AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Zaman gazetesinin yakınında uçaksavar mermisi bulundu
    Zaman gazetesinin yeni binası yanında bulunan şüpheli poşette, çok sayıda otomatik silah mermisi ve uçaksavar mermisi ele geçirildi. Yenibosna'da bulunan Bahçelievler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü önündeki parkta dün sabah saat 07.30 sıralarında şüpheli bir poşet fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Gelen şüpheli poşet ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, bölgede geniş çaplı inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda fark edilen şüpheli paket nedeniyle çevrede güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanlarının incelediği poşetin içerisinde 24 adet uzun namlulu otomatik silah mermisi, 4 adet de uçaksavar mermisi bulundu. Güvenlik güçleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

  • İSTANBUL (İHA)

  • Bilgisayar hatası OKS yerleştirmesini iptal ettirdi
    Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'nın (OKS) 2. yerleştirmesinde, Ankara'daki okullara yerleştirmeler iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu yıl ilk defa internet üzerinden gerçekleştirilen OKS sonuçları üzerinde yapılan incelemede, Ankara'daki Anadolu liselerinin kontenjanlarının tespit ve listelendirilmesi sırasında bilgisayara veri girişinde teknik hata yapıldığı belirtildi. Buna bağlı olarak 6 okulun kontenjanının fazla, 11 okulun kontenjanının ise eksik tespit edildiği bildirilerek, tercih ve yerleştirmenin de bu veriler üzerinden yapıldığı kaydedildi. Bakanlığın hatalı yerleştirmeleri; okullardan gelen şikayet üzerine ortaya çıktı. Ankara ilindeki Anadolu liselerine kayıt yapılmaması, yapılmış olanların geçersiz sayılması belirtilen açıklamada, bugün açıklanacak doğru sonuçlara göre kayıtların gerçekleştirileceği belirtildi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

  • Birtan Altınbaş davası yeni savcıya havale
    Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş'ın 1991 yılında gözaltında ölümüyle ilgili olarak haklarında dava açılan, o dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan 4 polis memurunun yargılanmasına devam edildi. Duruşma savcısının yerine dünkü duruşmaya Savcı İsmail Kantaş çıktı. Mahkeme Başkanı savcının talebi doğrultusunda, yeni savcıya dosyayı incelemesi için süre verdi.

  • ANKARA

  • Camideki gösteride 2 kişi serbest
    Fatih Camii'nde cuma namazı sonrası yapılan gösteriye ilişkin gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan S.U. ve K.C, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan bu 2 kişi, daha sonra serbest bırakıldı. Olaya ilişkin gözaltına alınan ve önceki gün adliyeye gönderilen 7 kişiden 2'si tutuklanmıştı.

  • İSTANBUL (A.A)

  • Şahin'e müebbet isteniyor
    Sahra Operasyonu soruşturması kapsamında Sedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 53 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 9. Ağır Ceza'daki duruşmaya, Sedat Şahin'in de aralarında yer aldığı tutuklu 19 sanık katıldı. İddianamede, Şahin'in 3 kez uygulanmak üzere "taammüden adam öldürmeye azmettirmek" suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Bu arada İtalya'da Hüseyin Saral'ın öldürülmesi olayına adı karışan Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin Belçika polisi tarafından yakalandı.

  • İSTANBUL

  • Anneye bağımlı çocuk okuldan korkuyor
    Uzmanlar, annelerine aşırı bağımlı olarak büyümüş çocuklarda okul korkusunun daha yoğun olarak görüldüğüne dikkat çekerek, ebeveynleri, çocuklarını iyi dinlemeleri ve onlara karşı dürüst olmaları konusunda uyarıyor. Okul korkusunun temelinde, çocuğun bağlandığı birinden ayrılma kaygısının yattığını belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Doktor Gürkan Odabaşıoğlu, okul korkusunun, çocuğun sevdiği kişiden ayrılmakta çektiği sıkıntının sonucu olarak görüldüğünü belirterek, çocuklarda her yaşta ortaya çıkabilecek bu durumun en sık olarak ilk ayrılıkların yaşandığı 6 - 7 yaşlarında, ilkokula başlama dönemlerinde görülse de, 11 - 14 yaşlarında da sık olduğunu söyledi. Odabaşıoğlu, "Özellikle annesine bağımlı, yalnız kalamama, gece kabusları, hayvanlardan aşırı korkma gibi şikayetleri bulunan çocuklarda okul korkusu daha sık görülür" dedi.

  • En sevilen Vali Yazıcıoğlu anıldı
    Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, ölümünün 2. yılında, Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı. Vali Yazıcıoğlu'nun kardeşi AK Parti Ankara Milletvekili M. Said Yazıcıoğlu, Söke Asri Mezarlığı'ndaki törende, kısa bir konuşma yaparak, gelenlere teşekkür etti. Aydın Valisi Mustafa Malay ise merhum Recep Yazıcıoğlu'nun Türkiye'nin her köşesinde sevilen bir vali olduğunu söyledi. Vali Yazıcıoğlu'nun kızı Necla Yavi ise babasını her geçen gün daha çok özlediklerini ifade ederek, "Türk halkındaki Recep Yazıcıoğlu sevgisini hissettikçe acılarımız azalıyor'' dedi.

  • SÖKE

  • Diş hekimine tinerci saldırısı
    Ümraniye Yeni Çamlıca Mahallesi Acarlar Sitesi'ndeki muayenehaneye önceki akşam saat 18.30'da gelen 18-20 yaşlarındaki iki kişi, dişhekimi Gülhanım Durmuş'tan (48) para istedi. Olumsuz cevap alan tinerciler, boğazını kestikleri Durmuş'u 30 yerinden bıçakladıktan sonra cep telefonu ile cüzdanını alarak kaçtılar. Olaydan bir süre sonra büroya gelen kardeşi Şaban Korltürk tarafından hastaneye kaldırılan Gülhanım Durmuş'un durumu iyi olduğu bildirildi. Olaydan sonra Gülhanım Durmuş'un verdiği eşkal ve ve bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, iki kişiyi gözaltına aldı bir kişi ise aranıyor. MURAT PALAVAR/ İSTANBUL

  • Sahte rakı mağdurları üç trilyon istiyor
    Gaziosmanpaşa'da sahte rakı içerek çeşitli sağlık sorunları yaşayan 5 kişi, "kusurlu olduğunu" iddia ettikleri İçişleri, Sağlık ile Tarım ve Köyişleri bakanlıklarından, toplam 3 milyon YTL (3 trilyon lira) tazminat istedi. Gaziosmanpaşa'daki bir restoranda rakı içince metil alkolden zehirlenen Arif Kaya, Bünyamin Yıldız, Mücahit Erman, Nevzat Ünal ve Şerif Uyanık'ın avukatı Hikmet Şenses, tazminat taleplerini içeren dilekçeleri ilgili bakanlıklara gönderdi. Avukat Şenses'in İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği dilekçelerde, beş kişinin sağlık sorunları yaşadıkları belirtildi.

  • İSTANBUL

  • Maganda kurşunu 5 yılda 25 can aldı
    Emniyet istatistiklerine göre, meskun mahalde silah atma olaylarında 5 yılda 25 kişi hayatını kaybetti, 531 kişi yaralandı. 2000-2005 yılları arasında polis sorumluluk bölgesinde "Meskun mahalde silah atma" suçunu işleyen 32 bin 261 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Olaylarda, 6 bin 793'ü ruhsatsız, 5 bin 601 ruhsatlı silaha el konuldu. Türkiye genelinde 2005 yılı Haziran ayı itibariyle 601 bin 689 ruhsatlı silah bulunduğu kaydedildi. Öte yandan dün de Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde havaya rastgele ateş açan bir kişi, arkadaşını yaraladı.

  • ANKARA, KASTAMONU (A.A)

  • Bakırköy'de asfalt hamlesi başladı
    İstanbul'un en modern ilçelerinden biri olarak bilinen Bakırköy'ün cadde ve sokaklarının köstebek yuvası şeklinde olduğunu gördüklerini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,"Kamuoyunda bilinen Bakırköy'ün altyapı sorunu yok deniyordu. Üzülerek gördük ki Bakırköy'ün cadde ve sokakları berbat haldeydi. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler sadece 2005 yılı içerisinde 79 bin ton asfalt döktüler. Bu rakam Bakırköy'de bizim yönetimimizden önce son 5 yılda Bakırköy'de dökülen asfalt miktarından fazladır. Bakırköy'ün yıllardır ihmal edilen bu sorununu kesinlikle ortadan kaldıracağız" dedi.

  • Bakana 'yobaz' dedi, eğitime destek oldu
    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir yazısında kendisine "yobaz" ve "çağdışı" diye hakaret eden Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Oktay Akbal aleyhine açtığı tazminat davasından kazandığı 12 milyar 760 milyon TL'yi, "Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyasına bağışladı. Bakan Çelik, Cumhuriyet Gazetesi'nde 18.9.2003 tarihinde Oktay Akbal tarafından kaleme alınan "Yeni bir ırkçılık mı?" başlıklı yazıda kişilik haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle Akbal aleyhine tazminat davası açmıştı. dava sonucunda mahkeme Cumhuriyet Gazetesi'ni 12 Milyar 760 milyon TL tazminat cezasına çarptırdı. Çelik, dava ile kazandığı parayı "EğitimeYüzde Yüz Destek" kampanyasına bağışladı.

  • YAKUP BULUT, ANKARA

  • İETT, 12 eylülde kış tarifesine geçecek
    İETT, 12 Eylül Pazartesi günü kış tarifesine geçecek. İETT Genel Müdürlüğü Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kurumun kış tarifesini başlatacağı pazartesi günü yeni eğitim ve öğretim yılının da başlayacak olması nedeniyle sefer sayılarını artırdığı belirtildi. Açıklamada, "İstanbul'da okul yoluna düşecek olan 2 milyon 200 bin öğrenciyle birlikte pazartesi günü mevcut trafik yoğunluğunun artacağını göz önüne alan İETT yetkilileri, bununla ilgili olarak bazı ek tedbirler aldı. İETT, mevcut otobüs sayısını 2 bin 16'dan 2 bin 240'a çıkararak sefer sayısını artırdı. Bazı hatlara ise ek seferler kondu" denildi.

  • İSTANBUL (A.A)



  • 9 Eylül 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED