydi. Tadına ilk olarak baktığım kasap köftenin tadı kıvamındaydı. İçerisine az miktarda eklenen sarımsak, köftenin lezzetini artırmaya yetmişti. Ardından servis edilen bifteğin yumuşaklığı ve lezzeti.... Dağlardan toplanmış kuru kekik ve tarladan yeni toplanmış, tazecik domatesle yapılan çoban salata, etin yanına yakışabilecek en iyi tercihlerdendi. Kapanış sucuk ziyafeti ile oldu. Bütün bu saydığım et çeşitlerinden ne kadar yediğimi hatırlamıyorum fakat hatırladığım bir gerçek var ki o da gerektiğinden fazla yediğim...

KAVURMANIN TARİFİ:

Dana etinde sinir ve yağ olamayacak.İç yağı ve tuz böbrek yağı kavruluyor.6 saatte odunda pişiriliyor ve gerçek kavurma böyle oluyor.

NASIL GİDİLİR?

Yenice beldesi Pınarhisar KIRKLARELİ
Tel: 0288 6855004

FIRINDA OĞLAK

Mükellef ziyafet sofrasında yemeğimi yerken ağacın altında biraz düşündüm; sadece Yayla Kasabı'nda yemek yemek için bir daha Yenice Beldesi'ne gelir miyim diye. İçimden, daha çok midemden gelen bir ses o anda "Evet" cevabını verdi. Halil Usta ile yaptığımız sohbette, önceden haber verildiği taktirde fırında oğlak yapabileceğini iletti. Bu söz, Yenice Beldesi'ne gelmek için en büyük neden değil midir sizce? Daha sonrada gittiğim doğal yöntemle üretim yapan ''tozukaşar''; ''Yenice kaşarları da yenmeye değer lezzetler idi. Trakya'ya yolunuz düşer de, Yenice beldesinin yakınından geçerseniz Yayla Kasabı'na uğrayın. Hem taze ve güzel et alırsınız, hem de kendinize ziyafet çekmiş olursunuz.


3 Eylül 2005
Cumartesi
 
RAMAZAN BİNGÖL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED