AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
RadyONbeş ustaları selamladı

"Hayatın Kalbine" sloganıyla iki yıl önce Türk Halk ve Türk Sanat Müziği ağırlıklı yayınlarına başlayan RadyoONbeş, mesleğe emek vermiş usta isimlere onur ödülü vererek yayın hayatındaki ikinci yılını kutladı.

  • HANDAN KAZANCI
    101.3 frekansından yayın yapan RadyoONbeş, Türkiye'de radyo yayıncılığına emek vermiş ustalara onur ödülü vererek ikinci yılını kutladı. Özellikle Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği yayını yapan radyonun gecesinde plaket alan sanatçılar ise şöyle; Spiker Attila Sarıkayalı, TRT İstanbul Radyosu Eski Müdürü Ayhan Dinç, THM sanatçısı Bedia Akartürk, Besteci Bilge Özgen, TSM sanatçısı Feridun Darbaz, TRT İstanbul Eski Müdürü İnci Süer, THM sanatçısı Mehmet Özbek, THM sanatçısı Muzaffer Akgün, spiker Nevin Akkaya, seslendirme sanatçısı Sacit Onan, Dublaj sanatçısı Sungun Babacan, spiker Tuna Huş, THM sanatçısı Yücel Paşmakçı, TSM sanatçısı Zekai Tunca, seçkin davetlilerin elinden plaketlerini aldı.

    KAPLUMBAĞA, TAVŞAN'I GEÇER

    Gecede konuşan RadyoONbeş Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Demir, her türlü nitelikli müziğe yer verdiklerini ifade ederek, gündelik başarıların önemli olmadığını, kalıcı işler yapmak istediklerini söyledi. Demir, "Kendimizi kaplumbağaya benzetiyoruz" diyerek örnek verdi: "Kaplumbağa istikrarlıdır. Tavşan çok hızlıdır ama inat ve istikrarla kaplumbağa tavşanı geçer. İkincisi uzun ömürlüdür 200 yıl yaşar, üçüncüsü ise aileyi temsil eder zira evini sırtında taşır."

    1992 yılında ilk özel radyoların yayınlarına başladığı dönemde, önlerinde basacakları bir ayak izi olmadığını ifade eden Demir, "Özel radyolar başladığında el yordamı ile hareket edildi. Kimse ne yapacağını bilmiyordu. Artık daha asgari hatalarla çalışıyor radyolar" dedi ve ekledi: "Dinleyici de bir anlamda böyle görülebilir. İlk yıllarda özel radyo dinleyicileri o kadar sıcak karşılamıştı ki radyoyu tepsilerle börekler, çörekler taşırlardı. İnsanlar radyolara akın ederdi. Ama giderek bu da rayına oturdu dinleyici de belki kaba kaçacak ama dinlemeyi öğrendi."

    RadyoONbeş tarafından henüz çıkarılan 'Bir Radyomuz Vardı' adlı kitap ise ünlülerin radyo anılarını anlatıyor. Kitapta Umur Talu, Atilla Atasoy, Sevin Okyay, Nusret Özcan, Ayşe Önal, Hüseyin Turan, Sümer Ezgü ve Erol Evgin gibi isimlerin radyo anıları yeralıyor.

    HALKIN DEĞERLERİYLE ÇATIŞMIYORUZ

    Radyo Yayıncıları Derneği'nin düzenlediği ankette Dinleyici Özel Ödülü kazanan RadyoONbeş Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Demir, 2 yıl önce serüvenlerine başladıklarında ekip arkadaşlarına "Radyomuz yeni ancak sizler tecrübelisiniz, farklı radyolarda çeşitli hatalar yaptınız. Yaptığınız hataları orada bırakın" dediğini anlatarak, en büyük avantajlarının hata yapmamak için yola çıkmaları olduğunu söylüyor. Radyocuların halktan aldıkları ilgi ile beslendiklerini dile getiren Demir, "Halkıyla çatışmayan halkın değerleri ile örtüşen bir yayın anlayışımız var. Bu da çok kısa sürede kabul edilmemize yol açtı. Büyük oranda başarıya ulaşmamızın sebeplerinden birisi bu" dedi.


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Ateş Altında
    Russell Price ile Claire, Çad'da tanışır. Claire Nikaragua'ya geçmeye karar verince, onu merak eden Russell da peşine takılır. ABD'nin desteklediği diktatör Somoza ile gerillalar arasında süren savaş Russell'ı çok etkiler. Bir yandan Claire'e olan aşkı büyürken, bir yandan da çatışmalarda saf tutmaya başlayacaktır.
    Orj. Adı: Under Fire Yön: Roger Spottiswood Oyn: Nick Nolte, Gene Hackman, Joanna Cassidy (1983)
    CNBC-e / 22.00

    İlham Perisi
    Başarılı ve ünlü bir senaryo yazarı olan Steven'in işleri yolunda gitmemektedir. Bir arkadaşı ona, Sarah'la konuşmasını tavsiye eder. Anlattığına göre, Sarah, gerçek bir ilham perisidir. Albert, hemen Sarah'ya koşar. Tek sorun Sarah'ın sadece ilham vermekle kalmaması, son derece pahalıya patlayan bir peri olmasıdır.
    Orj. Adı: The Muse Yön: Albert Brooks Oyn: Albert Brooks, Sharon Stone, Andie Mac Dowell, Jeff Bridges
    TV8 / 22.00

    U-571
    Birinci Dünya Savaşı yıllarından kalma S-33 adlı denizaltı, ilkel araçlarla donatılmış eski bir gemi olduğu halde, öldürücü bir silaha dönüşecek kapasitededir. ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'na girmesi ile birlikte Enigma adlı gizli bir şifre çözücüyü ele geçirme görevi, denizaltının mürettebatına verilir ve macera başlar.
    Orj. Adı: U-571 Yön: Jonathan Mostow Oyn: Harvey Keitel, Bill Paxton, Matthew McConaughey, J. Bon Jovi
    KANAL 7 / 23.30

    Cadılar Bayramı 3
    Cadılar Bayramı'ndan bir hafta önce, Harry Grimbridge, kimliği belirsiz bir grup tarafından saldırıya uğrar. Dr. Challis tarafından tedavi edildikten sonra ise, kendisini yakar. Dr. Challis ve Grimbridge'nin kızı Ellie'nin yaptığı araştırma ise ikiliyi çok ilginç bir isme götürür.
    Orjinal Adı: Halloween 3 Yön: Tommy Lee Wallance Oyn: Tom Atkins, Stacey Nelkin, Dan O'Herlihy (1982)
    KANAL D / 01.40

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Cemiyet'in tetikçisi Nedim, deşifre oluyor
    Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı Şubat Soğuğu da sezonu final bölümüyle kapatıyor. Dizinin bu bölümünde, Tahir Mutlu bir yandan vereceği konferans için hazırlıklarını tamamlarken, diğer yandan kaçırılan Rıza'nın akıbetini düşünmektedir. Mehmet Aziz Tarman, Suzan Saygıner ve Taşkın ise, Tahir Mutlu'nun vereceği konferansı, karışıklık çıkarmak için fırsat bilir. Komiser Semih ise, elindeki ipuçlarını birleştirince Nedim'in Cemiyet'in tetikçisi olduğunu çözer.
    [ 21.40 / SAMANYOLU ]

    Bilimin katkısıyla çözülen cinayetlerin anatomisi
    CNN İnternational tarafından hazırlanan Bir Cinayetin Anatomisi adlı belgesel, türün meraklıları için bugün ekranda. Suça karşı mücadaleye bilim adamlarının getirdiği inanılmaz katkıları anlatan belgeselde, bir kafatasından yola çıkarak yeniden yaratılan cinayet kurbanının portresi veriliyor. Olay yeri inceleme ekiplerinin veri toplama gücüyle, laboratuarların soruşturmalara verdiği destek ve katilin izinde soluk kesici bir macera Bir Cinayetin Anatomisi belgeselinde ekrana taşınıyor.
    [ 21.10 / CNN TÜRK ]

    İki aile "Teke Tek"te karşı karşıya geliyor
    Erdal Özyağcılar ve Sumru Yavrucuk'un oynadığı Yabancı Damat da, yeni yayın dönemine kadar ekrana veda ediyor. Dizinin bu akşamki bölümünde olaylar şöyle gelişiyor; Ev halkı düğün için İstanbul'a yola çıkmak üzereyken Eftalya, Memik'i arar ve Niko'nun sünnet olmadığını söyler. Bu arada iki aile ve Ökkeşler, Türk-Yunan ilişkilerinin konu alındığı Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına davet edilir.
    [ 20.00 / KANAL D ]
    17 Haziran 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED