AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Yarasa adam, yeniden...

Tanıtım kanalıyla tüm dünyada fanatiklerini oluşturan 'Yarasa Adam' efsanesi yeni filmlerle sürüyor. Bu hafta vizyona giren 'Batman Başlıyor'un başrolünde Christian Bale, Liam Neeson ve Morgan Freeman var.

  • KÜLTÜR SERVİSİ
    Ülkemizde 'Memento / Akıl Defteri' ve 'Insomnia' adlı filmlerle tanınan Christopher Nolan'ın yönettiği Batman serisinin yeni filmi 'Batman Begins / Batman Başlıyor', serinin fanatiklerini 'Yarasa Adam'ın hikayesinin ilk yıllarına götürüyor. Bob Kane tarafından yaratılan ve ilk kez 1939 yılında yayınlanan çizgi roman Batman, kısa sürede 'Superman' gibi sevilen çizgi kahramanlardan biri oldu ve o günlerden bugüne kadar yayınına hiç ara verilmedi.

    Çizgi roman; annesiyle babasının öldürülmesine tanık olan çocuk yaştaki Bruce Wayne'in, yıllar sonra intikam duygusuyla, suçlularla mücadele etmesini konu alıyordu. Oldukça popüler olan çizgi roman, kaçınılmaz olarak da pekçok defa sinema ve televizyon filmine konu olmuştu. Bu filmlerden ilki 1989 yılında çekilen ve yönetmenliğini Tim Burton'un üstlendiği, Batman ve Bruce Wayne karakterini Michael Keaton'ın canlandırdığı, Jack Nicholson ve Kim Basinger'in de rol aldığı 'Batman' oldu. Yine Tim Burton'un yönettiği 'Batman Returns' adlı film 1992 yılında vizyona girdi. Bu filmde de Batman ve Bruce Wayne karakterini yine Michael Keaton canlandırırken, yan rollerde Danny De Vito ve Michelle Pfeiffer oynadı. 1995'de yönetmenliğini Joel Schumacher'in üstlendiği 'Batman Forever'de Michael Keaton'ın rolünü bu kez Val Kilmer aldı. Jim Carrey ve Nicole Kidman ise ona eşlik ettiler. 1997'de çekilen 'Batman&Robin' adlı filmde Batman karakterini bu defa George Clooney canlandırdı. Arnold Schwarzenegger ve Uma Thurman'ın da rol aldığı film pek başarılı bulunmadı.

    Batman, nasıl Batman oldu?

    'Batman&Robin'in ardından aradan geçen sekiz yıldan sonra vizyona giren yeni 'Batman'de Batman, namı diğer Bruce Wayne karakterini bu defa Christian Bale canlandırıyor. Liam Neeson, Morgan Freeman , Gary Oldman, Ken Watanabe, Katie Holmes, Cillian Murphy ve Tom Wilkinson filmin diğer ünlü oyuncuları. Film, Bruce Wayne'in çocukluk çağlarına gidiyor.

    Bruce Wayne, büyük bir servete sahip olan ailesinin gözlerinin önünde öldürülmesine çocuk yaşlarda tanık olur. Suçluluk duygusu ve öfkeyle, Gotham'dan uzaklaşarak dünyayı dolaşır. Kendini eğitmek için gizemli bir adam olan akıl hocası Ducard'dan yardım alır. Artık, kötülerle başa çıkabilecek fiziksel ve zihinsel ustalığa sahip olmuştur. Gotham'a döndüğünde buranın gittikçe artan bir suç ve yozlaşma içinde olduğunu görür. Wayne, güvenilir uşağı Alfred'in, Gotham polis teşkilatının az sayıdaki iyi polislerinden dedektif Jim Gordon'ın ve Wayne şirketindeki müttefiği Lucius Fox'ın yardımıyla, alt benliğindeki kahramanı serbest bırakır.

    Ve şehri tehdit eden sinsi güçlerle savaşmak için, güç, zeka ve bir dizi yüksek teknolojili silah kullanan maskeli kahraman Batman ortaya çıkar.

    Batman Başlıyor

    Yapım: 2005 / ABD Tür: Fantastik / 140" Yönetmen : Christopher Nolan Oyuncular : Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman

  •  
    Pera Müzesi'nde
    ilk etkinlik

    İstanbul'da
    12. kez Caz

    Kır zincirlerini, tanı hayatı
    'Ejderin Öpücüğü', 'Taxi', 'Yamakasi' ve 'Taşıyıcı' gibi dövüş filmerinin senarist ve yapımcılığını yapan Luc Besson'un yine senaryosunu yazıp yapımcılığını üstlendiği, Louis Leterrier'in yönettiği 'Kır Zincirlerini', Jet Li ve Morgan'ı duygusal dozu yüksek bir aksiyonda bir araya getirdi. Film, küçcüklüğünden beri yalnızca dövüştürülmek üzere yetiştirilen Danny 'nin, Sam (Morgan Freeman) ve ailesi aracılığıyla 'dışarıdaki' farklı hayatı tanımasını ve ona uyum sağlamasını konu alıyor.
    Yatılı okulun geçmişiyle yüzleşmesi
    İsveçli yönetmen Mikael Hafström 'Göldeki Hayalet'te esrarengiz bir öyküyü anlatıyor. Seçkinlere kaliteli eğitim veren Özel Hellestad Yatılı Okulu'nun geçmişinde yaşanan bir olayın aslı, öğrencilerden birinin ödeviyle ortaya çıkar. Okul yönetimi bu durumdan rahatsızdır..
    17 Haziran 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED