AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
'Kürt kökenli vatandaşım terörün aracı olmamalı'

Terör eylemlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, 'Terör örgütünü muhatap almadığını 'vurgulayarak, "Kürt kökenli vatandaşımın terör odaklarının aracı haline gelmesini istemiyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kürt kökenli vatandaşların terör odaklarının aracı haline gelmesini, onların kayba uğramasını istemediğini" belirterek, "Çünkü terör örgütleri, bu mantıkla, anlayışla hem Kürt kökenli vatandaşlarımıza hem de ülkemize zarar veriyorlar" dedi. Erdoğan, Kanal D Ana Haber Bülteni'nde Mehmet Ali Birand'ın sorularını cevaplandırdı

Birand'ın son günlerde yaşanan terör olaylarını hatırlatarak yönelttiği "Aldığınız koku nedir?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bizim açıklamamızdan sonra özellikle gerek Türkiye içinde gerekse Türkiye dışında çok ciddi gelişmeler oldu" diyerek şöyle devam etti: "Bu tezimizi paylaşmayanlar, aynı bildikleri istikamette devam ediyorlar. Bu arada hedef olarak terör örgütünden çok Kürt kökenli vatandaşımı alıyorum, benim için o önemli. Kürt kökenli vatandaşımın terör odaklarının aracı haline gelmesini istemiyorum, onların kayba uğramasını istemiyorum. Çünkü terör örgütleri, hem Kürt kökenli vatandaşlarımıza hem de ülkemize zarar veriyorlar."

Eylemler AB sürecini engellemek için

Başbakan Erdoğan, "Bu konular sizi kaygılandırıyor mu?" sorusuna karşılık, "Dikkat ederseniz bu hareketlenme özellikle Avrupa Birliği sürecini yakaladığımız bir anda oldu" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, "Onun için mi oldu?" sorusuna karşılık, "Bunları, AB'ye giriş sürecini engellemeye yönelik adımlar olarak ve ülkemizin dışa yönelik görüntülerini, maalesef negatif gösterme gayretleri olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Medyaya duyarlılık çağırısı

Başbakan Erdoğan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırırken de son günlerde yaşanan olayların medyada yeralış biçimini eleştirdi. Yazılı ve görsel medyanın olayları "abartarak ve "şişirerek" vermesinin yanlış olduğunu ifade eden Erdoğan, "Terörün amacı propagandadır. Bu propagandasını ne yazık ki yazılı ve görsel medyamız vasıtasıyla yapmaktadır. Bu hassasiyeti ben medyamızdan özellikle bekliyorum" şeklinde konuştu.

Terörden siyasi yarar bekleyenlar var

Terör eylemlerini kendisi için prim addeden siyasilerin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu onlar için çok ciddi bir yanlıştır. Ondan nema beklemek, hiç bir zaman onlara birşey kazandırmayacaktır. Bu çok çirkin"dedi.

  • ANKARA

    Alman gazetecileri kabul etti

    Başbakan Erdoğan ve AK Parti yöneticileriyle temaslarda bulunan Alman gazetecileri kabul ederek bir süre görüştü. Görüşmeye katılan gazeteciler Türkiye ile müzakerelerin 3 Ekim'de başlayacağına inandıklarını belirttiler. Almanya da çıkan haftalık Yahudi gazetesine yazan Bulf Myer, "Müzakerelerin açılması geri dönülmez bir noktaya ulaştı. Bütün taraflar için bazı belirsizlikler hala sürüyor ama bu belirsizlikler siyasi süreçte normal" dedi. Alman Halk Radyosu için çalışan Tobias Armbruster ise müzakerelerin başlaması konusunda iyimser olduğunu belirterek, özel ortaklık yerine Türkiye'nin sonunda tam üyeliği elde edeceğini söyledi.

    Erdoğan'dan Merkel'e mesaj:
    İkinci bir formül yok

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Volker Rühe ile görüşerek 3 Ekim'de başlayacak olan müzakere sürecini değerlendirdi. Merkel'in Genel Başkanı olduğu CDU'nun da üyesi olan Rühe, görüşmede partisinin Türkiye'nin üyeliği konusundaki görüşlerini Başbakan Erdoğan'a aktardı. Rühe, parti olarak Türkiye'nin tam üyeliği yerine imtiyazlı ortaklığı tercih ettiklerini belirtti. Başbakan Erdoğan ise "Sayın Merkel'e iletin, Türkiye tam üyelik dışında hiçbir formülü kabul etmeyecektir. İmtiyazlı ortaklık ya da üçüncü formüller bize uygun değil. Türkiye yapılacakları yaptı, şimdi Avrupa'dan samimiyet bekliyoruz. Masadakilerin hepsi yerine getirildi. Bunu Sayın Merkel'e özelilkle iletin" dedi.

  • ERHAN SEVEN/ ANKARA



  • 9 Eylül 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED